Maria Veitola aikoo julkaista erittäin poikkeuksellisen kirjan – esittää harvinaisen tarjouksen: ”Lupaan tarttua hankalimpiinkin kysymyksiin”

Maria Veitola aikoo vastata tulevassa kirjassaan suomalaisten hänelle lähettämiin kysymyksiin – olivatpa ne kuinka vaikeita tahansa.

Maria Veitola aikoo vastata tulevassa kirjassaan suomalaisten kysymyksiin.

14.2.2019 22:24

Maria Veitolalla ei vielä ole aavistustakaan, mitä hänen syksyllä ilmestyvä kirjansa Toisinpäin käsittelee, sillä sen sisällön suunnasta vastaavat lukijat, kertoo kustantamo Johnny Kniga tiedotteessaan.

Tiedotteen mukaan Veitolan kirjan sisältöön pääsevät vaikuttamaan sekä juontajan fanit että vihamiehet, sillä teoksesta on tulossa hyvin poikkeuksellinen. Veitola kertoo tiedotteessa, että hän haluaa uudella kirjaformaatilla haastaa itseään toimittajana.

– Mä oon kysynyt elämäni aikana tosi paljon kysymyksiä muilta ihmisiltä, ja nyt mua kiinnostaa, mitä tapahtuu kun tää asetelma käännetään toisin päin. Mun kirja syntyy siis kysymyksistä, mitä ihmiset haluaa esittää just mulle, ja mun vastauksista niihin kysymyksiin.

Veitola tunnetaan suorista haastatteluistaan ja siitä, että hän pääsee Yökylässä Maria Veitola -sarjassaan sisään haastateltaviensa arkeen ja ajatuksiin.

– Mua sanotaan haastattelijaksi, joka kysyy ne asiat, joita muut ei kehtaa kysyä. Osan mielestä mä vaan kaivelen toisten törkyjä. Se on hassua, Veitola kertoo Johnny Knigan tiedotteessa.

Veitolan mukaan hänen tehtävänsä on kysellä, koska hän on toimittaja. Nyt hän toivoo samaa suomalaisista.

– Mitä vaan voi, saa ja pitää kysyä. Ja sanon tän saman nyt teille: kysykää multa ihan mitä vaan. Tyhmiä kysymyksiä ei ole. Mä lupaan tarttua kaikkein hankalimpiinkin kysymyksiin just niin rehellisesti kuin osaan sillä viisaudella, mikä mulla tässä vaiheessa elämääni on.

Veitola julkaisi viime vuonna Veitola-nimisen kirjan, jossa julkaistiin hänen kirjoittamia kolumneja sekä tuoreita mietteitä niihin liittyen. Veitola kertoi kirjassa avoimesti elämänsä kipukohdista, muun muassa paniikkihäiriöstään, huumekokeiluistaan sekä vaikeasta migreenistään.

Maria Veitola tunnetaan suorana haastattelijana, joka ei pelkää kysyä vaikeita asioita. Kuva Enbuske, Veitola & Salminen -sarjasta vuodelta 2017.

Veitola on viime vuosina ollut näyttävästi esillä televisiossa. Yökylässä-ohjelman lisäksi hänet on nähty Enbuske, Veitola & Salminen- ja Tähdet, tähdet -sarjoissa.

Veitolan haastattelutyyli EVS-keskusteluohjelmassa nousi viime syksynä keskustelun aiheeksi, kun Sara Sieppi avautui blogissaan vierailustaan ohjelmaan. Veitola haastatteli Sieppiä muun muassa tämän somekuvista ja missikaunotar koki joutuneensa juontajan huijaamaksi.

Veitolaa on myös kehuttu hänen haastattelutyylistään. Hänen Yökylässä-ohjelmansa on voittanut kolme parhaan keskusteluohjelman Kultainen Venla -palkintoa.

Veitola pyytää lähettämään kysymyksiä hänen kirjaansa varten 15. maaliskuuta sähköpostitse veitola@kniga.fi, perinteisenä postina Johnny Kniga, PL 1259, 00101 Helsinki. Kuoreen teksti ”Veitola – toisinpäin” tai sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #veitolatoisinpäin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?