Antti Rinne laihtui 22 kiloa – kertoi Maria Veitolalle syyn elämäntapamuutokseensa: ”Vanhennun ja näytän läskiltä”

Julkaistu:

Mäntsälässä asuva Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne ja hänen vaimonsa Heta saivat yövieraan.
Yökylässä Mari Veitola -ohjelmassa matkataan tällä kertaa kartanopitäjään, Mäntsälän kapinan maisemiin.

Matkaan lähdetään Antti Rinteen työpaikalta, eduskunnasta, ja perille kaarretaan ruokakaupan kautta. Rinne näet viihtyy hyvin hellan ääressä.

– Tykkään tehdä ruokaa. Varsinkin silloin kun kuusi ihmistä asui samassa huushollissa, Rinne juttelee.

Rinne kertoo tehneensä tietoisen valinnan pari vuotta sitten ja vähentäneensä lihankäyttöä.

– Syön lihaa pari kertaa viikossa. Olen vähentänyt sitä ihan tiedostaen. 22 kiloa on lähtenyt parin vuoden aikana. Huomasin, että vanhennun ja näytän läskiltä, mies vitsailee.Rinne on ollut naimisissa Heta-vaimonsa kanssa kymmenen vuotta. Liitto on puheenjohtajan kolmas.

Rakkaustarina alkoi Rinteen työpaikalta.

– Heta oli toimihenkilöunionin valtuuston ensimmäinen puheenjohtaja. Olimme me silmäilleet toisiamme. Sitten sain levyn tummaa suklaata. Siinä luki, että pikkutontulta terveisiä. Tiesin heti, että se oli Hetalta.

Lopulta silmäily muuttui seurusteluksi. Heta muistaa, kuinka varovaisia he aluksi olivat.

– Silloin Kanervalla (Ilkka) oli niitä tekstarikohuja. Antti pelkäsi samaa ja sanoi, että älä näytä niitä viestejä kenellekään.

Silti Rinne pääsi otsikoihin. Niissä puhuttiin värikkäästä rakkauselämästä.

– Miehellä on ollut kaksi tyttöystävää aikuisiällä ja hän on mennyt naimisiin heidän kanssaan. Jos se on värikästä, niin… Heta naurahtaa.

Veitolaa kiinnostaa, miksi Rinne on astellut alttarille molempien seurustelusuhteidensa kanssa.

– Miksi menet aina naimisiin? juontaja tiedustelee.

– Uskon ikuiseen rakkauteen. Olen aina olettanut, että olen loppuelämäni hänen kanssaan. Aina elämässä asiat eivät kuitenkaan mene niin.Rinteen Roosa-tytär oli 14-vuotias, kun Heta ilmestyi hänen elämäänsä.

– Alkuun oli toki vähän kapinaa, Rinteiden luona kyläilevä tytär muistelee.

– Mutta Heta oli meille fiksusti aikuinen.

– Se palaute, mikä minulle tuli, oli että iskä on onnellinen, Heta puolestaan muistelee alkuaikojen kohtaamisia miehensä lasten kanssa.

Rinne ja hänen vaimonsa ovat kärsineet lapsettomuudesta. Sekin nousi otsikoihin.

– Onhan se meidän arkea. Aluksi yritimme, mutta se olisi vaatinut, että olemme yhtä aikaa kotona, Heta kääntää asian leikiksi.

Pari hakeutui kuitenkin lapsettomuushoitoihin.

– Kävimme hoidot loppuun asti. Emme me oikein tiedä, mistä se (lapsettomuus) johtuu, Rinne pohtii.

– Minulta on kaksi kertaa leikattu endometrioosi, mutta ei sitä lapsettomuutta sitten sen tarkemmin ryhdytty tutkimaan, Heta lisää.

Biologinen lapsi uupuu, mutta pariskunta on oppinut elämään asian kanssa.

– Olen sen ikäinen, että ei olisi kovin todennäköistä, että tässä vaiheessa alkaisi raskaus. Emme ole myöskään pohtineet adoptiota. Oma lapsi olisi kiva, oma jälkeläinen. No, Antilla niitä on ja touhua riittää. On pikkuisia rakastettavia. Olemme selvinneet asian kanssa ja miksipä ei selvittäisi jatkossakin, Heta päättää lapsipohdinnan.Rinteen terveys nousi otsikoihin vuodenvaihteessa, kun hän jäi sairauslomalle.

Hän sai Espanjan lomallaan keuhkokuumeen, minkä vuoksi hän joutui Espanjassa sairaalahoitoon. Suomeen palattuaan Rinne jatkoi sairaalahoidossa, jonka aikana ilmeni, että hänellä on ollut myös sepelvaltimon tukos ja sairaalabakteeri.

Viime sunnuntaina Rinne julkaisi Facebookissa kuvan itsestään ja vaimostaan.

– Terveiset treenauksen keskeltä. Vointi on erinomainen, lihakset vahvistuvat ja täältä tullaan, kuten kuvasta näkyy! Minulla on paras mahdollinen “personal trainer”, vaimoni Heta sekä todella hyvä ja ammattitaitoinen kuntoutushenkilöstö, Rinne kirjoitti tuolloin.

Rinteen on kerrottu olevan sairauslomalla helmikuun loppuun asti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt