Saara Aalto onnistui huimassa tempussa: raskas harjoittelu vaatii veronsa – ”Kaikilla on vammoja ja loukkaantumisia koko ajan”

Julkaistu:

Saara Aalto ja Hamish Gaman luistelivat jatkoon.
Tv-kilpailujen konkari, laulaja Saara Aalto kisasi sunnuntaina jälleen Britannian Dancing On Ice -ohjelmassa yhdessä parinsa Hamish Gamanin kanssa.

Viime viikolla juontajat ilmoittivat jaksossa nähtävästä yllätyskäänteestä: kotiin lähtisi normaalin yhden parin sijaan kaksi luisteluparia. Lisäksi tuomarit olivat asettaneet kisaan useita teknisiä haasteita, jotka kaikkien parien tulisi sisällyttää esitykseensä.

Ohjelmassa on tässä vaiheessa kilpailua jäljellä enää seitsemän paria.

Saaran ja Hamishin esitystä ennen nähdään herttaisia videoita, kuinka Saaran fanit ovat kerääntyneet kotisohville katsomaan kilpailua ja kannustamaan paria.

– On niin ihanaa, että kaikki Suomessa katsovat ohjelmaa. Se on ihan hullua, Saara hehkuttaa.


Saara esittelee monipuolista ja haasteellista ohjelmaansa, ja kuinka aiemmissa harjoituksissa yksi liikkeistä meni vaarallisesti vikaan ja Saara satutti itsensä.

– Toivon todella, että näin ei tapahdu suorassa lähetyksessä, Saara pohtii.

Saara ja Hamish luistelivat ohjelmassa ensimmäisinä. Pari liukui lavalle näyttävästi. Saaralla oli päällään mustavalkoinen vankipuku. Hamish oli pukeutunut kokomustaan.

Esitys lähtee heti räväkästi käyntiin, kun Saara karkaa sellistä. Pari luistelee Pinkin Trouble-kappaleen tahtiin.

– Kutsutte itseänne tiiminimellä no fear eli ei pelkoa, ja syy on selvä, tuomarit ihastelevat esityksen jälkeen.

Saara ja Hamish riemuitsevat ääneen siitä, että vaarallinen temppu lopulta onnistui.

– Olen itkenyt koko päivän, koska olen ollut niin hermostunut, Saara tunnustaa.


Tuomariston mielipiteet eriävät. Osa olisi kaivannut esitykseen enemmän vauhtia ja tarkkuutta. Kiitosta pari saa siitä, että he pistävät itsensä aina täysillä likoon ja tukevat toisiaan.

Tuloksia odotellessa ohjelmassa nähdään lisää suomalaisväriä, kun muodostelmaluistelun huippujoukkue, hallitseva maailmanmestari Marigold IceUnity esiintyi lähetyksessä.

Saara ja Hamish saavat tuomareilta yhteensä 30 pistettä, ja pari pääsee kisassa jatkoon. Maksimipistemäärä on 40. Wes ja Vanessa saavat illan kärkisaldon, 38 pistettä.

Taidokkaan luisteluparin harjoittelu ei ole sujunut täysin ilman haavereita. Saara julkaisi esitysten alla paljonpuhuvan videon instagram-tilillään. Videolla Hamish pyörittää Saaraa jäällä. Laulaja on varautunut vaikeaan liikkeeseen pinkillä kypärällä. Kuvatekstissä Saara kertoo parin treenaavan täysin uutta liikettä.

– Pelottava asia tässä on se, että kukaan ei ole koskaan todella tehnyt tätä aiemmin. Ei edes Hamish.

– Me olemme tehneet niin kovasti töitä, jotta tämä näyttäisi upealta huomenna.

– Toivottakaa minulle onnea, Saara päättää.
Vaarallisen näköinen liike on saanut myös kansanedustaja Jaana Pelkosen ihmettelemään julkaisun kommenteissa kilpailun vaatimuksia.

– Miten tuossa ohjelmassa ihmiset säilyy ehjänä? Meikäläinen hajosi jo TTK:ssa ilman luistimia ja jäätä, Pelkonen kirjoittaa.

Saara tunnustaakin, että tuloksia ei ole tullut ilman mustelmia.

– Ei säilykään. Kaikilla on vaikka mitä vammoja ja loukkaantumisia koko ajan. Mulla lähti viimeksi tänään olkapää vähän sijoiltaan. Tämä on ihan hullu ohjelma, Saara pohtii.

Saara on aiemmin paljastanut IS:lle, että kuvaaminen on todella raskasta. Upeiden esitysten taustalla on valtava määrä työtä, epätoivoa ja harjoitustunteja. Hän on harjoitellut parinsa kanssa 5–6 tuntia päivässä viime syksystä lähtien.

Kova treenitahti on uuvuttanut Aallon sekä fyysisesti että henkisesti ja hän on jopa paikoin harkinnut luovuttavansa.

Aallon mukaan ohjelman tuotanto vaatii osallistujilta näyttäviä ja viihdyttäviä esityksiä viikko toisensa jälkeen. Tuotanto odottaa kilpailijoilta vaikeita ja jopa vaarallisia temppuja. Niihin yltääkseen on hyväksyttävä se, että fyysinen rasitus on pahimmillaan sietämätöntä.


Välillä temput asettavat kilpailijat jopa vaaraan. Kisassa onkin Saaran mukaan sattunut jo runsaasti loukkaantumisia. Saara itse on loukannut muun muassa ranteensa, kyynärpäänsä ja nilkkansa.

– On tämä oikeasti hirvittävä selviytymistaistelu. Täällä vaaditaan niin paljon. Täällä on hirveän tärkeää, että viihdeohjelma todella on viihdyttävä. Sen takia meidät laitetaan tekemään asioita, joita ei meidän tasolla oikeasti pystyisi tekemään. Jokainen meistä on aivan äärirajoilla, Aalto kommentoi IS:lle aiemmin.
Viime viikolla Saara nähtiin luistelemassa parinsa kanssa Dancing In The Dark -kappaleen tahtiin. Kilpailijoita oli opastettu mahduttamaan esitykseensä kolme varsin haastavaa liikettä.

Saara ja Hamish luistelivat ohjelmassa viimeisenä hempeissä asuissaan. Herkässä esityksessä Saara ja Hamish saivat yleisöltä useaan otteeseen raikuvat suosionosoitukset ja tanssi onnistui ilman virheitä tai kompurointeja.

Suoritus kirvoitti tuomareilta 31 pistettä, joten pari tuli neljänneksi. Illan parhaimmat pisteet menivät Jamesille ja Alexandralle.

Britannian Dancing on Ice -ohjelmaa esittää Suomen tv:ssä Jim-kanava sunnuntaisin. Jaksot nähdään Suomessa viikon viiveellä brittien alkuperäisesityksestä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt