Miss Helsinki -kisan voitto ja julkisuus tuhosivat Nina Kallion, 25, parisuhteen: ”Hänestä tuli todella kontrolloiva”

Julkaistu:

Nina Kallio kertoo, että suhde saksalaisen poikaystävän kanssa on ohi ja nyt elämässä puhaltavat uudet tuulet.
25-vuotias Nina Kallio on rempseä, pulppuava ja itseironinen nainen. Hän ei pelkää nauraa itselleen ja puhuu asioista suoraan – kiertelemättä ja hersyvästi. Kallio on vuoden 2019 Miss Helsinki, alusvaatemyyjä, promotyttö, bloggaaja ja viimeisimpänä myös podcastien tekijä.

Viime joulukuun jälkeen hän on harpannut eteenpäin urallaan ja totutellut elämään julkisuudessa. Tuolloin Kallio valittiin vuoden 2019 Miss Helsingiksi. Voitto oli hänelle unelmien täyttymys, johon hän palaa edelleen joka viikko.

– Katson edelleen viikoittain videota siitä hetkestä, kun voittajan nimi julkistettiin. Se oli aivan upeaa. Elämäni hienoin hetki tähän mennessä, Kallio sanoo.


Voiton jälkeen Kallio sai runsaasti huomiota mediassa ja ihmiset alkoivat tunnistaa hänet. Kalliota itseään se ei haitannut, mutta hänen saksalainen poikaystävänsä oli eri mieltä.

– Aika pian voiton jälkeen hänestä tuli todella mustasukkainen ja kontrolloiva. Se rajoitti paljon minun vapaudentunnettani, kun hän sanoi mihin saan mennä ja kenen kanssa.

Mies asui Saksassa ja Kallio Suomessa. Muutaman kuukauden seurustellut pariskunta tapasi välillä jommankumman kotimaassa ja piti muun ajan yhteyttä somen ja puhelimen välityksellä. Missikisan voiton jälkeen suhde kuitenkin alkoi nopeasti tuntua väärältä.

– Välimatka vaikutti hänen käytökseensä varmasti, mutta julkisuus ja huomio olivat ne, jotka olivat lopulta liikaa. Hän ei kestänyt sitä, Kallio sanoo.

Kallio päätti suhteen, sillä hän koki, että tilanne muuttuisi tulevaisuudessa vain pahemmaksi.

– Huomasin, että jos ihmissuhde vie enemmän energiaa kuin antaa, se ei ole hyväksi. En ollut yhtään surullinen eron jälkeen, vaan päinvastoin, minulla oli vapautunut olo ja koin, että voin toteuttaa itseäni olematta tilivelvollinen kenellekään. Todellakin oikea päätös minun puoleltani.

Kallio toivoo, että myös muilla naisilla olisi rohkeutta päättää myrkylliseltä tuntuva parisuhde.

– On surullista katsoa, kun jotkut tytöt roikkuvat surkeassa suhteessa, jossa he eivät ole onnellisia, mutta silti katselevat sitä menoa vuositolkulla. Täytyy olla selkärankaa ja ajatella omaa onnea.


Tällä hetkellä Kalliota hymyilyttää, sillä hän myöntää tavanneensa uuden ”kivan tyypin”. Hän kertoo kuitenkin päättäneensä, että jättää jatkossa parisuhteensa julkisuuden ulkopuolelle. Hän haluaa varjella itseään siltä, että eron sattuessa sitä puitaisiin julkisesti.

– Epäonnistuminen on itsellekin ikävää, niin vielä kamalampaa on se, kun se jaetaan koko Suomen kansalle. Sitten vielä voivotellaan ja ehkä nauretaan, ja asiaa puidaan keskustelupalstoilla.
Aiemmin Kallio seurusteli yhdeksän vuoden ajan SM-liigassa pelaavan jääkiekkoilijan kanssa. Suhde päättyi kuitenkin pari vuotta sitten. Kallio tajusi tuolloin, että oli sysännyt kaikki omat unelmansa sivuun ja elänyt poikaystävänsä kautta.

Eron myötä ujosta tytöstä alkoi kuoriutua se itsevarma nuori nainen, joka Kallio on tänä päivänä.

– Silloin rupesin elämään itseäni varten. Aloin tavoitella omia unelmiani ja mietin ekaa kertaa, mitä minä itse oikeasti haluan. Muutin Lontooseen työharjoitteluun ja se muutti minua ihmisenä todella paljon.

– En tuntenut ketään ja rakensin tavallaan ihan uuden identiteetin. Käänsin uuden sivun elämässäni ja jotenkin se ujous karisi siinä samalla.