Viihde

Olli Lindholm avautui elämäkerrassa terveysongelmistaan – huomasi sattumalta, että kaikki ei ollut kunnossa: ”Yhtäkkiä väsähdän täysin”

Julkaistu:

olli lindholm 1964-2019
Olli Lindholm kertoi Yhden miehen varietee -kirjassa muun muassa korkeasta verenpaineestaan ja hermostollisista ongelmistaan vuonna 2017.
Maanantain ja tiistain välisenä yönä sairaskohtaukseen menehtynyt muusikko Olli Lindholm kertoi elämäkerturilleen Arno Kotrolle useista terveysongelmistaan vuonna 2017 julkaistussa kirjassa Yhden miehen varietee.

Kirjassa sivutaan -yhtyeen nokkamiehen kaikkia elämän osa-alueita, myös terveyttä.

Lindholm kertoo korkeasta verenpaineestaan ja verensokerin heilahtelusta, jotka tekivät hänestä väsyneen. Kumpaankin hänellä oli lääkitys.
Kaikki alkoi toukokuussa 2017, jolloin Lindholm kävi äitinsä luona ja havaitsi tämän pöydällä verenpainemittarin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Ajattelin katsoa huvikseni verenpaineen. Se oli 180/118.

Liikunnallisuus ja treenaaminen ovat olleen Lindholmille tunnetusti tärkeitä itsestään huolehtimisen tapoja. Korkeiden verenpainearvojen jälkeen hän ymmärsi, mistä ajoittainen heikko olo johtui.


Hän sanoo, että oli mennyt eteenpäin täysillä, eikä ollut antanut aikaa palautumiselle. Verenpainelukemien selvittyä Lindholm halusi testata kaikki muutkin arvot. Silloin ilmeni, että myös verensokeri oli koholla.

– Paastoverensokerin pitäisi olla neljän ja kuuden välissä, mulla se on 7,8. Ei tuo hälyttävää ole, mutta ongelma on verensokerin heilahtelu, joka aiheuttaa väsymyskohtauksia. Saatan olla todella energinen mutta yhtäkkiä väsähdän täysin.

Se sai hänet kiinnittämään myös tarkemmin syömisiinsä huomiota.

– Pitää luopua jopa mulle niin rakkaista viinereistä, hän totesi Kotrolle hieman pilke silmäkulmassa.
Muusikon elämä vaikutti hermostoon

Lindholm paljastaa kirjassa Kotrolle, että elämä artistina oli paljolti korkean verenpaineensa takana.

Kirjasta käy ilmi, että Yön ohella muun muassa The Voice of Finland-tuomaroinnit ja Vain Elämää -rupeama loivat Lindholmille paineita, vaikka hän esitti ohjelmissa ryhmän rennointa.


Lisäksi artistin elämäntapa vaikutti Lindholmin hermostoon tavalla, joka sai hänet kokemaan rauhattomuutta.

– Mun elämäntapa on johtanut siihen, että keskushermostossa on koko ajan aktiivinen tila päällä. En pysty oikein missään olemaan rauhassa.

Lindholm kertoo, että jopa lääkärin kanssa piti sopia harjoitus, että herätessä hänen piti jäädä sänkyyn makaamaan joksikin aikaa.

– Moni ystävä on sanonut ihmetelleensä jo pitkään, miten kukaan voi kestää tällaista rallia. Nyt olen saanut varoituksen. Se on hyvä.


Korjaus 12.2.2019 klo 20.25: Korjattu Arno Kotron nimi.