Suomalaiset tähdet järkyttyivät Olli Lindholmin kuolemasta – Michael Monroelta lyhyt suruviesti - Viihde - Ilta-Sanomat

Suomalaiset tähdet järkyttyivät Olli Lindholmin kuolemasta – Michael Monroelta lyhyt suruviesti

Julkaistu: 12.2.2019 14:06

Sami Kuronen ja Tinni Wikström haastattelivat Olli Lindholmia Ilta-Sanomien suorassa lähetyksessä vain viikko sitten.

Yö-yhtye tiedotti tänään sosiaalisessa mediassa suru-uutisen laulaja Olli Lindholmin kuolemasta. Pitkän ja näyttävän uran musiikin parissa tehnyt Lindholm menehtyi sairauskohtaukseen vain 54-vuotiaana.

Lue lisää: Olli Lindholm on kuollut – sairauskohtaus tuli täytenä yllätyksenä

Yö-yhtye on kiertänyt alkuvuoden ahkerasti ympäri Suomen kiertueensa merkeissä. Edellisen kerran yhtye ja solisti Olli Lindholm nähtiin julkisuudessa 2. helmikuuta Emma-gaalassa.

Olli Lindholm kuvattuna Emma-gaalassa 2.helmikuuta.

Lindholm saapui paikalle tyylikkääseen Armanin pukuun pukeutuneena Yö-yhtyeen Jussi Turpeisen ja Ari Toikan kanssa.

Radio Suomipopin juontajat Sami Kuronen ja Tinni Wikström haastattelivat miehiä Ilta-Sanomien punaisen maton suorassa lähetyksessä.

Lue lisää: 54-vuotiaana kuollut Olli Lindholm hymyili kameroiden edessä vain viikko sitten – lue haastattelu

Olli Lindholmia Emma-gaalassa haastatellut Sami Kuronen kirjoittaa Instagramissa järkyttyneensä syvästi muusikon yllättävästä kuolemasta. Kuronen kirjoittaa hänen ja Lindholmin välille syntyneen vuosien aikana tietynlainen sielunkumppanuus. Viimeinen kohtaaminen on painunut elävästi Kurosen mieleen.

– Järkyttävä uutinen! Yksi suoraselkäisimmistä tuntemistani ihmisistä on pois. Tapasimme työn merkeissä usein ja vuosien aikana väliltämme löytyi tietynlainen sielunkumppanuus. Puhuimme usein virallisten osuuksien jälkeen henkilökohtaisia asioita, joissa oli läsnä molemminpuolinen luottamus. Viimeisen kerran Emma-gaalan etkoilla reilu viikko sitten. Olit poikkeuksellisen hyväntuulinen, Kuronen muistelee.

– Sinusta huokui helpotus. Pari vuotta raskaana taakkana harteilla kulkenut oikeusprosessi oli ohi. Olit juuri palannut lomalta ja olimme kollegani Tinnin kanssa luovuttaneet sinulle kultalevyn Yön hitistä Mitä jos mä rakastan sua. Se haastattelu taisi jäädä sinun viimeiseksi.

Olli Lindholm menehtyi sairauskohtaukseen 54-vuotiaana.

– En ollut pitkään aikaan nähnyt sinua niin onnellisena. Itku tuli! Hyvää matkaa Olli! Kuronen herkistyy.

  • Katso alla olevalta videolta Olli Lindholmin viimeiseksi jäänyt haastattelu Emma-gaalassa:

Laulaja Eini kuvailee tiedon kollegan kuolemasta tulleen valtavana järkytyksenä. Hän kirjoittaa Instagram-tilillään tunteneensa Lindholmin 80-luvulta lähtien ja kohtaamisten sujuneen aina lämpimissä merkeissä.

– Ei voi ihmismieli ymmärtää. Suru-uutinen pysäytti jälleen. Ollin kanssa kohdattiin useasti keikkamatkoilla aina -80 luvulta asti ja aina kohtaaminen oli lämmin. Hyvää matkaa Olli sinne jonnekin, Eini kirjoittaa.

Lindholmin kanssa The Voice of Finlandin tähtivalmentaja vuosien ajan toiminut rokkari Michael Monroe julkaisi Instagram-tilillään yhteiskuvan Lindholmin, Redraman ja Tarja Turusen kanssa. Turunen ja Monroe jättivät laulukisan muutama vuosi sitten.

– Rip Olli Lindholm, Michael Monroe kirjoittaa.

Juontaja Mikko Leppilampi kirjoittaa sometilillään aikovansa kunnioittaa Olli Lindholmin muistoa kuuntelemalla Yön tuotantoa.

– Yhtäkkiä niin moni Yön kappale saa täysin erilaisen syvyyden ja niiden sanat uuden merkityksen. Tänään kuuntelen niitä ja kuulen Ollin. Matkasi jatkukoon ja äänesi kaikukoon kovempaa ja korkeammalla, kuin koskaan. Sielusi levätköön rauhassa. Muistoasi kunnioittaen.

Juontaja Janne Kataja muistelee lämmöllä kohtaamisiaan Olli Lindholmin kanssa. Viime syksynä Katajan juontamassa Napakympissä nähtiin yllätyskäänne kun Lindholm hyppäsi ohjelman juontajaksi

– Kohtasimme Ollin kanssa töiden parissa aina silloin tällöin. Jokaisella kohtaamisella tapasin sydämellisen ja huumorintajuisen miehen. Ajatukseni Ollin poismenossa ja syvä osanottoni läheisille sekä perheelle, Janne Kataja kirjoittaa.

Katso alla kuvagalleria Olli Lindholmin elämän ja uran varrelta. Jos kuvat eivät näy, katso ne täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?