Olli Lindholm avautui vain muutama viikko sitten yöllisistä kohtauksistaan tv:ssä – asiantuntija varoitti vakavista seurauksista

Julkaistu:

olli lindholm 1964-2019
Olli Lindholm kertoi tv-ohjelmassa, miten hän kärsi yöllisistä hengitysvaikeuksista.
Sairauskohtaukseen maanantain ja tiistain välisenä yönä kuollut laulaja Olli Lindholm kärsi uniapneasta. Hän kertoi nukkumisvaikeuksistaan Nelosen Jaksa paremmin -ohjelmassa tammikuussa.

Lindholm kertoi ohjelmassa, miten hänen oli vaikea saada illalla unta. Hän kärsii myös korvien vinkumisesta ja astmasta.

54-vuotias Lindholm kertoi ohjelmassa, miten hänellä alkoi 38. vuosi ammattimuusikkona.

– Olli on ollut jo varmaan 90-luvulta asti aika huono nukkuja johtuen tietysti siitä, että 90-luvulla kuljin vielä keikkabussin kyydissä eli silloin nukuttiin paljon bussin sängyssä.

Myöhemmin hän ryhtyi kulkemaan keikkamatkoja omalla autollaan. Hänelle oli tärkeä päästä yöksi kotiin. Hän oli usein vasta varhain aamulla kotona.


Keikan jälkeisinä aamuina kotona hänellä oli tapana keittää kahvia, syödä kolme nakkia ja pala tummaa leipää. Sitten hän nukkui pari tuntia.

Päivällä Lindholm nukkui päiväunia. Torkkuja hän otti istualtaan takkasyvennyksessä.

– Minulla on kasvanut tapa, kun korvatkin vinkuu, että minun on vaikea saada sängyssä unta, hän kertoi ohjelmassa.
Lindholm kertoi, miten uni oli katkonaista. Hän kertoi, miten hän teki kotonaan yön yli kestävän unitestin. Selvisi, että hänellä oli pahoja hengityskatkoksia.

– Pisimmällään katkokset olivat 2 minuuttia 11 sekuntia, Lindholm kertoi.


Lindholmin luona vieraillut uniasiantuntija Vesa Tuominen kertoi, että hengityskatkokset ovat vaarallisia.

– Hengityskatkoksen jälkeinen tila. Keuhko huutaa happea joka paikasta, siinä vaiheessa sydän rupeaa jyskyttämään kovaa koko kapasiteetilla. Se on se vaarallinen hetki. Silloin tulee sydänkohtauksia aika helpolla.

Tuominen piti myönteisenä asiana sitä, että Olli Lindholmin makuuhuoneen seinillä oli kuvia tv-ohjelmista. Pöydillä oli valokuvia läheisistä.

Mukavat muistot auttavat asiantuntijan mukaan unen saannissa.