Olli Lindholm ja Samu Haber ystävystyivät Espanjassa – kuolinuutinen tyrmistytti Sunrise Avenuen nokkamiehen: ”Olli oli iso kävelevä sydän” - Viihde - Ilta-Sanomat

Olli Lindholm ja Samu Haber ystävystyivät Espanjassa – kuolinuutinen tyrmistytti Sunrise Avenuen nokkamiehen: ”Olli oli iso kävelevä sydän”

Julkaistu: 12.2.2019 22:49

Sunrise Avenuen ja Yön solistit ystävystyivät Vain elämää -kuvauksissa.

Runsaat kaksi vuotta sitten Olli Lindholm ja Samu Haber tutustuivat toisiinsa Espanjan Aurinkorannikolla, Castillo de Mondan linnassa. Silloin kuvattiin Vain elämää -tv-sarjan kuudetta tuotantokautta.

Tiistaina Haber vietti aikaa Tukholmassa laulunkirjoituspuuhissa. Sitten tuli pysäyttävä suruviesti Robin Packalenilta, kolmannelta mieslaulajalta, joka oli mukana tuolla Vain elämää -kaudella: Olli Lindholm on kuollut.

IS tavoitti Haberin Tukholmasta. Kuolinuutinen tyrmistytti, ja yleensä varsin sanavalmis Haber valitti ettei tunne löytävänsä oikeita sanoja kuvaillessaan Ollia.

– Olli oli iso kävelevä sydän, Haber toteaa.

  • Katso yllä olevalta videolta Olli Lindholmin suomenkielinen versio Sunrise Avenuen megahitistä.

Hän oli todennut porilaislähtöisen laulajalegendan ”hyväksi tyypiksi” jo vieraillessaan Voice of Finland -ohjelman kuvauksissa. Niissä Lindholm oli vuosikaudet valmentajana, Saksan vastaavassa ohjelmassa kiinnitettynä ollut Haber piipahti Tarja Turusen apuvalmentajana.

– Jo siinä huomasi Ollissa jännän veljeyden ja samanlaisen herkkyyden.

Lindholmista muistetaan usein mainita hänen jämäkkyytensä ja täsmällisyytensä. Se, äijämäinen Olli oli.

Haber korostaa ystävänsä muita puolia:

– Hän oli hassutteleva ja herkkä ajattelija, joka osasi ottaa muut huomioon. Esimerkiksi Vain elämää -kuvauksissa olimme ne aikuiset äijät Ollin kanssa. Ja heti ensimmäisenä kuvattiin Ollin päivä. Hän loi sellaisen isovelifiiliksen koko ryhmään, että loppuviikon ajan oli ihan sairaan siistiä. Olli osasi antaa tilaa myös muille.

Yhteys säilyi kuvausten jälkeen. HIFK:n kannattajana tunnettu Haber ja Ässien mies Lindholm naljailivat muun muassa toisilleen jääkiekosta niin kuin lätkäfaneilla tapana on.

– Se oli sellaista kuittailua. Kaverillista, hyväntuulista suunsoittoa. Olli oli sellainen porilainen vekkuli.

Vain elämää -tähdet vuosimallia 2017: Nikke Ankara, Olli Lindholm, Laura Voutilainen, Petra, Samu Haber, Irina ja Robin.

Yön uraa Haber arvostaa ennen kaikkea Olli Lindholmin uutteruuden kautta. Laskukautta seurasi aina nousukausi – ja väliin mahtui Lindholmin määrätietoista ponnistelua milloin keikkaillen, milloin bändin kokoonpanoa säätäen – ja milloin yhtyeelle sopivia lauluntekijöitä ja muita yhteistyökumppaneita etsien.

– Nykypäivänä kuka tahansa voisi ottaa mallia Ollin sinnikkyydestä, Haber sanoo.

– Hän on kiistatta yksi merkittävimpiä hahmoja, joita suomalaisessa musiikkihistoriassa on ollut. Ollin ja Yön tarina on yksi kauneimmista – ja juuri siksi, ettei se ole ollut mitään valtaa ja loistoa alusta loppuun.

Kunnioitus oli molemminpuolista. Lindholm osasi arvostaa muita kadehtimatta heitä. Se on Haberin mielestä musiikkialalla valitettavan harvinaista.

– Hän oli ylpeä ja iloinen esimerkiksi meidän ulkomaankuvioista hyvin vilpittömästi, Haber sanoo.

– Ja mikä ylipäätään tekee ihmisestä hienon? Se, että ottaa osaa nauraa itselleen ja hyväksyy itsensä sellaisena kuin on. Olli osasi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?