Ikinuori Jennifer Aniston 50 vuotta! Aikansa seksisymbolin yksityiselämä vilisee pettymyksiä: surullisenkuuluisa avioliitto ja lukuisia eroja - Viihde - Ilta-Sanomat

Ikinuori Jennifer Aniston 50 vuotta! Aikansa seksisymbolin yksityiselämä vilisee pettymyksiä: surullisenkuuluisa avioliitto ja lukuisia eroja

Jennifer Aniston täyttää maanantaina 50 vuotta. Tähti on säilyttänyt saman, nuorekkaan ulkonäkönsä aina Frendit-sarjan alusta saakka.

Julkaistu: 11.2.2019 15:01

Yksi rooli teki 50 vuotta täyttävästä Jennifer Anistonista supertähden, seksisymbolin ja yhden maailman menestyneimmistä naisnäyttelijöistä. Yksityiselämässä näyttelijä on kuitenkin joutunut pettymään karvaasti lukuisia kertoja.

Phoebe, Joey, Monica, Chandler ja Ross istuvat kodikkaassa Central Perk -kahvilassa puimassa Rossin tylyä eroa, kun paikalle pölähtää valkoisessa hääpuvussa ja muhkeassa hunnussa Monican kouluaikainen ystävä Rachel. Hän on juuri karannut omista häistään tajuttuaan tekevänsä valtavan virheen. Hermostunut Ross läväyttää sateenvarjon Rachelia päin ja tämä alkaa selostaa kiihkeästi, kuinka huomasi tulevan puolisonsa näyttävän Herra Perunapäältä.

Tästä ikimuistoisesta kohtauksesta alkoi vuonna 1994 kymmenen vuoden menestystarina, rakastettu Frendit-komediasarja. Samalla alkunsa sai myös 50 vuotta tänään maanantaina täyttävän Jennifer Anistonin maailmantähteys.

Anistonista tuli pian Frendien alettua yksi 1990-luvun kirkkaimmista seksisymboleista. Miehet ihastuivat valloittavana Rachelina nähtyyn tähteen ja naiset halusivat olla kuten hän. Anistonin elämää alettiin seurata lehdissä ja hänen hiustyylinsä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi, kun naiset leikkauttivat samanlaiset, ikoniset kutrit, joita koristivat vaaleat raidat.

Aniston nousi maailmantähdeksi Frendien Rachel Greeninä. Rakastettu hahmo nähtiin sarjan ensimmäisessä jaksossa hääpuvussa.

Kaliforniassa syntynyt Aniston halusi näyttelijäksi jo varhain, sillä hänen isänsä on kreikkalaissyntyinen näyttelijä John Aniston ja äitinsä näyttelijä ja malli Nancy Dow. Nuorena Aniston teki hanttihommia elättääkseen itsensä – hän työskenteli polkupyörälähettinä, puhelinmyyjänä ja omien sanojensa mukaan ”erittäin kömpelönä” tarjoilijana.

Ennen supertähteyttään Aniston ehti näytellä muutamissa pienen budjetin elokuvissa ja Off Broadway -näytelmissä New Yorkissa. Hänen ensimmäinen laajempaa huomiota saanut roolinsa oli kauhuelokuva Leprechaunissa. Anistonin roolisuoritusta pidettiin kuitenkin surkeana ja hän harkitsi jopa alan vaihtoa tylyn palautteen vuoksi. Rooli Rachel Greeninä kuitenkin muutti kaiken.

Frendien myötä Aniston sai mainetta ja mammonaa, mutta myös ikuisen komediatähden leiman. Hänet on nähty Frendien jälkeen lähinnä komediaelokuvissa, kuten Bruce – taivaanlahja (2003), Polly tuli kuvoihin (2004), Marley & Me (2008), Kaameat pomot (2011) ja Millerit (2013). Rooli Cake-draamaelokuvassa toi Anistonille Golden Globe -ehdokkuuden vuonna 2014. Ainoan Golden Globe -voiton hänelle toi Rachelin rooli. Oscar-ehdokkuutta hän ei ole koskaan saanut.

Aniston sai oman tähden Hollywoodin Walk of Famelle vuonna 2012.

Vaikka Aniston monien mielestä jämähti hömppäkomedioihin, tuli hänestä niiden avulla yksi maailman menestyneimmistä naisnäyttelijöistä ja Hollywoodin rakastettu naapurintyttö. Viime vuonna hän ylsi Forbesin parhaiten tienaavien naisnäyttelijöiden listan sijalle kolme. Anistonin tulot olivat huimat 19,5 miljoonaa dollaria eli noin 17,1 miljoonaa euroa. Frendien viimeisellä tuotantokaudella vuonna 2004 hän tienasi jokaisesta jaksosta miljoona dollaria.

Anistonin menestynyt ura on kätkenyt taakseen useita pettymyksiä yksityiselämässä. Hänen on väitetty olevan työnarkomaani, joka ei ole uransa vuoksi kyennyt perustamaan perhettä. Aniston kiisti väitteet ja kertoi Vanity Fairille vuonna 2005, että hän oli aina halunnut lapsia eikä antaisi uransa pilata sitä.

Sen sijaan ongelmaksi muodostuivat näyttelijän parisuhteet, jotka päättyivät kaikki karvaaseen pettymykseen.

Jennifer Aniston Frendien Racheelina lokakuussa 2001.

Anistonin rakkauselämää on puitu ahkerasti otsikoissa ja hänen parisuhdehistoriansa on värikäs. Aniston on ollut kihloissa, seurustellut useiden tähtien kanssa ja mennyt kahdesti naimisiin. Siitä huolimatta hän ei ole löytänyt rinnalleen pysyvää kumppania ja häntä on nimitetty jopa täydelliseksi epäonnistujaksi rakkaudessa.

Yksi ensimmäisistä Anistonin julkisuutta saaneista suhteista oli näyttelijä Tate Donovanin kanssa vuonna 1995. Pari kihlautui kaksi vuotta myöhemmin, mutta erosi jo seuraavana vuonna. Heidän välillään kipinöi myös Frendeissä, kun Donovan näytteli Rachelin ihastuksen kohdetta Joshuaa.

Aniston oli 1990-luvulla kihloissa Tate Donovanin kanssa. Pari nähtiin rakastavaisina myös Frendeissä.

Ehkä kuuluisin Anistonin parisuhteista on hänen avioliittonsa Hollywood-tähti Brad Pittin kanssa. Kaksikko tapasi vuonna 1998 ja avioitui salaisissa häissä Malibussa kaksi vuotta myöhemmin. Heidän liittoaan pidettiin Hollywoodin unelmaliittona ja heille povattiin pitkää tulevaisuutta yhdessä, mutta toisin kävi.

Aniston joutui kokemaan karvaan pettymyksen, kun huhut Pittin epäuskollisuudesta leimahtivat viiden vuoden avioliiton jälkeen. Pitt ihastui tuolloin Mr. & Ms. Smith -elokuvan kuvauksissa vastanäyttelijäänsä Angelina Jolieen. Pian Aniston ja Pitt hakivat avioeroa, joka astui lopulta voimaan lokakuussa 2005.

Pitt ei aikaillut eron jälkeen, vaan perusti pian suurperheen Jolien kanssa. Pari meni myös naimisiin, mutta liitto päättyi eroon vuonna 2016.

Jennifer Aniston ja Brad Pitt olivat Hollywoodin unelmapari, mutta heidän liittonsa päättyi surullisenkuuluisaan eroon.

Tähtiparin erosta tuli valtava mediaspektaakkeli ja fanit jakautuivat kahtia tukeakseen Anistonia ja Jolieta. Eron jälkeen jopa myytiin t-paitoja, joissa luki ”Team Aniston” tai ”Team Jolie”.

Aniston kertoi eron jälkeen, ettei ”kukaan tehnyt mitään väärää, vaan se vain tapahtui”. Hän ei koskaan myöntänyt katuvansa liittoa, vaan kuvaili parin yhteisiä vuosia intensiivisiksi ja suhdetta ”kauniiksi, mutta monimutkaiseksi”. Silti ero kouraisi häntä syvältä.

– Totta kai ero on rankka asia. Onnekseni sain tukea läheisiltä ystäviltäni ja sain surra rauhassa heidän luonaan, Aniston kommentoi IS:lle vuonna 2009.

Aniston kertoi Vanity Fairin haastattelussa, että erolla oli myös positiivisia seurauksia. Näyttelijän välit hänen Nancy-äitiinsä olivat katkenneet vuosia aiemmin tämän julkaiseman paljastuskirjan myötä, mutta avioeron jälkeen he lähentyivät uudelleen. Myöhemmin välit viilenivät uudelleen eikä näyttelijä ollut nähnyt äitiään vuosiin, kun tämä kuoli toukokuussa 2016.

Erottuaan Brad Pittistä Aniston ihastui The Break-Up -komediassa vastanäyttelijänään olleeseen Vince Vaughniin. Pari seurusteli vuoden ajan, mutta historia toisti jälleen itseään ja he päätyivät eroon.

Aniston löysi nopeasti rinnalleen seuraavan komistuksen, naistenmiehenä tunnetun laulaja John Mayerin. Parin kerrottiin olevan umpirakastuneita, mutta suhde viileni vain 11 kuukauden jälkeen. Aniston ei luovuttanut, vaan alkoi jälleen kerran deittailla vastanäyttelijäänsä, hänen kanssaan Exän jäljillä -elokuvassa näytellyttä Gerard Butleria.

Toinen Anistonin avioliitosta oli näyttelijä Justin Theroux’n kanssa. Ikävä kyllä historia toisti itseään ja Aniston päätyi jälleen eroon.

Butler sai väistyä, kun Aniston rakastui Wanderlust-elokuvassa kanssaan näytelleeseen Justin Therouxiin. Hollywoodin uuden tähtiparin häitä vietettiin viisi vuotta myöhemmin, elokuussa 2015. Parin Bel Airin miljoonakartanossa järjestetyt häät pidettiin visusti salassa ja juhlat naamioitiin Theroux’n syntymäpäiviksi.

Jälleen kerran Anistonin unelmat romuttuivat ja parin liitto päättyi avioeroon viime vuonna. Eron tiedotettiin olevan yhteinen päätös ja parin jatkavan ystävinä.

Nyt 50 vuotta täyttävän Anistonin kerrotaan nauttivan sinkkuelämästä. Tähden lähipiiri paljasti Us Magazinelle, ettei näyttelijä haikaile rakkauden perään, vaan haluaa keskittyä itseensä ja elämästä nauttimiseen.

Jennifer Aniston täyttää maanantaina 50 vuotta. Tähti on säilyttänyt saman, nuorekkaan ulkonäkönsä aina Frendit-sarjan alusta saakka.

Anistonia pidetään edelleen yhtenä Hollywoodin upeimmista kaunottarista, joka on viime vuosina herättänyt huomiota ikinuorella olemuksellaan. Tähden fanit ovat ihmetelleet, miksei tämä vanhene lainkaan, vaan näyttää yhä viisikymppisenäkin lähes samalta kuin 25 vuotta sitten aloittaessaan Frendeissä.

Aniston on joutunut lukuisien kauneusleikkaushuhujen keskelle, mutta myöntänyt vain kaksi nenäleikkausta, jossa on korjattu hänen nenänsä rakennevika. Näyttelijä on korostanut, että muita kauneusoperaatioita hänelle ei ole tehty. Hän on todennut esimerkiksi Botox-pistoksista, ettei halua kasvoihinsa ”sitä pas***”, vaan vanheta luonnollisesti ja arvokkaasti.

Lähteet: Forbes, Popsugar, Cosmopolitan, Vanity Fair, US Magazine

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?