Viihde

Samuli Edelmann, Paula Vesala, Tarja Turunen, Darude... muusikkoystävät mykistyivät Olli Lindholmin kuolemasta: ”Itkettää ja järkyttää”

rac

Julkaistu:

1964-2019
Olli Lindholmia on muisteltu laajalti sosiaalisessa mediassa.
Useat suomalaiset musiikintekijät ja julkkikset ovat jakaneet muistojaan viime yönä kuolleesta Olli Lindholmista.

– Suuri järkytys. Turvallista matkaa toveri ja kollega. Osanottoni läheisille, Samuli Edelmann kirjoitti Instagramissa.
– Meilläpäin pienenä oli lähinnä Dingo-faneja ja erikseen Yö-faneja, oli semmoset koulukunnat, toinen vain oli ok. Olin itse myös pätkästyjä hanskoja pitävä Dingo-fani, mutta ei voinut mitään, tykkäsin myös Yöstä, enkä välittänyt kettuilusta.

– En tuntenut Ollia hyvin, mutta moikkasin joskus jossain festareilla ja töllöhommissa ja hän oli minulle aina kiva. Suomalaisen musiikkipiirin legenda on poissa ja jäljelle jäi iso aukko. Lepää rauhassa, nuoruuteni ääni, Suomen Euroviisuedustaja Darude kirjoitti.
– Järkyttävä uutinen, Olli on poissa. Ihana ja lämmin kollega jota jäämme kaipaamaan kovin. Olit aina suuri syli ja kannustava jo silloin kun tavattiin keikkakentillä kun olin vasta nuori flikka. Usein juoksit vastaan lenkkitamineissa tai olit hymysuin vastassa bäkkärillä. Hyvää matkaa Olli, voimia läheisille suureen suruun. Elämä on niin lyhyt ja äkkiä aika täällä päättyy, Paula Vesala muisteli.
– Voi Olli. Lähit niin yhtäkkiä ja aivan liian aikaisin. Tätä tekstiä kirjoittaessa ei edes ymmärrä, mitä on tapahtunut. Jään kaipaamaan kollegaa, joka oli aina kannustava, otti ihmiset ihmisinä ja kulki rehellisesti omaa tietään. Näytit esimerkilläsi, mitä voi saavuttaa, kun jaksaa päämäärätietoisesti tehdä ja paiskia töitä kohti omaa unelmaa, vaikkei se aina helppoa ollutkaan, Antti Tuisku muisteli ja jatkoi:
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Olin tosi otettu, kun vuonna 2015 lähestyit ja pyysit mua ja Jonnaemiliaa kirjoittamaan yhtä laulua teidän uudelle levylle. Olin ku pikkupoika, enkä voinu uskoa, että näit mussa sellaista potentiaalia. Mua jännitti niin kovasti ku ajattelin, ettei mulla oo mitään mahdollisuuksia lunastaa sun odotuksia. Mut niin vain siinäkin jaksoit olla kannustava ja isällinen ja laulu päätyi kuin päätyikin teidän levylle.

– Lepää rauhassa ja kiitos kun olit sellainen kuin olit. Voimia kaikille läheisille. Ollin muistoa kunnioittaen, poppari päätti kirjoituksensa.
– Hyvästi ystävä. Lepää rauhassa Olli, Tarja Turunen kirjoitti.
– Itkettää ja järkyttää. Kiitos Olli Lindholm kaikesta. Olet legenda. Voimia läheisille valtavassa surussa, Maija Vilkkumaa toivotti.
– Sä olet nyt siellä missä aamiaiseksi syödään raakaa lihaa, saunassa kaadetaan kiukaasta kivet harteille ja Porin Ässät voittaa mestaruuden joka kevät. Siellä osataan kuunnella ja arvostaa toista. Siellä tirautetaan onnen kyynel kun laulu on surullisimmillaan. Siellä ei kitarasta turhia duurisointuja oteta, Heikki Paasonen runoili.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt