Kirsti Paakkanen 90 vuotta – HS: Markkinointinero rakennuttaa nyt itselleen Espoon-palatsiinsa 300-neliöisen makuuhuoneen - Viihde - Ilta-Sanomat

Kirsti Paakkanen 90 vuotta – HS: Markkinointinero rakennuttaa nyt itselleen Espoon-palatsiinsa 300-neliöisen makuuhuoneen

Marimekon voitosta voittoon vienyt Kirsti Paakkanen täyttää 90 vuotta ja rakennuttaa itselleen 300-neliöistä makuuhuonetta, kertoo Helsingin Sanomat.

Kirsti Paakkanen kuvattuna vuonna 2012. Hän täyttää tiistaina 90 vuotta.­

12.2.2019 8:48

Marimekon pelastajana tunnettu menestynyt liikenainen Kirsti Paakkanen täyttää tiistaina 12. helmikuuta 90 vuotta.

Paakkanen viettää eläkepäiviään vuorotellen Etelä-Ranskan kodissaan ja upeassa lukaalissaan Espoon Westendissä.

Paakkasen Espoon koti on kokovalkoinen kolmikerroksinen lukaali, joka on täynnä designia.

Helsingin Sanomat kertoo nyt, että Paakkanen rakennuttaa paraikaa Westendin kotiinsa uutta siipeä, johon tulee 300-neliöinen makuuhuone. Se valmistuu kuukauden päästä.

– Olen nähnyt makuuhuoneen kauneuden vasta kerran, mutta kuukauden päästä se valmistuu.

Paakkanen joutui muutama vuotta sitten onnettomuuteen Helsingin keskustassa, kun hän putosi katukuoppaan kolmen metrin matkan. HS:n mukaan Paakkasen selkä vioittui onnettomuudessa ja hän joutuu käyttämään rollaattoria. Tästä huolimatta Paakkanen asuu yksin.

Takana upea ura

Kuvassa Kirsti Paakkanen vuonna 1995.­

Saarijärvellä varttunut Paakkanen eli lapsuutensa vähävaraisessa perheessä, eikä hänen tiensä yritysmaailman huipulle ollut itsestään selvä. Paakkanen ei esimerkiksi voinut mennä oppikouluun, koska hänen piti mennä Haminaan hoitamaan 15 vuotta vanhemman siskonsa lapsia.

Yritysmaailma sopi Paakkasen periksi antamattomalle luonteelle. Hän perusti vuonna 1969 Womena-mainostoimiston, jonne hän otti töihin vain naisia.

Sen jälkeen Paakkanen osti tappion kierteessä olleen Marimekon vuonna 1991 ja teki siitä jälleen menestyvän.

Täydennetty artikkelia kello 9.05: Lisätty tietoa onnettomuudesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?