Viihde

Nuoret Olli-fanit Martta, 5, ja Atte, 6, sytyttivät Porin torilla kynttilät Yö-laulajan muistolle – suru peitti koko kaupungin

Julkaistu:

olli lindholm 1964-2019
Olli Lindholmin kuolema on järkyttänyt porilaisia syvästi. Nyt Kauppatorin Satakieli-lava täyttyy kynttilöiden lisäksi muistoista.
Olli Lindholm menehtyi maanantain ja tiistain välisenä yönä. Vain 54-vuotiaana kuollut Lindholm asui viimeiset vuotensa Tampereella, mutta oli sydämeltään porilainen.

Nyt koko Pori suree menehtynyttä legendaa.
Porin kaupunki ilmoitti iltapäivällä, että se järjestää kynttilämuistotilaisuuden Olli Lindholmille kello 20 Kauppatorilla sijaitsevalla Satakieli-lavalla.

Puoli kuudelta lavan edustalle oli jo ilmestynyt useita kynttilöitä. Ihmiset saapuivat vaitonaisina kunnioittamaan Lindholmin muistoa. Moni tuo kynttilän, mutta joukossa on myös henkilökohtaisia viestejä.


Samuel Hautala on saapunut paikalle lastensa kanssa. Martta, 5, ja Atte, 6, saavat kumpikin viedä kynttilän lavan portaille. Perhe asuu Ulvilassa, aivan Porin naapurissa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Vaimo huusi päivällä, että Olli on kuollut. Olihan se valtava shokki. Haluttiin tulla tänne sitten heti, kun vain ehdimme, Samuel kertoo.

– Tuli heti sellainen tunne, että pitää tulla käymään. Lapsetkin halusivat tulla mukaan.

Martta ja Atte kertovat olevansa myös Olli-faneja. Heille Yön keulakuva tuli tutuksi tv:stä, Vain elämää -ohjelmasta ja The Voice of Finlandista. Matkalla laulettiin Ollin lauluja.


Samuli kertoo, että hänen edesmennyt isänsä kävi usein Tampereella uimassa ja avannossa kehitysvammaisten kanssa. Kaupinojan saunalla ui myös Lindholm.

– Hän näki siellä usein Olli Lindholmin. Isä kehui aina, kuinka hyväkäytöksinen mies Olli oli. Hän otti aina kaikki huomioon, myös tämän erityisryhmän, Samuel kertoo.

– Heiltä tuli aina paljon kysymyksiä ja Ilves- ja Tappara-huutoja Ollille. Mutta hän otti ne aina iloisena vastaan, hän jatkaa hymyillen.

Viimeisen kerran Samuli hän näki Yön 35-vuotisjuhlakiertueella Porin Karhuhallissa.

– Olli oli elämänsä vedossa. Tämä tuli niin yllätyksenä, kun hän oli niin hyvässä kunnossa, Samuel muistelee.

– Mutta onneksi laulut eivät häviä minnekään. Laulut ja muistot jäävät aina.


Kun Elina Nisander kuuli Olli Lindholmin poismenosta, hän soitti heti tyttärelleen Anninalle.

– Sanoin, että nyt mennään viemään kynttilä, hän kertoo.

Elina muistelee Olli Lindholmia lämmöllä.

– Hän oli uskomaton muusikko ja porilainen tietysti. Hän toi sitä porilaisuutta aina esiin, mikä on hienoa, hän sanoo.

Annina-tytär pääsi Yön keikalle ensimmäisen kerran vain kymmenvuotiaana. Nyt hän on 20-vuotias, mutta muistaa edelleen energian konsertissa.

– Olli Lindholm oli hieno muusikko, Annina tuumaa nyt.


Elinan oli tarkoitus mennä kuuntelemaan Yötä tulevalla kiertueella.

– Sitä keikkaa ei nyt sitten koskaan tule, hän päättää.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt