Jussi Hakulinen IL:lle: suunnitteilla Yön keikat Poriin ja Tampereelle

Julkaistu:

Yön alkuperäinen kitaristi ei aio osallistua suunnitteilla oleviin muistokeikkoihin.
Yön perustajajäseniin kuulunut Jussi Hakulinen kertoi Twitter-tilillään torstaina, että Yö suunnittelisi viimeistä keikkaansa alkuperäisjäsenien kanssa. Konsertti järjestettäisiin tiistaina äkilliseen sairauskohtaukseen kuolleen Olli Lindholmin kunniaksi.

– Yö-yhtye suunnittelee viimeistä keikkaansa alkuperäisjäsenillään. Nyt etsitään kiinnostuneita järjestäjiä. Eihän me Jazzia soiteta mutta Kirjurinluodolla Suistomaan Soittopäiviltä on parhaat keikkamuistot. Olisi Ollinkin mielestä varmasti sopivaa ”sulkea ympyrä” näin? Hakulinen kirjoitti.

Yön alkuperäiskokoonpanon muodostivat Olli Lindholmin ja Jussi Hakulisen lisäksi kitaristi Jani Viitanen, basisti Juha Rauäng ja rumpali Veikko Lehtiranta.

Ilta-Sanomat tavoitti lauantaina Jani Viitasen kommentoimaan asiaa. Viitanen kertoi, ettei keikka alkuperäisen jäsenten kanssa tule koskaan toteutumaan.
Hakulinen on kuitenkin asian suhteen eri linjoilla. Hakulinen vahvisti lauantaina Iltalehdelle, että suunnitteilla on peräti kaksi keikkaa Porissa ja Tampereella. Tämän jälkeen bändi haudataan.

– Tässä on sellaiset tyypit mukana, jotka soittivat bändissä vuonna 1982. Viitanen on ainoa Varietee-bändistä, joka ei lähde mukaan. Kun Viitanen oli armeijassa, häntä tuurasi kuitenkin soittaja Qsi Kent, joka tunsi Ollin ja soitti Ollin kanssa paljon ennen Yötä.

Yö antaa lisätietoa tulevista keikoista maanantaina, Hakulinen kertoo Iltalehdelle.

– Tämä homma on jo sovittu, hän jatkaa.


Viitanen soitti Yössä kitaraa vuosina 1981–2000 ja oli mukana yhtyeen 20-vuotiskiertueella vuonna 2001. Viitanen kertoi Ilta-Sanomille lauantaina, ettei keikka alkuperäisjäsenten kanssa tule koskaan toteutumaan, sillä hän haluaa kunnioittaa Olli Lindholmin tahtoa loppuun saakka.

– Puhuin Ollin kanssa aikoinaan, että pitäisikö alkuperäinen bändi kasata uudestaan. Olli sanoi, että ei. Kunnioitan hänen mielipidettään tässä asiassa, kitaristi kertoi.

Viitanen ei halua eritellä sen tarkemmin päätöksen syitä julkisuuteen, mutta painottaa kunnioittavansa Lindholmin tahtoa viimeiseen asti.

Jussi Hakulinen kertoi jo aiemmin IS:lle, että haluaisi tehdä ensi kesänä yhden keikan Olli Lindholmin muistoksi, jos Yö-yhtyeen alkuperäisjäsenet lähtevät mukaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt