Miss Helsinki Nina Kallio liittyi Tinderiin ja järkyttyi – erikoinen ilmiö lävähti näytölle: ”En tiedä, onko mulla kriteerit jotenkin pielessä”

Julkaistu:

Tinderistä löytyy Miss Helsinki Nina Kallion mukaan ”kaikenlaista sankaria”. Myös mukavaa seuraa on tarjolla.
Miss Helsinki Nina Kallio on tottunut Tinder-käyttäjä, vaikka viime aikoina deittisovelluksen käyttö on jäänyt vähälle. Sanavalmiilta Kalliolla löytyy silti useita tarinoita suositun sovelluksen syövereistä.

25-vuotias Kallio on päässyt Tinderin avulla elämänsä parhaille treffeille, mutta kokenut myös hämmästystä ja epäuskon hetkiä.

– Siellä on vaikka minkälaista sankaria! Saan aika usein superlikeja ja menen sitten innokkaasti katsomaan, että keneltä se mahtaa olla. Sieltä sitten paljastuu kolmen vuoden takainen juhannusriennoissa napattu kännikuva, jossa on joku 12-packista askarreltu kaljahattu päässä.

Superliket ovat Tinderissä tykkäyksiä, joista toinen osapuoli saa tietää.

– Mietin, että onko se trolli vai luuleeko hän, että rakastun oikeasti? En tiedä, tekevätkö ihmiset vitsillä niitä profiileja. Välillä toivon niin.
Kaljoittelukuvien lisäksi Kallio on havainnut deittisovelluksessa ryhmän miehiä, joilla on aina hyvin samantyyppisiä kuvia.

– On myös niitä miehiä, että tiistai-iltana on tultu töistä väsyneenä kotiin, nojattu sinne tietokonetuolin perukoille ja otettu alaviistosta kaksoisleukakuva. Mietin vaan, että olisiko kuvan voinut ehkä ottaa hieman ylempää ja otollisemmasta kuvakulmasta ja kohtaakohan meidän maailmamme yhtään? Kallio pohtii ja jatkaa:

– Itse kuitenkin jotenkin edes yrittää. Voisi toki koittaa, tulisiko kaksarikuvalla paljon matcheja.

Yksi erikoisimmista Kallion Tinder-kokemuksista sattui, kun hän päätyi treffeille toisen ihmisen kuvaa käyttäneen miehen kanssa.

– Hämärässä profiilikuvassa paidaton mies soitti kitaraa. Ajattelin, että ahaa kiva ja laitoin viestiä.

Mies halusi tavata ja Kallio suostui treffeille. Heti niiden aluksi oli luvassa järkytys.

– Hieraisin silmiä, kun näin hänet, että anteeksi mitä. Hän ei todellakaan ollut se sama tyyppi kuin kuvassa tai edes lähelle sitä.


Kallio kertoo olevansa erittäin kiltti ja pyrkivänsä aina välttämään toisen ihmisen loukkaamista. Siksi hän tyytyi kohtaloonsa ja pysyi vaiti, vaikka treffikumppani olikin aivan eri ihminen.

– En kuitenkaan kehdannut sanoa hänelle asiasta. Olen liian kiltti ja suostuin sitten viinilasilliselle. Ajattelin, että tämä on ihan puliveivari, mutta jutellaan nyt hetki.

Mies aloitti pian valittamisen, joka jatkui Kallion mukaan koko treffien ajan. Erityisesti yksi asia ärsytti miestä.

– Hän huomautti, etten puhu italiaa. Hänen mukaansa minun olisi pitänyt puhua sitä, sillä hänen entinen tyttöystävänsä puhui sujuvaa italiaa. Olin kuulemma todella iso pettymys siksi. Kuka tässä maassa muka puhuu italiaa? Kallio ihmettelee.
Kallio kärvisteli treffeillä tunnin, hyvästeli miehen ja lähti. Mies ilmoitti vielä, että oli pettynyt treffeihin.

– Itsehän olinkin todella tyytyväinen, kun vastassa oli aivan eri ihminen, Kallio puuskahtaa.

– Häneltä tuli viesti perään, että milloin nähdään uudestaan. Lopulta estin hänet, Kallio kertoo.

Vaikka monien Tinder-kokemukset ovat toinen toistaan erikoisempia, ovat jotkut todella löytäneet sieltä rakkauden. Kallio kertoo roikkuneensa sovelluksessa sen vuoksi sitkeästi. Hän on kuitenkin todennut, että hauskanpitoon sovellus on hyvä väline, mutta tosirakkautta etsiessä oikea elämä toimii paremmin.


Kallio ymmärtää myös sen, että jotkut etsivät sovelluksen avulla vain seksiseuraa.

– Se on ihan fine. Ainakin niin kauan, kun se tulee selville nopeasti ja molemmat tietävät mistä on kyse. Monella lukeekin, että etsitään hauskanpitoa. Silloin pääsee kyllä heti vasemmalle minun puhelimessani.

Vasemmalle pyyhkäisemällä kyseinen käyttäjä katoaa eikä matchia synny.

Kallio on huomannut suositussa deittisovelluksessa myös hyvin hämmentävä ilmiön. Hänen eteensä lävähtänyt useita kertoja kuvia pariskunnista.

– Yksi ilmiö, mihin olen myös törmännyt on pariskunnat, jotka hakevat kolmatta pyörää. Niitä on tosi usein tullut vastaan.

– En tiedä, onko mulla kriteerit jotenkin pielessä, mutta en ole kyllä pareja halunnut, Kallio nauraa.