Olli Lindholm on kuollut – sairauskohtaus tuli täytenä yllätyksenä

Yö-yhtyeen solistina tunnettu Olli Lindholm on kuollut sairauskohtaukseen 54-vuotiaana. Manageri kertoo IS:lle, että sairauskohtaus tuli täytenä yllätyksenä.

12.2.2019 12:01

Laulaja ja mediapersoona Olli Lindholm on IS:n tietojen mukaan kuollut. Hän oli kuollessaan 54-vuotias.

Lindholm tunnetaan Yö-yhtyeen solistina ja perustajajäsenenä. Hän oli mukana perustamassa yhtyettä vuonna 1981.

Viime vuosina Lindholm on toiminut suositun The Voice of Finland -tv-laulukilpailun tuomarina.

Yö-yhtye tiedotti asiasta virallisilla sosiaalisen median tileillään tiistaina. Päivityksessä kerrotaan, että Lindholm kuoli sairauskohtaukseen maanantain ja tiistain välisenä yönä.

– Meillä on teille surullisia uutisia. Yö-yhtyeen perustajajäsen, keulakuva ja laulaja Olli Lindholm on poissa. Olli menehtyi maanantain ja tiistain 11.-12.2. välisenä yönä sairaskohtaukseen. Olli oli meille paljon enemmän kuin bändikaveri. Hän oli meille sydänystävä, joka oli aina omiensa puolella. Hän jätti meille lukuisia muistoja sekä laulut, jotka elävät aina. Omaisille haluamme esittää osanottomme. Toivomme heille voimia surutyöhön, yhtyeen sivuilla kirjoitetaan.

Manageri Taija Holm sanoo IS:lle, että sairauskohtaus tuli täytenä yllätyksenä.

Lindholmia jäävät kaipaamaan kaksi aikuista lasta, jotka hän sai entisen vaimonsa Satun kanssa, sekä hänen kumppaninsa Eveliina.

Laulaja kertoi viimeiseksi jääneinä vuosinaan useissa haastatteluissa, että kokee elävänsä elämässään hyvin onnellista aikaa. Hän rakastui naisystäväänsä Eveliinaan palavasti vuonna 2015.

Eveliina on liikunnanohjaaja ja kolmen lapsen äiti. Liikuntaa rakastanut pariskunta tapasi toisensa avantouintisaunalla.

– Meitä yhdistää rakkaus, toki saunominen ja kuntoilukin. Meillä on myös ollut hienoja ulkomaanreissuja. Parasta on se, että kuljemme kaikkialla käsi kädessä ja halailemme säännöllisesti. Ylipäätään vinkki ihmisille: vähemmän somea, lisää pussailua, rakastunut Lindholm ylisti IS:n haastattelussa lokakuussa 2017.

Mies kertoi Seurassa syksyllä 2016, että urheilu on nykyään hänen suuri intohimonsa. Hän kehui rasvaprosentin olevan vain 12.

Olli Lindholm kertoi haastatteluissa elävänsä elämässään hyvin onnellista vaihetta.

Vain 2100 asukkaan kylässä Pomarkussa syntynyt ja Porissa varttunut Lindholm eli viimeiset vuotensa Tampereella. Musiikki imaisi miehen kovaa mukanaan jo lapsena, ja hän onkin myöntänyt, että kouluaikojen todistukset eivät ole hääviä luettavaa.

Yö ponnahti valtavaan suosioon jo heti Varietee-esikoisalbumin julkaisun jälkeen vuonna 1983.

2000-luvun alussa julkaistiin superhitit Rakkaus on lumivalkoinen ja Pettävällä jäällä.

Kuvassa Olli Lindholm 4. huhtikuuta 1984. Yö-yhtyeen ensimmäinen albumi ilmestyi vuotta aiemmin.

Lindholm oli absolutisti. Hän jätti alkoholin vuonna 2000 viikon kestäneen ryyppyputken jälkeen.

Lindholm kertoi absolutismistaan muun muassa Vain elämää -ohjelman avausjaksossa keväällä 2017.

– Nää isot hitit mitkä tuli, aiheutti tosi ison ongelman mun elämääni. Piti olla perheenisä, aviomies ja rocktähti. Ei se vaan mätsännyt sen kokonaisuuden kanssa.

Katso kuvagalleria Olli Lindholmin elämän ja uran vaiheista. Jos kuvat eivät näy, voit katsoa ne täältä.

Lisätty artikkeliin Yö-yhtyeen tiedotus suru-uutisesta kello 12.06. Päivitetty artikkeliin managerin kommentit kello 12.17.

Alla olevalla videolla Yö-yhtye esittää kappaleensa Mitä jos mä rakastan sua TVOF-finaalissa vuonna 2018.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?