Kauniiden ja rohkeiden Sally Spectra lompsi saunaan Helsingissä – suomalaisnaiset mykistyivät: lähestyivät pian kainosti lauteilla

Nuori Sally Spectra eli amerikkalaisnäyttelijä Courtney Hope on vieraillut Suomessa jo 10 kertaa. Hän ylistää suomalaisia varauksettomasti.

Loskainen sää ei hätkähdyttänyt Courtney Hopea Helsingin Allas Sea Poolin pihamaalla.

11.2.2019 12:35

Punakutrinen Courtney Hope, 29, liukastelee Helsingin Allas Sea Poolin pihamaalla. Lumikaupunki on juuri muuttunut loskakaupungiksi, mutta mikään sää ei Yhdysvaltojen pohjoisosien Michiganissa syntynyttä ja Dallasissa asunutta näyttelijää hätkähdytä.

– Tähän saakka olen kyllä lompsinut kunnon talvisaappaissa, ja nämä ostin vasta eilen pressipäivää varten, Hope esittelee siroja nilkkureitaan.

Courtney on jo Suomi-konkari. Viime aikoina hän on tiuhaan matkustellut maahamme kuvauksiin, sillä tähti on suomalaisen Remedy Entertainment -pelifirman uudessa Control-pelissä. Hope oli mukana jo suosikkipeli Quantum Breakissa (2016) sivuhahmona, mutta nyt uusi Jesse-hahmo on pelattava päähahmo. Peli ilmestyy tänä vuonna.

– Tällä matkalla aikatauluni on hieman tiukempi, koska olen työskennellyt niin paljon, kertoo viidettä päivää Suomessa vieraileva Courtney. Kyseessä on jo neidon kymmenes vierailu maassamme.

– Täällä on niin kaunista ja ihmiset ovat uskomattoman ihania. Rakastan ostoksilla käyntiä, ruokaa, museoita ja saunaa – kuten tämän Altaan saunaa, jossa vierailin viime matkalla. Luonnontieteellinen museo teki vaikutuksen, samoin Kansallisteatterin arkkitehtuuri. Ihastuin myös Kasvitieteelliseen puutarhaan.

Courtney kertoo kokevansa selkeää hengenheimolaisuutta pohjoismaalaisten ihmisten kanssa.

– On aika mielenkiintoista, että pieni murto-osa perimästäni itse asiassa on Suomesta! Minussa on DNA-testin mukaan myös englantilaista, saksalaista ja ranskalaista verta skandinaavisuuden lisäksi. Pidän erityisesti suomalaisesta huumorintajusta ja siitä, että toisia ihmisiä kunnioitetaan eikä höpötetä turhia.

Courtneylla on kuvausten väleissä ollut aikaa tutkia Helsingin ja Espoon kulmia. Hän on ollut erityisen ihastunut ruokatarjontaan.

– Suomessa on terveellistä ja tuoretta ruokaa. Jopa tavarataloissa on ihania ravintoloita. Kaikki on laadukasta ja kauniisti esillä. Paikallinen vodka on tosin minulle hieman liian vahvaa!

Suomalaiset tunnistavat Sallyksi

Jos pelimaailmaa seuraavia ihmisiä ei lasketa, on Courtney Hope Suomessa tietenkin tunnetuin Kauniiden ja rohkeiden Sally Spectran roolistaan. Courtney aloitti räiskyvässä roolissaan vuonna 2017. Legendaarinen, Darlene Conleyn näyttelemä Sally Spectra on Courtneyn roolihahmon isotäti, ja nuori Sally saapui sarjaan herättääkseen eloon perinteisen muotitappelun Forresterin suvun kanssa.

– Ihmiset Suomessa kyllä tunnistavat minut, mutta monissa muissa maissa lähestymistä ja juttelua tapahtuu enemmän. Kuulen täällä Sally Spectra -supinaa ympäriltäni, mutta ihmiset kunnioittavat näyttelijän rauhaa, eikä luokseni yleensä tulla. Arvostan sitä suuresti. Poikkeuksen tekevät tarjoilijat ja taksikuskit – onhan tilanne luonteva keskustelulle.

– Ja viimeksi täällä Altaalla muutamien naisten oli lopulta pakko kysyä, että olenko se, keneksi minua luulevat. Heidän oli mahdoton uskoa, että minä olisin saunassa heidän kanssaan.

Courtney Hope on esittänyt Sallya Kaunareissa vuodesta 2017 lähtien.

Ennen Sallyn saappaisiin astumista Courtney oli katsonut vain muutaman Kauniit ja rohkeat -jakson. Muuten saippuasarjojen maailma oli kyllä tuttu – onhan Courtneyn poikaystävä Chad Duell mukana General Hospital -sarjassa.

– Roolin saatuani istuin tuntikausiksi katsomaan Sally Spectraa ja kaikkia muitakin hahmoja. Tein valtavasti taustatutkimusta.

Darlene Conley esitti Sallya, Stephanien (Susan Flannery) verevää vihamiestä, 19 vuoden ajan. Suomessakin useaan otteeseen 1990-luvulla vieraillut Conley kuoli vatsasyöpään 72-vuotiaana 2007.

– Kun ensimmäisen kerran näin nuoren Sallyn vaatekaapin, luulin että kyseessä on vitsi. Muutaman kerran olen joutunut toteamaan, että tämä on kyllä hieman liikaa. Mutta hassua on, että ne – kutsukaamme Sallyn vaatteita vaikkapa villeiksi – näyttävät yllättävän hyvältä päällä!

Courtney kehuu Kaunari-porukkaa kuin toiseksi perheekseen. Suomen televisiossa Sally on parhaillaan poissa maisemista Thomasin käsivarsilla, mutta luvassa on näyttävä paluu vielä kevään aikana.

Courtney kehuu myös Sami Järven ohjastamaa Remedy-peliperhettä ylisanoin.

– Koko Remedyn porukka on aivan mahtava. Lempityyppejäni, joiden kanssa olen työskennellyt. Heillä on jalat maassa ja mitä mainioin huumori.

Palaa Suomeen jo parin viikon päästä

Courtney Hopen Instagramin seuraajat tietävät, että näyttelijä on aktiivinen fitness-harrastaja. Mistä energiasi kumpuaa, Courtney?

– Vanhempani ovat hyvin aktiivisia, henkisesti ja fyysisesti vahvoja ja voimakkaita. Olen onnekas, että minulla on poikkeuksellisen positiivinen perhe. Teemme paljon työtä mutta aina pilke silmäkulmassa.

Energiaa Courtney saa myös suloisesta rakkaussuhteestaan.

– Chad on niin komea ja lahjakas. Tapasimme kolme vuotta sitten, ja tiesin heti, että tuossa ihmisessä on se jokin. Olemme samanlaisia tärkeillä tavoilla. Uskomme ja moraalimme kohtaavat. Itse olen läpi harmaan kiven -tyyppiä, hän taas katsellaan-tyyppiä, joten täydennämme toisiamme. Olen onnekas ja onnellinen.

– Ja mainittava on, että elämäni tärkeimpiä ilon tuottajia ovat kolme koiraamme. Alun perin minulla oli yksi ja Chadilla yksi – ja nyt meillä on yhteinen pentu!

Hope aikoo tuoda seuraavalla Suomen-vierailullaan mukanaan miesystävänsä Chad Duellin.

Courtney Hope aikoo Suomessa vielä shoppailla ja tehdä kaupunkikävelyjä.

– Ensi viikolla minulla on seitsemän Kauniit ja rohkeat -jakson kuvaukset, joten käyn hommiin heti reissusta palattuani. Siksi on ihanaa, että saan nyt viettää vielä hieman omaa rauhan aikaa, vaikka vuorosanoja onkin kerrattava. Mutta ensin käyn vaihtamassa nämä kengät…

– Tulen muuten takaisin Suomeen jo kahden viikon päästä! Silloin poikaystäväni on tulossa mukaan. Voi kuinka hauskaa siitä tuleekaan. Näytän hänelle kaikki paikat ja vien uimaan ja saunaan. Hän odottaa jo innoissaan.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?