Jasper Pääkkönen saapuu Oscar-gaalaan – Blackkklansman ehdolla parhaasta ohjauksesta: ”Odotan mielenkiinnolla, kuinka meidän käy”

Julkaistu:

oscar-gaala
Maailmalla mainetta luova näyttelijä Jasper Pääkkönen on jo Los Angelesissa, sillä hän osallistuu Oscar-gaalaan.
Vaikka upean roolin ohjaaja Spike Leen elokuvassa Blackkklansman tekevä näyttelijä Jasper Pääkkönen valmistautuu jo tulevaan Oscar-gaalaan, on hänen mielessään edelleen äskettäin tehty mielenkiintoinen UNICEF-matka Malawiin Afrikkaan.

YK:n lastenjärjestö UNICEF nimittäin tiedusteli jokin aika sitten Jasper Pääkkösen halukkuutta osallistua omalla panoksellaan järjestön toimintaan.

Pääkkönen ei asiaa kauan miettinyt vaan lupautui saman tien mukaan. Näin Pääkkönen liittyi muiden UNICEFia tukevien kuuluisuuksien joukkoon. Lista on pitkä ja maailmantähdistä mukana ovat muun muassa Lionel Messi, Shakira, Liam Neeson, Priyanka Chopra, David Beckham ja Orlando Bloom.


Matkaansa Malawiin Pääkkönen ehti kommentoida lyhyesti ennen kuin jatkoi alkuviikosta matkaansa Amerikkaan. Pääkkönen nimittäin saapui elämänkumppaninsa Alexandra Escatin kanssa Malawista vain muutama päivä sitten.

– Olin todella iloinen ja otettu UNICEF-tiedustelusta, voisimmeko lähteä Malawiin kuvaamaan inserttiä tulevaan hyväntekeväisyysgaalaan. Onnekseni työaikatauluissani oli juuri Malawin matkustuspäivien ajalle muutaman päivän vapaa aukko. Saimme näin hyvin järjestettyä kuvausreissun, Jasper kertoo Ilta-Sanomille.

Jasper puhuu ensi kuussa järjestettävästä UNICEF Maailman tärkein ilta -televisiolähetyksestä, joka kerää yhteen muitakin maamme eturivin tähtiä. Illan aikana kerätään uusia kuukausilahjoittajia UNICEFin pitkäjänteisen työn tukemiseksi.


Pääkkönen on lupautunut tulemaan paikalle ja näillä näkymin myös hänen markkinointi- ja muotialalla työskentelevä Alexandra-rakkaansa ehtii mukaan.

Pääkkösen aikataulu on tiukka, sillä hänen kehuja saanut roolityönsä Spike Leen elokuvassa on herättänyt huomiota Hollywoodissa. Pääkkönen toppuuttelee, että vaikka ovet ovat auki, tie on pitkä.

– Blackkklansman on toki tuonut minulle uusia mahdollisuuksia ja avannut ovia, mutta arvotan UNICEFin kuvausreissun paljon korkeammalle. UNICEFin työssä on kyse äärimmäisen tärkeästä asiasta eli maailman kaikkien lasten auttamisesta. Minun työni on loppujen lopuksi vain työtä, hän painottaa.


Pääkkönen huomauttaa napakasti, ettei elokuva-alan uusista työtarjouksista aleta nyt heti maalailla tähtiä.

– Uusista roolitarjouksista on liian aikaista puhua, mutta kenties tämän vuoden työkuviot varmistuvat tarkemmin nyt kevään aikana, Pääkkönen vihjaa.

– Näillä näkymin vaikuttaa siltä, että kuvaan erästä kansainvälistä ympäristödokumenttia tänä kesänä niin Suomessa kuin Venäjällä, hän kertoo.

Näyttelijä ja innokas kalamies paljastaa, että dokumentissa on tarkoitus käsitellä esimerkiksi Suomen jokien ja kalakantojen surullisen huonoa tilaa.


Tällä viikolla Jasper Pääkkönen kuitenkin keskittyy Oscar-viikon velvollisuuksiinsa. Hänellä on haastatteluja ennen varsinaista Oscar-iltaa ja luvassa on myös muutamia juhlia ennen gaalaa.

Pääkkönen uumoilee, että tulossa on jännittävä viikonloppu. Hänen mielestään olisi mahtavaa, jos jo muissa elokuvagaaloissa pystejä kahminut Spike Leen elokuva pärjäisi myös Oscareissa. Miehellä on palkinnot muun muassa Cannesin filmifestivaaleilta ja Britannian Baftoista.

– Toivoisin, että Spike Lee vihdoinkin palkittaisiin parhaasta ohjauksesta. Ennakkosuosikki tärkeimpien palkintojen voittajaksi taitaa kuitenkin olla Roma. Odotan silti mielenkiinnolla, kuinka meidän käy, Pääkkönen sanoo.
UNICEF Maailman tärkein ilta 15. maaliskuuta MTV3-kanavalla.

Oscar-gaala 2019: Punainen matto Yle Teemalla 25.2. klo 1.31, uusintana suomeksi tekstitettynä Yle Teemalla 25.2. klo 23.00.

Oscar-gaala 2019 Yle Teemalla 25.2. klo 3.00, uusintana suomeksi tekstitettynä Yle Teemalla 25.2. klo 20.01.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt