Nipa Neumann tunsi ystävänsä Olli Lindholmin yli 30 vuoden ajan – puhelimeen vastasi surun murtama mies

Pertti ”Nipa” Neumann muistelee Olli Lindholmia lämmöllä ja välittää osanotot tämän läheisille.

12.2.2019 13:37

Tieto laulaja Olli Lindholmin kuolemasta on tänään järkyttänyt monia. Suru-uutinen oli tavoittanut nopeasti myös Lindholmin pitkäaikaisen kollegan Pertti Neumannin, Dingo-yhtyeen keulakuvan.

– Aivan ensimmäiseksi haluan esittää osanottoni paitsi Ollin omaisille ja läheisille, myös hänen laajalle fanijoukolleen, toteaa surumielinen Neumann.

– Tuntuu kauhealta, jotenkin kohtuuttomalta. Todella, todella surullista, hän lisää.

Rokkarit Neumann ja Olli Lindholm kuvattiin peliasuissa vaihtopenkillä jalkapallo-ottelussa vuonna 1986.

Pertti ”Nipa” Neumann perusti yhtyeensä Dingon vuonna 1982. Lindholmin luotsaama Yö-yhtye oli saanut alkunsa vain vuotta aikaisemmin. Neumannin ensimmäiset muistot Lindholmista ulottuvatkin niin pitkälle, kuin vuoteen 1983.

– Me jaettiin silloin yhteinen treenikämppä Ollin kanssa, se on ensimmäisiä yhteisiä muistojamme, Neumann palaa kaksikon yhteisen historian alkuaikoihin.

Jos kuvagalleria ei näy oikein, voit katsoa sen tästä.

Neumann korostaa, että yli kolmeenkymmeneen yhteiseen vuoteen Lindholmin kanssa mahtuu pelkästään hyviä muistoja. Myöskään Dingo ja Yö eivät Neumannin mukaan ole koskaan kilpailleet keskenään, eikä kaksikon välillä ollut koskaan minkäänlaista vastakkainasettelua.

– Meillä oli Ollin kanssa aina hyvät välit. En muista, että meillä olisi koskaan ollut riitoja, Neumann muistelee.

Neumann toistaa, että Lindholmin kuolema tuntuu kohtuuttomalta ja hyvin surulliselta. Lindholm ja tämän perustama Yö-yhtye jättävät jälkeensä suuren kuuntelijakunnan.

– Mutta musiikkihan ei koskaan kuole, päinvastoin.

Olli Lindholm menehtyi sairauskohtaukseen 54-vuotiaana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?