Miss Helsinki Nina Kallio lataa täyslaidallisen suosituista ”peitonheilutteluohjelmista” – ”Myötähäpeä on hirvein tunne, mitä ihminen voi tuntea”

Julkaistu:

tosi-tv-ohjelmat
Nina Kallio ei omista televisiota, mutta voisi lähteä mukaan joihinkin tosi-tv-sarjoihin. Kaikki formaatit eivät kuitenkaan ole häntä varten.
Välillä rintani valtaa tunne nimeltä myötähäpeä, kun nuoret huomionhakuiset ihmiset pönkittävät omaa egoaan ja nolaavat itsensä peittoa heilutellen ja räkäkännissä örveltäen, kirjoittaa Miss Helsinki 2019 Nina Kallio blogissaan.

Kirjoituksellaan Kallio viittaa suosittuihin tosi-tv-formaatteihin, joissa pääosassa ovat kiemuraiset ihmissuhteet ja juhliminen. Missit ja tosi-tv mielletään usein itsestäänselväksi komboksi, sillä moni missi on osallistunut suosittuihin tv-sarjoihin ja jatkanut myöhemmin uraansa esimerkiksi juontajana tai mediapersoonana.

Nina Kallio sanoo, että myös hän voisi osallistua tosi-tv-sarjoihin, mutta ei mihin tahansa niistä.

– On olemassa tiettyjä formaatteja, jotka eivät voisi kiinnostaa vähempää. Näitä ovat esimerkiksi Temptation Island ja Paratiisihotelli. Niihin en haluaisi ikinä missään nimessä mukaan, hän sanoo.


Kallio innostuu puhuessaan tosi-tv:stä ja pääsee pian vauhtiin. Vaikka hän on käsitellyt asiaa blogissaan jo aiemmin, riittä sanottavaa edelleen.

– Ai että, myötähäpeä on hirvein tunne, mitä ihminen voi tuntea ja se on minussa erittäin vahvana läsnä, kun katson näitä peitonheilutteluohjelmia.

– Mitä mahtaa kummitäti tai mummi ajatella kotona telkkaria katsellessaan? Mitä siinä liikkuu päässä? Kukin tekee tietysti mitä tekee, mutta haluatko viiden tai kymmenen vuoden päästä olla muistettu twerkki-Tanjana?


Kallio ei itse juuri katso televisiota, mutta kertoo pysyvänsä perillä viimeisimmästä ”hömppäsarjoista” ja ”örvellysohjelmista” median välityksellä.

– Minulla ei ole moniin vuosiin ollut televisiota, koska yritän sulkea pääni kaikelta niin sanotulta hömppäjutulta.

Vaikka osa tv-sarjoista saa Kalliolta täyslaidallisen, on olemassa myös formaatteja, joihin hän lähtisi mielellään mukaan. Kaikki seikkailuohjelmat kiinnostavat ja niiden joukosta löytyy useampikin suosikki.

– Ei noloilu ja sikailu -juttuja, vaan power women -juttuja! Sellaisiin lähtisin tosi mielelläni.

– Yksi niistä on esimerkiksi Selviytyjät, johon avautui juuri haku. Ystäväni tägäsivät minut siihen hakuun heti ja sain siitä hirveästi viestejä. Olen puhunut aina, että haluaisin mukaan siihen sarjaan. Saatan laittaa hakemuksen siis. Se olisi hauska kokemus.


Kallio kuvailee itseään sinnikkääksi ja uskoo, että pärjäisi hyvin viidakon armoilla.

– Jos Viidakon tähtöset tekee ikinä comebackin, niin pistäkää soittoa. Amazing Race olisi myös hieno kokemus, hän toteaa.