Suvi Teräsniska sai takahuoneessa Olli Lindholmilta napakan ripityksen lonkeron juonnista – paljastaa nyt, miten erityinen suhde ystävyksillä oli

Suvi Teräsniskan kertoo Instagramissa Olli Lindholmin sanoneen viimeisimmässä puhelussaan olevansa onnellinen ja uskovansa tulevaan.

14.2.2019 11:20

Laulaja Suvi Teräsniska tutustui Olli Lindholmiin ollessaan vasta 17-vuotias. Tieto rakkaan ystävän äkillisestä kuolemasta on ollut musertava.

Kun tieto 54-vuotiaan Lindholmin kuolemasta saavutti Teräsniskan, hän luhistui lattialle järkytyksestä.

Nyt muutama päivä Lindholmin kuoleman jälkeen Teräsniska on julkaissut pitkän ja erittäin tunteikkaan kirjoituksen rakkaan ystävänsä muistolle. Instagramiin julkaistussa kirjoituksessa Teräniska kertoo parhaimmat muistonsa pitkän ystävyyden varrelta.

– Pari päivää tässä on mennyt kuin jossain usvassa. Mun yksi tärkeimmistä ja rakkaimmista ystävistä on poissa, Teräsniska sanoo Instagramissa.

Teräsniska kertoo kirjoituksessaan, että Ollilla oli aina vastaus jokaiseen kysymykseen ja huoleen. Hän kertoo saaneensa mieheltä vuosien varrella monta ohjenuoraa onnelliseen elämään.

– Viimeisimpänä on jäänyt mieleen pitkä puhelu, kun mä olin epäuskoinen ja en jälleen luottanut itseeni. Puhelun aikana Olli valoi muhun uskoa, että mulla on edessä pitkä ura ja saan olla ylpeä kaikista saavutuksistani: perheestä, kodista ja musiikista.

Teräsniska sanoo Instagramissa, että vaikka Olli oli lujaa tekoa ja halusi olla vahva mies loppuun asti, oli hän kuitenkin pohjimmiltaan herkkä ja empaattinen sekä surumielinen ihminen. Teräsniskan mielestä Olli oli hyvässä elämäntilanteessa ja katsoi positiivisin mielin tulevaan.

– Viimeisimmissä puheluissa hän kertoi kuitenkin olevansa nyt onnellinen ja uskoi vahvasti tulevaan. Suunnitelmia riitti ja elämässä oli kerrankin positiivinen vire. Olen ikuisesti kiitollinen Ollille kaikista hetkistä, sanoista ja teoista, itkuista ja nauruista, ajomatkoista, hiihtoretkistä, kävelylenkeistä ja päikkäreistä. Jokaisesta kerrasta kun hän otti lavalla kädestä kiinni, puristi ja halasi niin lujaa, että se sattui.

Teräsniska kertoo joutuneensa monesti kommentoimaan heidän läheisiä välejään.

– Olenpa joskus joutunut kommentoimaan, että onko meidän välillä ollut jotain romanttista. Ei tietenkään, mutta rakkautta oli ja se on laadultaan niin vahvaa, että onneksi edes kuolema ei vie sitä minulta pois. Kerta toisensa jälkeen olen saanut myös kertoa tarinan siitä, kuinka minä aikanani eksyin Yön porukkaan. Pohjimmiltaan se perustui siihen, että Olli luotti muhun ja uskalsi ottaa kelkkaan mukaan täysin kokemattoman 17-vuotiaan tytön jolla oli vain palava halu laulaa, Teräsniska toteaa.

Naiselle on jäänyt erityisesti mieleen eräs hetki takahuoneessa. Hän nautiskeli lonkeroa ja Olli tuli lempeästi moittimaan häntä.

– Olli taas oli aina kärkäs kommentoimaan jos istuin takahuoneessa lonkeropullo kädessä. Viimeisen kerran kimmastuin hänelle reilu vuosi sitten, huusin että mä täytän kohta 30 vuotta ja että ne hetket kun tästä on mua tarvinnut ojentaa, olivat 10 vuotta sitten. Sit naurettiin päälle ja halattiin. Todellisuudessa musta tuntui hyvältä, että Olli jaksoi vielä moisesta marmattaa ja mulla on myös se fiilis että Olli tiesi olevansa turhaan huolestunut.

– Muistan kuinka erään Levin keikan jälkeen mua hävetti kun isäni kävi avautumassa, kuinka hänen tyttöönsä ei sitten kajota tai hän kalauttaa hampaat irti. Mä olin vihainen, mutta Olli totesi tyynesti että ei kannata välittää, nuo sanat olivat vain todellista isän rakkautta ja sillä samalla rakkaudella hän kasvatti omia lapsiaan, Teräsniska muistelee.

– Jää hyvästi Olli, yksi elämäni pienistä suurista miehistä. Laulujen tavoin myös muistot jäävät elämään ja ne painan sisimpääni ja tarkastelen niitä aina kun ikävä valtaa mielen. Hyvää ystävänpäivää sinne jonnekin, Teräsniska vielä toivottaa.

Suvi Teräsniskan ja Olli Lindholmin ystävyys sai alkunsa jo vuosia sitten. Kaksikko tutustui toisiinsa jo kauan ennen kuin suuri yleisö edes tiesi, kuka on Suvi Teräsniska. Teräsniska otti tuolloin itse yhteyttä Lindholmiin ja pyysi päästä mukaan keikoille. Hän oli tuohon aikaan vasta 17-vuotias.

Teräsniska ehti olla Lindholmin luotsanneen Yö-yhtyeen taustalaulajana viisi vuotta, ennen kuin laulajan oma ura otti tuulta alleen. Viimeisen keikkansa Yön taustalaulajana Teräsniska teki yhtyeen 30-vuotisjuhlakiertueella vuonna 2011.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?