Mies uhkasi vetää Aki Palsanmäkeä turpaan ja löi tämän ystävää sormella silmään: näin saunavuorosta alkanut rähäkkä Fuengirolassa eteni - Viihde - Ilta-Sanomat

Mies uhkasi vetää Aki Palsanmäkeä turpaan ja löi tämän ystävää sormella silmään: näin saunavuorosta alkanut rähäkkä Fuengirolassa eteni

Aki Palsanmäki joutui keskelle kapakkanujakkaa kaksi vuotta sitten Espanjassa.

Aki Palsanmäki joutui välikohtauksen keskelle Fuengirolassa.

19.2.2019 7:05

Huutokauppakeisari Aki Palsanmäki ei ole varsinainen hongankolistaja, mutta moni mies on häntä huomattavasti lyhyempi.

Kokoerosta oli hyötyä, kun Palsanmäki selvitti kapakkanujakkaa aprillipäivänä kaksi vuotta sitten. Suomalaisessa karaokebaarissa Espanjan Fuengirolassa häiriköinyt mies talttui osin Palsanmäen ansiosta.

Keski-Suomen käräjäoikeus tuomitsi sipoolaisen 59-vuotiaan miehen 50 päiväsakkoon pahoinpitelystä, jonka uhri oli Palsanmäen seurueeseen kuulunut tapahtumahetkellä 46-vuotias jyväskyläläismies. Sipoolainen sai rikoksesta 300 euron sakot.

Poliisi epäili aluksi pahoinpitelystä myös Palsanmäkeä. Tutkinnassa kävi ilmi, että Palsanmäki oli osallinen nujakassa, muttei käyttänyt tarpeetonta väkivaltaa.

– (Hän) on lyhyt mies. Hänen kasvonsa oli minuun päin. Laskin käteni hänen päälaelleen ja siirsin häntä kauemmaksi (kaverista). Missään tapauksessa kyse ei ollut lyömisestä, vaan rauhallisesti ohjasin häntä sivummalle, Palsanmäki kertoi itse Cosmos-ravintolan tapahtumista esitutkinnassa.

–Rauhallisesti ohjasin häntä sivummalle, Palsanmäki kertoi tapahtumista esitutkinnassa.

Kuulustelukertomukset osoittautuivat tärkeimmiksi todisteiksi Palsanmäen syyttömyydestä. Baarissa riehuneen miehen seuralaiset – tämän oma tytär ja hänen television reality-ohjelmissa esiintynyt ystävänsä – todistivat esitutkinnassa kyllä Palsanmäkeä vastaan, mutta kertomukset olivat ristiriitaisia: toinen väitti Palsanmäen lyöneen, toinen väitti Palsanmäen vain yllyttäneen.

Lisäksi sipoolaismiehen mukaan Palsanmäki osallistui kaksivaiheiseen tilanteeseen terassilla, mutta naisten mukaan baarin puolella.

– Silminnäkijöiden kertomusten osalta merkityksellisimmäksi nousee ravintolan omistajan kertomus, joka on vahvasti syytteen nostamista vastaan. Hänen mukaansa kukaan ei lyönyt (sipoolaismiestä), eikä hän kerro kuulleensa lyömiseen kehottavia huutojakaan, kihlakunnansyyttäjä totesi ratkaisussaan.

Poliisi epäili alkuvaiheessa pahoinpitelystä myös 46-vuotiasta Palsanmäen ystävää, joka oli taltuttanut riehujan kaatamalla hänet maahan ja istumalla päälle. Myöskään 46-vuotiaan osalta syytettä ei lopulta nostettu.

Käräjillä sipoolaismies ei enää esittänyt väitteitä Palsanmäkeä ja hänen ystäväänsä kohtaan. Mies kiisti pahoinpitelyn, ”koska hän ei muista tapahtumaa”.

Aki Palsanmäkeä ei kuultu enää oikeudessa todistajana. Sen sijaan hänen vaimonsa Heli Palsanmäki kertoi havainnoistaan.

Oikeus katsoi sipoolaismiehen kuitenkin lyöneen 46-vuotiasta ojennetuilla sormilla. Yksi sormi osui 46-vuotiaan oikeaan silmään. Lyönnin seurauksena uhri kärsi oikean silmämunan ja silmäkuopan kudosten ruhjeesta, silmän sidekalvovammasta ja verenpurkaumasta silmäkulman alla.

Sipoolaismiehen on maksettava 46-vuotiaalle 2 000 euron kipukorvaukset. Lisäksi miehen on maksettava uhrinsa kuluja 780 euroa.

Aki Palsanmäkeä ei kuultu enää oikeudessa todistajana. Sen sijaan hänen vaimonsa Heli Palsanmäki kertoi havainnoistaan.

Itse tapahtumat käynnistyivät myöhään illalla, kun Palsanmäen kymmenhenkinen seurue saapui karaokebaariin. Palsanmäki kertoi esikuulustelussa, että sipoolaismies tunnisti seurueesta ensimmäisenä Huutokauppakeisarista ja nykyisin myös omasta Markku hoitaa -ohjelmasta tutun Markku Saukon. Turpaanvetouhkailut kuultuaan Saukko poistui ravintolasta Anne-vaimonsa kanssa.

Apumies Markku Saukko oli tapahtumien aikaan Fuengirolassa.

Vahvassa humalassa ollut sipoolaismies tunnisti myös huutokauppakeisarin ja alkoi syyttää tätä saunavuoronsa viemisestä Fuengirolassa lokakuussa 2015. Sipoolaismies olisi halunnut viettää tuolloin syntymäpäiväänsä saunaillalla Kukko-ravintolan yhteydessä.

– Sanoin hänelle (Palsanmäelle) siinä, että v***n k**pä veit mun saunavuoron vuosi sitten. Siitä alkoi rähinä, mies kertoi esikuulustelussa.

Sipoolaismiehen puheet saunavuoron viemisestä eivät olleet täysin hatusta vedettyjä.

– Olin ihmeissäni, kun en ole koskaan saunonut Kukossa, Palsanmäki kertoi esitutkinnassa.

Poliisi epäili aluksi pahoinpitelystä myös Palsanmäkeä. Tutkinnassa kävi ilmi, että Palsanmäki oli osallinen nujakassa, muttei käyttänyt tarpeetonta väkivaltaa.

Kävi ilmi, että kyse oli Huutokauppakeisari-ohjelmaan liittyneestä hyväntekeväisyyshuutokaupasta.

– Hän intti, että se oli minun vikani ja turpaan minua pitäisi vetää. Hän jatkoi räyhäämistä sauna-asiasta, Palsanmäki kertoi poliisille.

– Sanoin asiallisesti, että voisitko mennä omaan seurueeseesi, sillä en halua räyhätä ja en ole saunavuoroa perunut. Sanoin, että minulla ei ole sananvaltaa, kun huutokauppakuvauksia tehdään ja että kuvausryhmä sanelee aikataulut.

Nujakan päätteeksi sipoolaismies poistui paikalta seurueineen.

– Seurueesta joku huusi, että nyt saadaan mojova lehtijuttu, jolla saadaan mukavasti rahaa. Porukka häipyi iloisesti rallatellen, Palsanmäki kertasi tapahtumia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?