Aira Samulin, 91, paljastaa: järjesti salaisen tanssitunnin edesmenneelle Matti Nykäselle – ”Sellaista näkee hyvin harvoin”

Julkaistu:

matti nykänen 1963-2019
Aira Samulin paljastaa opastaneensa Matti ja Pia Nykästä valssin saloihin.
Tanssilegenda Aira Samulin, 91, järkyttyi kuullessaan Matti Nykäsen kuolleen. Airalla oli piilossa pidetty kohtaaminen Nykäsen ja tämän vaimon Pia Nykäsen kanssa muutama vuosi sitten.
– Opetin heitä tanssimaan valssia Linnan juhlia varten, Aira paljastaa.

Matti ja tämän Pia-vaimo juhlistivat itsenäisyyspäivää presidenttiparin vieraina joulukuussa 2015.

– He tulivat kotiini ja opetin heitä molempia yhdessä ja erikseen.


Samulin muistelee suurella lämmöllä Nykäsen kohtaamista.

– Hän oli suloinen ja sydämellinen poika. Meillä oli heti sielujen sympatiaa.
Aira saapui tiistaina juhlistamaan ystävänsä Marko Björsin uutta Cosmic-korusarjaa. Hän kertoi katselleensa tv-ohjelmaa, jossa Nykänen oli äitinsä kanssa.

– Siinä olisi esimerkkiä nuorisolle, miten suhtautua vanhempiin ihmisiin. Hän suhtautui hyvin kauniisti myös minuun. Sellaista näkee hyvin harvoin, Aira kiittelee ääni liikutuksesta väristen.

– Olen ollut hyvin surullinen, itku on tullut. Matti on ollut mielessä monena päivänä.


Airan mielestä koko kansakunnalle urheilumenestystä tuoneiden urheilijoiden uran jälkeisestä elämästä pitäisi ottaa enemmän vastuuta.

– Matti on ollut julma esimerkki siitä, millaiseen myllerrykseen herkkä ihminen voi joutua. Asiat pitäisi hoitaa sillä tavalla, etteivät urheilijat joudu tekemään elääkseen sellaisia asioita, jotka tuhoavat sisintä ja joita ei selvin päin kestä.

Aira on seurannut myös uutisointia vanhustenhoidon laiminlyönneistä.

– Olen kauhulla lukenut kaikkea kerrottua. Olen vieraillut yli sadassa vanhainkodeissa ja nähnyt, kuinka henkilökuntaa on liian vähän. En usko, että vanhusten hoitoa saadaan ikinä kuntoon. Virheitä on korjattu ennenkin, mutta se ei riitä, tarvittaisiin isoja satsauksia, Aira miettii.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt