Olli Lindholmin kuolema yllätti Yön perustajajäsenen sekä levypomon täysin – mikään ei viitannut siihen, että jokin olisi pielessä

rac

Julkaistu:

1964-2019
Yön perustajalle Jani Viitaselle ja levy-yhtiön Epe Heleniukselle jäi hyvät muistot Olli Lindholmista.
Yö-yhtyeen perustajajäsen Jani Viitanen suhtautuu kuolemaan realistisesti.

– Kyllä me täältä kaikki lähdetään, Jani Viitanen sanoo.

Vanhan bändikaverin Olli Lindholmin kuolema tuli Jani Viitaselle täytenä yllätyksenä.

– On joku tovi siitä, kun olen Ollin viimeksi nähnyt. En osaa sanoa, onko hän valitellut jotain vaivoja, Viitanen kertoo.

– Ei ollut minkäänlaista havaintoa siitä, että näin voisi käydä. Sen ymmärtäisi, jos olisi joku sairaus. Se on yllättävää, kun lähtöä ei osannut odottaa.

Olli Lindholm oli kovakuntoinen kaveri. Hän kävi punttisalilla ja harrasti avantouintia. Tosin polvet olivat kärsineet keikoilla pomppimisesta.

– Käviköhän Olli punttisalilla vähän liikaakin? Olli oli sellainen, että jos hän jotain teki, hän teki täysillä. Se on aika raskasta.
Rokkimiesten varhaisen kuoleman taustalla on usein elämäntavat – viina ja huumeet. Ollilla ei näitä ongelmia ollut.

– Olli ei koko 2000-luvulla juonut viinaa eikä polttanut tupakkaa. Ei se näköjään auta. Kyllä täältä aina lähdetään. Jos kotiinsa kuolee yöllä, se on aika outoa, Jani Viitanen sanoo.

– Alkuvuosi on ollut aika kiivasta. On lähtenyt Harri Marstio, Nykäsen Matti, Vara-Manu (Ismo Kallio)... Olen aina suhtautunut kuolemaan niin, että kaikki me täältä lähdetään.

Jani Viitanen erosi Yö-yhtyeestä kesken Tavastian keikan lähes 20 vuotta sitten. Yhteistyö jatkui toisaalla. Olli levytti Viitasen studiolla.

– Kun lähdin Yöstä, Olli otti ohjat itselleen. Minulle jäi hyvät muistot. Olli kunnioitti meikäläistä loppuun asti, Jani Viitanen kertoo.


Yö-yhtyeen löytäjä, levytuottaja Epe Helenius on murtunut mies.

– Tein Ollin kanssa 40 vuoden taipaleen. Mitä voin sanoa tällaisena hetkenä? Pää on aika tyhjä, Epe Helenius sanoo.

Porilainen rokki oli 40 vuotta sitten kova sana. Poko Rekordsin pomo Epe Helenius hylkäsi Dingon, mutta samanlaista mokaa ei tapahtunut Yön kohdalla.

– Minulla ei ole muuta kuin hyviä muistoja. Totta kai siellä on ollut huonojakin hetkiä, mutta isossa kokonaisuudessa ne unohtuu hyvin nopeasti, Epe Helenius kertoo.Olli ja Epe olivat 40 vuotta ystäviä ja yhteistyökumppaneita.

– Mikään ei viitannut siihen, että näin voisi käydä. Ollin kuolema tuli kuin salama kirkkaalta taivaalta ilman mitään varoitusta.

– Olli teki kaiken täysillä. Hän ei tehnyt mitään niin, että vähän sinne päin. Kaikki tehtiin just täsmälleen oikein ja sadalla prosentilla. Varmaan se on yksi niitä asioita jotka ihmistä kuluttaa. Kone leikkaa kiinni yht´äkkiä.

– 40 vuoden ystävyyden ja yhteistyön jälkeen olen huono kommentoimaan. Mietin Ollia ja elämän rajallisuutta ja sitä, että minkä takia?

– Jokaisella meillä on määrätty hetkensä ja Ollin kohdalla tämä oli se, Epe Helenius sanoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt