Emma Kimiläinen palaa formuloiden rattiin – voi olla elokuussa lähes puoli miljoonaa rikkaampi: ”Lähden ilman muuta voittamaan”

Julkaistu:

Emma Kimiläisellä riittää tänä vuonna aihetta juhlaan.
Rata-autoilija Emma Kimiläiselle alkanut vuosi antaa aihetta juhlaan. Maailman näyttävimpiin kuljettajiin kuuluva Kimiläinen täyttää kesällä 30 vuotta, mutta jo sitä ennen käynnistyy uran kannalta mahtava kokemus. Ainoana suomalaiskuskina Kimiläinen lähtee tavoittelemaan lähes puolen miljoonan voittopottia.

– Palaan formuloiden rattiin kymmenen vuoden tauon jälkeen, kun toukokuussa alkaa uusi F3-kisa, Kimiläinen kertoo.

Se tarkoittaa, että kuusi kilpailua käsittävän sarjan päättyessä elokuussa hän voi olla ansainnut lähes puoli miljoonaa.

– Palkintopotti on 1,3 miljoonaa euroa, josta voittaja saa lähes puoli miljoonaa euroa. Lähden ilman muuta voittamaan. En edes olisi hakenut mukaan, jos en uskoisi voivani voittaa koko sarjaa. Se on täysin realistista, Kimiläinen vakuuttaa.

Uusi kilpailusarja on vain naisille. Koko maailmaa koskevan haun alkaessa pyrkijöitä oli tuhansia, josta on karsittu monipäiväisten valintatestien jälkeen 18 ajajaa sekä heille kaksi varakuskia.

– Nämä 20 kuljettajaa vahvistetaan virallisesti maaliskuussa, mutta omat testini ovat menneet niin hyvin ja olen niin itsevarma, että uskallan sanoa olevani joukossa mukana. Olisi maailman suurin ihme, jos en olisi näiden 18 kuljettajan joukossa, Kimiläinen toteaa.


Kilpailusarjan omistajiin kuuluu F1-kuljettajana tunnettu David Coulthard.

– Hän on hyvin sympaattinen, rauhallinen ja jopa vähän ujo mies, Kimiläinen luonnehtii.

Heinäkuun alkupuolella juhlitaan kaunottaren syntymäpäiviä. Aikuisiällä Kimiläinen ei ole juurikaan juhlinut omia merkkipäiviään, mutta tykännyt sitäkin innokkaammin järjestellä muille yllätysjuhlia.

– Nyt tapahtuu poikkeus sääntöön, kun täytän 30 vuotta. Rakastan juhlia ja niiden järjestämistä, joten bileet ovat ehdottomasti luvassa.

Syntymäpäivistä ei selvitä ihan pienillä kekkereillä.

– Toivon, että paljon kavereita, sukulaisia ja elämän varrella vaikuttaneita ihmisiä pääsee paikalle hyvän livemusan ja ruoan äärelle.

Kuusivuotiaan Fanni-tyttären äiti ei koe paineita kolmenkympin täyttämisestä.

– Ei tunnu mitenkään erikoiselta tämänhetkisen arjen keskellä, mutta haluan arvostaa ja juhlia sitä, mitä on tullut koettua ja mitä elämässä on juuri nyt, hän perusteli Cosmic-korusarjan julkistusjuhlissa viime viikolla.

Cosmic on toinen Mark Björsin suunnittelema korusarja. Edellisen Laukka-sarjan osoittauduttua menestykseksi Jalokiviseppä A. Tillander pyysi Björsiä suunnittelemaan nyt julkaistun, klassisen timanttikorusarjan.