Ennen julkaisematon haastattelu: Taksia ajaneen Olli Lindholmin pöytään täräyttämä fakta mykisti kyydissä istuneen ruotsalais­johtajan täysin - Viihde - Ilta-Sanomat

Ennen julkaisematon haastattelu: Taksia ajaneen Olli Lindholmin pöytään täräyttämä fakta mykisti kyydissä istuneen ruotsalais­johtajan täysin

Olli Lindholm kertoi viime vuonna ajastaan taksinkuljettajana. Haastattelua ei ole aiemmin julkaistu.

13.2.2019 6:01

Yö-yhtyeen solistina tutuksi tullut Olli Lindholm työskenteli taksinkuljettajana Tampereella vuosina 1998–2001.

– Silloinhan ei ollut sellaista kuin sosiaalinen media. Eli vaikka Legenda-levykin, joka oli myynyt triplaplatinaa, oli silloin jo tehty, niin ihmiset eivät tunteneet minua, kun ajoin taksia, Lindholm kertoi IS:lle viime vuonna haastattelussa, jota ei ole aiemmin julkaistu.

– Minullakin oli aina kauluspaita, kravatti ja taksitakki päällä ja suorat housut jalassa, niin tosi harva tunnisti. Ja hekin jotka sattuivat tunnistamaan, sanoivat aina, että onpa hieno juttu, kun kerroin heille, että minulla on tällainen suunnitelma, että hommaan itselleni taksiluvan, ja sitten kun joskus aikanaan nämä soittohommat mahdollisesti loppuvat, niin on jotakin mitä tehdä, mies jatkoi.

– Aika nopeasti sosiaalinen media on imenyt ihmisistä esiin sellaisen valtavan negatiivisen puolen, mitä ei silloin ollut. Silloin kaikki olivat tosiaan sitä mieltä, että mahtava homma ja onnea sinulle, mutta menisitpäs nyt tekemään sen saman jutun, niin huh huh... Lindholm harmitteli.

Vaikka monetkaan asiakkaat eivät tunnistaneet pirssin ratissa ollutta laulajaa, Lindholm kohtasi useita hulvattomia tilanteita.

– Kerran kolme jotain ruotsalaista johtajaa tuli Valmetilta kyytiini ja joku minun biisini sattui tulemaan samalla radiosta. Yksi heistä pyysi laittamaan musiikkia lujemmalle, ja minähän pistin. Kysyin häneltä, että tiedätkö mikä tämä biisi on, ja hän ei tiennyt, joten kerroin, että se olen minä! Lindholm nauroi.

– Se äijä meni ihan hiljaiseksi eikä puhunut enää mitään. Minä rupesin sitten laulamaan kappaletta mukana ja mies totesi, että kyllä se oikeasti olet sinä.

”Sympaattinen ja asiallinen”

Heikki Kujanpäällä on vain hyvää sanottavaa taksinkuljettajakollegastaan Olli Lindholmista. Kujanpää on ajanut taksia Tampereella vuodesta 1965.­

Vuosikymmenien ajan taksiautoilijana toiminut Heikki Kujanpää törmäsi Olli Lindholmiin monta kertaa, kun tämä toimi Tampereella taksinkuljettajana.

– Se oli silloin, kun markka vaihtui euroksi. Se oli niitä aikoja, Kujanpää muistelee nyt.

Kujanpää kuvailee Lindholmia ystävälliseksi ja fiksuksi ihmiseksi, josta on vain hyvää sanottavaa.

Hänen mukaansa laulaja oli tykätty persoona kuljettajien ja mitä todennäköisimmin myös asiakkaiden keskuudessa.

– En minä hänen kanssaan mikään läheinen ystävä ollut, mutta kyllä minä nyt hänet tunsin ja hän tunsi minut. Monesti juttelimme. En voi muuta sanoa kuin sen, että hyvin sympaattinen ja asiallinen kaveri hän oli.

Kujanpää arvioi, että vuosituhannen vaihteen aikoihin Tampereella oli 300–350 taksia. Hän ei omien sanojensa mukaan yllättynyt nähdessään mainetta niittäneen laulajan taksin ratissa.

– Sen takiahan hän tuli, että jostakin täytyy elantoa saada, vaikka sanotaan, että hyvin pientä se elanto on ajomiehelle ollut silloin ja nytkin vielä kapenee koko ajan, toteaa Kujanpää.

Kuten muiltakin taksinkuljettajilta tuohon aikaan, Lindholmilta edellytettiin kaupunkituntemustestin läpäisemistä ennen ajoluvan saamista.

– Ei se kauhean paha ole, kun Ollikin oli niin liikkuva ihminen.

Kujanpää kertoo, että Lindholm kävi jonakin vuonna taksiautoilijoiden juhlissakin esiintymässä ja esitti Yön 2000-luvun alkupuolen hittikappaleen Rakkaus on lumivalkoinen.

– Kyllä minä Ollia vein jälkeenkin päin, kun hän oli keikkahommissa. Hänen kaverinsa jäi Lielahteen, ja hän meni kotiin.

Lindholm ajoi Hannun taksi-Passatia

Olli Lindholm auton ratissa vuonna 2013 (kuvituskuva).­

Olli Lindholm ajoi Hannu Lampelan taksia Tampereella syyskuusta 1999 kesäkuuhun 2000.

– Se oli tummanpunainen -99 Passat. Siitä otettiin lehtikuvakin, jossa luki ”Suomen kuuluisin taksikuski”. Siitä eivät kuulemma kaikki tietenkään tykänneet hyvää, 54-vuotias Lampela muistaa.

Laulaja päätyi Lampelan leipiin, kun tämä aloitti taksiyrittäjänä ja tiedusteli, löytyisikö halukkaita kuljettajia.

– Olli tuli juttelemaan kanssani, ja siitä se alkoi sitten. Mainio tyyppi ehdottomasti, ja mehän tulimme hyvin toimeen. Hän ajoi päivävuorot, ja minä vedin itse yövuorot. Kyllä me siinä jonkin aikaa yhdessä siinä toimimme ja vuorot hoidimme. Se oli sellaista työelämää.

Lampela muistaa keskustelleensa Lindholmin kanssa tapauksesta, jossa asiakkaana olleet tytöt olivat tunnistaneet hänet.

– Ne likat eivät olleet aivan varmoja, että onko se edes Olli. Hän kielsi itse, ettei todellakaan ole! Se oli monenkirjavaa hommaa. Kyllä Olli öitäkin ajoi, kun minä esimerkiksi olin jossakin reissussa. Yöllähän sitä varsinkin kaikenlaista sattuu ja tapahtuu, ihan uskomattomia tarinoita suoraan sanoen.

Lampela maksoi Lindholmille viimeisen palkan vuoden 2000 kesäkuussa.

– Ilmeisesti jokin festarikausi oli alussa. Minä halusin siinä kesällä pitää vapaita, eikä Ollilla ollut aikaa. Siihen se tyssäsi, ja minä otin sitten jonkun uuden tilalle.

Lampela ja Lindholm törmäsivät sattumalta Tervakosken Linnatuulessa reilut kaksi vuotta sitten.

– Juttelimme siinä muutaman sanan, ja edelleen oli hyvä meininki. Kyllä Olli oli huippujätkä, eikä tätä olisi kunnon puolesta uskonut, mutta eihän sitä koskaan tiedä.

Jos kuvagalleria ei näy oikein, voit katsoa sen tästä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?