Viihde

Video: Porin Kauppatori täyttyi Olli Lindholmia surevista kaupunkilaisista – kynttilämeri loisti illan pimeydessä

rac

Julkaistu:

olli lindholm 1964-2019
Pori suree maanantain ja tiistain välisenä yönä sairauskohtaukseen kuollutta Olli Lindholmia.
Olli Lindholm menehtyi maanantain ja tiistain välisenä yönä. Vain 54-vuotiaana kuollut Lindholm asui viimeiset vuotensa Tampereella, mutta oli sydämeltään porilainen. Suru laskeutuikin tiistaina koko Porin ylle.

Porin kaupunki ilmoitti iltapäivällä, että se järjestää kynttilämuistotilaisuuden Olli Lindholmille kello 20 Kauppatorilla sijaitsevalla Satakieli-lavalla. Paikalle sai tuoda kynttilöitä sekä muita muistamisia rakastetun Yö-tähden muistolle.

Kauppatori täyttyi kello kahdeksan aikaan tiistai-iltana, kun kaupunkilaiset saapuivat jättämään hyvästinsä porilaislaulajalle. Kynttilämeri valtasi nopeasti Satakieli-lavan alimmat portaat. Mukana oli myös runsaasti viestejä ja kortteja.
  • Katso yllä olevalta videolta tunnelmat Porin Kauppatorilta.


Ihmiset saapuivat vaitonaisina kunnioittamaan Lindholmin muistoa. Paikalla myös rupateltiin hiljaa ja keskusteltiin esimerkiksi Yön kappaleista. Osaan muistokynttilöistä oli kirjoitettu Lindholmin tulkitsemien kappaleiden sanoja.

Porissa järjestettiin tiistaina myös suruliputus. Liput laskettiin puolitankoon muun muassa Raatihuoneen edustalla, Porin Kaupungintalon sisäänkäynnin vierellä sekä Kauppatorilla.