Olli Lindholmin ja Eveliinan rakkaus roihahti avantouintisaunalla – suhde pysyi ystävyytenä kaksi vuotta: ”Välillämme ei ollut mitään, paitsi minulla”

Julkaistu:

Maanantain ja tiistain välisenä yönä sairauskohtaukseen menehtynyt laulaja ja Yö-yhtyeen keulakuva Olli Lindholm tunnettiin miehenä, joka usein vaikeni julkisuudessa yksityiselämästään. Erityisesti parisuhteensa Lindholm piti useimmiten piilossa julkisuudelta.
Lokakuussa 2017 tähän sääntöön saatiin kuitenkin poikkeus, kun Lindholm kertoi avoimesti julkisuudessa löytäneensä uuden onnen tamperelaisen Eveliinan kanssa. Lindholm oli eronnut entisestä vaimostaan, Satu Lindholmista vain vuotta aikaisemmin, 24-vuoden avioliiton jälkeen.

– En ole koskaan aiemmin tavannut Eveliinan kaltaista ihmistä, hän on tosi erilainen monin tavoin, mutta nimenomaan positiivisessa mielessä. Jos jotain, Eveliina on kova kannustamaan mua, Lindholm kertoi Ilta-Sanomille helmikuussa 2018 antamassaan haastattelussa.

Rakkaus roihahti saunalla

Olli Lindholm oli vuosien ajan tuttu näky Tampereen Kaupinojan avantouintisaunalla. Ei siis liene sattumaa, että myös rakkaus uuteen naisystävään sai alkunsa kyseisen saunan lauteilla. Kaksikko törmäsi toisiinsa Kaupinojalla ensimmäistä kertaa jo keväällä 2015, kun Lindholm oli vielä naimisissa.

– Välillämme ei ollut mitään – paitsi minulla. Eveliina ei tehnyt elettäkään iskeäkseen varattua miestä, mutta minä olin kuin kissa pistoksissa. Hän oli niin uniikki tapaus, että semmoista ei ollut elämässä tullut vastaan, Lindholm avasi suhteen alkuhetkiä Arno Kotron kirjoittamassa elämänkertateoksessa Yhden miehen varietee lokakuussa 2017.

Elämänkerrassaan Lindholm kertoi rakkauden Eveliinaan roihahtaneen ensisilmäyksellä. Suhde ei kuitenkaan edennyt ystävyyttä pidemmälle kahteen vuoteen, vaikka kaksikko törmäsikin toisiinsa aina säännöllisin väliajoin. Vuotta myöhemmin Lindholm jätti avioerohakemuksen Pirkanmaan käräjäoikeuteen ja avioero Satu Lindholmista astui voimaan keväällä 2016.

– Siellä saunassa aloin Eveä kyttäämään, koska kytättävää oli paljon, Lindholm myönsi Ilta-Sanomille 2017.

Löysi uuden onnen

Olli Lindholmin, 54, ja Eveliinan, 35, ystävyys syveni rakkaudeksi varsin pian Lindholmin avioeron astuttua voimaan. Julkisuudessa Lindholm kertoi uudesta onnestaan liikunnanohjaajana työskentelevän rakkaansa kanssa loppuvuodesta 2017.

– Olemme tosi erilaisia ihmisiä. Se, mikä mulle on tärkeää, ei välttämättä kiinnosta Eveä pätkääkään – ja päinvastoin. Meitä yhdistää rakkaus, toki saunominen ja kuntoilukin, Lindholm kuvaili tuolloin uutta parisuhdettaan Ilta-Sanomille.

Lindholm kehui toistuvasti julkisuudessa Eveliinaa kannustavaksi ja erittäin välittäväksi puolisoksi. Lindholm myös kertoi moneen otteeseen olevansa hyvin rakastunut ja ylisti naisystäväänsä vuolaasti. Laulaja kertoi arvostaneensa sitä, että Eveliina oli aidosti kiinnostunut myös Lindholmin lempilapsen, eli Yö-yhtyeen asioista.

– Mulle on tärkeää tietää, että rinnallani on nainen, jonka tukeen voin hetkellä kuin hetkellä luottaa. Tästä on hyvä ponnistaa eteenpäin, Lindholm kommentoi kaksikon suhdetta Ilta-Sanomille vuosi sitten.

Ei pelkkää ruusuilla tanssimista

Lindholm on avioeronsa jälkeen kertonut varsin avoimesti entisen liittonsa kohtaamista ongelmista. Hän on kertonut julkisuudessa katuvansa monia asioita, jotka lopulta johtivat hänen ja Satu Lindholmin eroon.

– Toisinaan ero voi merkitä elämässä uutta alkua. Toinen saa alkaa elämään, ja toinen ei kurista sitä toista hengiltä. Mä olen niin hallitseva ja kontrolloiva, että mä tukehdutan kaiken, Lindholm avautui erostaan Vain Elämää -ohjelmassa keväällä 2017.

Lindholm myönsi lokakuussa 2017 Ilta-Sanomille antamassaan haastattelussa, että myös suhteessa Eveliinan kanssa oli omat ongelmansa. Samaan hengenvetoon laulaja kuitenkin muistutti, ettei yhteiselo voi aina olla auvoista.

– Eivät parisuhteet ole koskaan riidattomia, mutta mun kohdalla pitää muistaa, että yhteiselo ei edes voi olla jatkuvaa auringonpaistetta. Tiukoilla hetkillä Eve antaa kuitenkin takaisin ja lujaa. Se on parempi tapa kuin hyssyttely, Lindholm totesi tuolloin.

Rakkaustarina sai traagisen lopun

Pariskunta ehti pitää yhtä reilun kahden vuoden ajan. Vaikka sekä Lindholm että tämän naisystävä asuivat Tampereella, ei kaksikko ehtinyt koskaan asua saman katon alla. Monien järkytykseksi Lindholm menehtyi sairauskohtaukseen varhain tiistaiaamuna.

Ilta-Sanomien saaman tiedon mukaan Eveliina vaihtoi hetkeä myöhemmin Facebook-profiilinsa kansikuvaksi herkän yhteiskuvan, jossa pariskunta suutelee auringonlaskun aikaan.

Lindholm ei vuoden 2017 jälkeen juurikaan puhunut suhteestaan Eveliinaan julkisuudessa. Pariskunta piti matalaa profiilia, eikä koskaan esimerkiksi edustanut yhdessä. Helmikuussa 2018 annettu haastattelu jäi Lindholmin viimeiseksi aiheesta.

– Tosi hyvin menee, Lindholm totesi tuolloin.

– Kaikkea se rakkaus teettääkin.