Yön alkuperäinen kitaristi tyrmää suunnitelmat viimeisestä keikasta – syynä vuosien takainen keskustelu Olli Lindholmin kanssa - Viihde - Ilta-Sanomat

Yön alkuperäinen kitaristi tyrmää suunnitelmat viimeisestä keikasta – syynä vuosien takainen keskustelu Olli Lindholmin kanssa

Jussi Hakulinen kertoi Twitterissä Yön alkuperäisjäsenten suunnittelevan viimeistä keikkaa. Nyt Yön ex-kitaristi kumoaa huhut.

16.2.2019 14:21

Yön perustajajäseniin kuulunut Jussi Hakulinen kertoi Twitter-tilillään torstaina, että Yö suunnittelisi viimeistä keikkaansa alkuperäisjäsenillään. Hän linkitti twiittiinsä Mikkomatti Aron, joka on Pori Jazzin taiteellinen johtaja.

Konsertti järjestettäisiin tiistaina äkilliseen sairaskohtaukseen kuolleen Olli Lindholmin kunniaksi.

– Yö-yhtye suunnittelee viimeistä keikkaansa alkuperäisjäsenillään. Nyt etsitään kiinnostuneita järjestäjiä. Eihän me Jazzia soiteta mutta Kirjurinluodolla Suistomaan Soittopäiviltä on parhaat keikkamuistot. Olisi Ollinkin mielestä varmasti sopivaa ”sulkea ympyrä” näin? Hakulinen kirjoitti.

Yö alkuperäiskokoonpanollaan vuonna 1984.­

Vai olisiko sittenkään. Yön alkuperäiskokoonpanon muodostivat Olli Lindholmin ja Jussi Hakulisen lisäksi kitaristi Jani Viitanen, basisti Juha Rauäng ja rumpali Veikko Lehtiranta.

Ilta-Sanomien lauantaina tavoittama Jani Viitanen kertoo, ettei keikka alkuperäisjäsenten kanssa tule koskaan toteutumaan, sillä hän on jo kieltäytynyt kunniasta. Viitanen soitti Yössä kitaraa vuosina 1981–2000 ja oli mukana yhtyeen 20-vuotiskiertueella vuonna 2001.

– Olen hänelle sanonut, että en ole käytettävissä, Viitanen kertoo IS:lle.

– Puhuin Ollin kanssa aikoinaan, että pitäisikö alkuperäinen bändi kasata uudestaan. Olli sanoi, että ei. Kunnioitan hänen mielipidettään tässä asiassa, kitaristi jatkaa.

Jani Viitanen ja Olli Lindholm vuonna 1988.­

Viitanen ei halua päätöksen syitä julkisuuteen, mutta painottaa kunnioittavansa Lindholmin tahtoa viimeiseen asti.

– Tämä päätös on Ollin kanssa tehty, eikä hän voi enää mieltään muuttaa. Siksi minäkään en muuta, Viitanen summaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?