Suomirockin suuri mies on poissa – Olli Lindholm eli elämänsä onnellisinta aikaa: ”Olen taas täynnä virtaa”

rac

Julkaistu:

suru-uutinen
Olli Lindholm teki mittavan uran suomirockin parissa.
Vuonna 1981 perustettu Yö on yksi Suomen suosituimmista rockyhtyeistä. 54-vuotiaana menehtyneen Olli Lindholmin ura musiikin parissa alkoi jo hänen ollessaan 16-vuotias.

Yllä olevalla videolla Yö-yhtye esittää kappaleensa Mitä jos mä rakastan sua TVOF-finaalissa vuonna 2018.

Lindholmin nuoruusvuodet menivät punkia soittaen. Sitten Lindholm tapasi Jussi Hakulisen 80-luvun alussa ja kohtaaminen muutti hänen elämänsä. Olli Lindholm on kertonut haastatteluissa kuulleensa ensimmäisen kerran Hakulisen lauluja talvella 1980. Hän sanoo olleensa heti myyty mies ja todennut niiden olevan niin väkeviä, että hänelle tuli kylmät väreet.

Yö-yhtye osallistui Rockin SM-kisojen Porin aluekarsintaan ja sijoittui kolmanneksi. 1982 yhtye voitti Porin aluekarsinnat ja sijoittui loppukilpailussa kolmanneksi.

Siitä alkoi Yön tarinan. Yhtye sai levytyssopimuksen ja julkaisi Likaiset Legendat -singlen. Ensimmäinen levy Varietee julkaistiin 1983. Yhtyeestä tuli hetkessä jättisuosittu.


Yhtyeen taival on ollut kohuja täynnä. Yö-yhtyeen jäsenten välit ovat välillä rakoilleet ja suosio hiipunut. 2000-luvun alussa julkaistut kappaleet kuten Rakkaus on lumivalkoinen ja Pettävällä jäällä nostivat yhtyeen jälleen huippusuosioon.


Olli Lindholm muisteli IS:n haastattelussa kesällä 2018 yhtyeeseen liittyvien kohujen tuntuneen hänestä välillä raskaalta.

– Bändin ja itseni ympärillä on viime vuosina käyty paljon negatiivista keskustelua, ja se on paitsi mennyt ihoni alle myös heijastunut ikävästi kokonaisuuteen, Olli Lindholm kertoi ja viittasi viime vuoden oikeustaisteluun. Yhtyeen entinen basisti Jukka ”Jay” Lewis haastoi Lindholmin oikeuteen saamistaan potkuista.

– Joka tapauksessa jo tämän kesän ensimmäisillä keikoilla havahduin ilokseni siihen, että tämä negatiivisuuden aura oli yhtäkkiä kadonnut kuin tuhka tuuleen. Yhtäkkiä meistä oli taas alettu pitää, Lindholm kertoi heinäkuussa IS:lle.

Lindholm kertoi saaneensa kesän keikoilta uutta voimaa. Hänen mielestään Yö soitti "paremmin kuin koskaan".

Lindholm jätti alkoholin käytön jo 19 vuotta sitten. Hän tapasi suuren rakkautensa Eveliinan vuonna 2015.

– Erityisesti onnistuneiden keikkojen kautta olen taas ollut henkisesti läsnä, mikä on ollut suuri helpotus sekä bändille että läheisilleni. Olen taas täynnä virtaa, Lindholm alleviivasi.


Lindholm palkittiin Iskelmä-Finlandialla heinäkuussa 2008. Yhtyeen viimeiseksi levyksi jäi vuonna 2017 ilmestynyt Hyvän yön lauluja, joka sisältää yhtyeen klassikkoja akustisina versioina. Yhtyeen oli tarkoitus järjestää 40-vuotisjuhlakonsertti elokuussa 2021.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt