Iskelmä Gaalassa vietetään hiljainen hetki Olli Lindholmin muistolle – lavalle nousee laulajan läheinen ystävä Karri Kivi

Julkaistu:

olli lindholm 1964-2019
Olli Lindholmin oli määrä esiintyä perjantain Iskelmä Gaalassa Tampereella. Nyt gaalassa kunnioitetaan laulajan muistoa.
Olli Lindholm oli tuttu näky Iskelmä Gaalassa. Vuosien saatossa Lindholm sekä tämän luotsaama Yö-yhtye ovat voittaneet gaalassa useita palkintoja, joiden joukkoon mahtuvat muun muassa vuoden miesartistin sekä vuoden yhtyeen pystit.

Tämän vuoden Iskelmä Gaala järjestetään Tampereella tämän viikon perjantaina - vain kolme päivää rakastetun laulajan poismenon jälkeen. Olli Lindholmin oli alkuperäisten suunnitelmien mukaan tarkoitus esiintyä kotikaupungissaan järjestettävässä gaalassa, ja Yö puolestaan on ehdolla vuoden yhtyeeksi.


Tieto laulajan poismenosta saavutti Iskelmä Gaalan järjestäjät tiistaina. Iskelmän ohjelmajohtaja Ari Ojala oli uutisesta luonnollisesti järkyttynyt.

– Olemme todella järkyttyneitä uutisesta ja otamme osaa omaisten suruun. Olli oli Iskelmän toimitukselle läheinen ja tärkeä henkilö, jonka kanssa teimme paljon yhteistyötä, kommentoi Ojala.

Karri Kivi nousee Iskelmä Gaalan lavalle

Ojala kertoo Lindholmin kuoleman tuoneen mukanaan muutoksia myös perjantain gaalan kulkuun. Gaalan alussa pidetään hiljainen hetki Lindholmin muistolle, jonka jälkeen kuullaan Juha Tapion versio Yö-yhtyeen Pettävällä jäällä -kappaleesta. Taustalle heijastetaan Lindholmista tehty kuvakollaasi.

Ojala ei kuitenkaan usko gaalayleisön mielenkiinnon kohdistuvan ainoastaan Juha Tapioon tai valokuviin. Perjantaina Iskelmä Gaalan lavalle nimittäin nousee Olli Lindholmin läheinen ystävä, Porin Ässien entinen päävalmentaja Karri Kivi. Kivi on toistaiseksi kieltäytynyt täysin kommentoimasta rakkaan ystävänsä kuolemaa. Ojala uskookin, että perjantaina Tampere-talossa kuultava puhe jää Kiven ainoaksi aiheesta.

– Iskelmä Gaala oli Ollille rakas ja tärkeä tilaisuus. Luulen sen vaikuttaneen Karrin päätökseen. Hänestä tuntuu, että tämä on oikea aika ja paikka muistella Ollia, toteaa Ojala.


Karri Kiven ja Olli Lindholmin ystävyys sai alkunsa jo 2000-luvun alussa, kun Kivi toimi valmentajana jääkiekkojoukkue Porin Ässissä. Porilaislähtöinen Lindholm puolestaan tunnettiin julkisuudessa intohimoisena Ässien kannattajana.

– Olli oli tosi kiinnostunut lätkästä, ja siitä ne kemiat lähti luttaantumaan vähän kuin itsestään, Kivi kommentoi kaksikon yhteisen taipaleen alkua Ilta-Sanomille keväällä 2017.

Lindholm kutsui julkisuudessa Kiveä parhaaksi ystäväkseen. Näin hän totesi myös Vain Elämää -ohjelman kuudennella tuotantokaudella, ennen kuin esitti ystävälleen omistamansa version Robinin Frontside Ollie -kappaleesta. Seuraavana kesänä Lindholm kantoi keikoillaan mukana Karri Kivi-pahvinukkea.


Aamulehdelle keväällä 2017 antamassaan haastattelussa Kivi kuvaili Lindholmia niin ikään läheiseksi ystäväkseen, ja kertoi kaksikon pitäneen toisiinsa yhteyttä lähes päivittäin koko 2000-luvun ajan.

– Olli on mulle enemmän veli kuin ystävä. Mua saa haukkua, mutta jos Ollia tai Yötä haukkuu, niin suutun, Kivi totesi tuolloin.

Varjo laskeutuu gaalan ylle

Ojala uskoo, että Olli Lindholm tulee olemaan perjantain Iskelmä Gaalassa läsnä muutenkin, kuin vain lauluissa ja muistopuheissa.

– Onhan Ollin poismeno niin tuore asia, että se väistämättä heittää gaalan päälle oman varjonsa. Toivomme, että gaala voisi olla tilaisuus yhteiselle surutyölle.

Ojala kertoo, ettei artistien puheita Iskelmä Gaalassa aiota millään tapaa rajoittaa. Hän uskoo Lindholmin olevan läsnä paitsi artistien kiitospuheissa, myös juhlavieraiden välisissä keskusteluissa Tampere-talon käytävillä.

– Olli oli iso hahmo Iskelmä Gaalassa joka vuosi. Hän tuli tänne aina mielellään, eikä koskaan kieltäytynyt kutsusta. Hän taisikin vitsailla viime vuoden gaalassa, että olisi esiintynyt Iskelmä Gaalassa useammin, kuin kukaan muu suomalainen, muistelee Ojala.


Iskelmä Gaala järjestetään tänäkin vuonna Lindholmin kotikaupungissa Tampereella. Laulajan gaalavalmistautumiseen liittyi Ojalan mukaan myös hauska traditio, joka toistui vuosittain.

– Ollilla oli tapana tulla tänne aina päivisin seuraamaan harjoituksia, hän kun asui Tampereella. Harjoitusten jälkeen hän suuntasi aina Kaupinojan saunalle saunomaan ja käymään avannossa. Tämä kaava toistui joka vuosi. Se oli Ollille rakas perinne, muistelee Ojala.

Iskelmä Gaala järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2005. Olli Lindholm ja Yö ovat voittaneet Iskelmä Gaalassa yhteensä kuusi palkintoa: vuoden iskelmä (2009), vuoden albumi (2009), vuoden miesartisti (2010), vuoden viihdyttäjä (2011) sekä vuoden yhtye (2009 & 2012).

Vuoden 2019 Iskelmä Gaala järjestetään Tampere-talolla perjantaina 15. helmikuuta kello 19. alkaen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt