Yön jäsenet kokoontuivat ensi kertaa Olli Lindholmin kuoleman jälkeen – istuivat hiljaa pimeässä salissa: ”Oli tosi omituista tulla siihen samaan taloon”

Yö-yhtyeen nykyinen kokoonpano tapasi toisensa ensimmäistä kertaa tiistain jälkeen perjantaina Iskelmä Gaalassa.

Kuvassa Yö-yhtyeen viimeiseksi jäänyt kokoonpano: Mikko Kangasjärvi, Jaska Latomaa, Jussi Turpeinen, Olli Lindholm, Timo Mynttinen ja Ari Toikka.

17.2.2019 16:14

Yö-yhtyeen nykyisten jäsenten pitkä surutyö alkoi viime viikon tiistaina, kun he kuulivat kukin tahoillaan, että bändin keulakuva Olli Lindholm on poissa.

Viimeisessä kokoonpanossa soittivat Timo Mynttinen, Mikko Kangasjärvi, Ari Toikka, Olli Lindholm, Jari Latomaa ja Jussi Turpeinen.

18 vuotta Yössä soittanut ja Olli Lindholmin 29 vuotta tuntenut pianisti ja kapellimestari Mikko Kangasjärvi vastaa puhelimeen sunnuntaina iltapäivällä. Hän kertoo, että surun murtama yhtye tapasi toisensa ensimmäistä kertaa tiistain jälkeen perjantaina illalla.

He halusivat saapua paikan päälle Iskelmä Gaalaan, jossa oli järjestetty Lindholmin kunniaksi näyttävä muistotilaisuus. Gaalassa Lindholmin pitkäaikainen ystävä Karri Kivi piti muistopuheen, ja laulaja Juha Tapio esitti Yön hitin Pettävällä jäällä.

– Se oli vaikea paikka tulla sinne. Varsinkin sen takia, että yhtyeenä meidän viimeiseksi keikaksi jäi juuri Tampere-talon konsertti, joka oli joulukuun kahdeksas päivä, Kangasjärvi sanoo.

– Oli tosi omituista tulla siihen samaan taloon.

Bändin jäsenet seurasivat muistotilaisuutta hiljaa yleisön joukosta pimeässä salissa. He eivät antaneet gaalassa lainkaan haastatteluja medialle, sillä tilaisuus oli kullekin heistä haastava käsitellä.

– Se oli hieno hetki, mikä sinne oli tehty kunnianosoitukseksi. Kaikki meistä olivat sitä mieltä, että se oli hieno kunnioitus Ollille, Kangasjärvi toteaa nyt.

Yön uusi kokoonpano kuvattuna helmikuussa 2017.

Juha Tapio esitti perjantaina Iskelmä Gaalassa Olli Lindholmin muistoksi kappaleen Pettävällä jäällä.

Bändin oma surutyö on vasta alkanut. Lindholm oli Yön sielu ja johtohahmo ja heidän kaikkien ystävä.

– Ei voi vielä edes oikein ymmärtää, mitä on tapahtunut. Päivä kerrallaan mennään, pianisti sanoo vaimealla äänellä.

Yö-yhtyeen oli määrä aloittaa akustinen Hyvän yön lauluja -kiertue perjantaina. Toistaiseksi kiertue on peruttu.

– Nyt on liian aikainen vaihe pohtia jatkoa. Kun jotain kerrottavaa on, niin tiedotamme siitä sitten.

Kangasjärvi on kuullut myös siitä, että Jussi Hakulinen on ehtinyt ilmaista halunsa järjestää ”paluukeikan” Yön vanhan kokoonpanon kanssa.

– Siihen asiaan minulla on yksi lause. Kyllähän Jussi voi niitä omia biisejään esittää ihan kenen kanssa haluaa, mutta Yö-yhtyeen nimellä hän ei voi toimia, Kangasjärvi sanoo.

– Koko idea kuulostaa äkkiseltään hätiköidyltä, hän lisää.

Yön edesmenneen keulakuvan äkillinen kuolema on koskettanut suomalaisia valtavasti. Porin Tori täyttyi kynttilöistä suru-uutisen jälkeen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?