James Cameron teki paljastuksen Titanic-kassamagneetin kulissien takaa – ohjaaja menetteli oman päänsä mukaan, vaikka päätähti oli eri mieltä - Viihde - Ilta-Sanomat

James Cameron teki paljastuksen Titanic-kassamagneetin kulissien takaa – ohjaaja menetteli oman päänsä mukaan, vaikka päätähti oli eri mieltä

James Cameron muisteli menestyselokuvansa tekemistä radiohaastattelussa.

Titanic on yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä elokuvista sekä kaupallisesti että palkinnoissa mitattuna: elokuva kahmi aikoinaan peräti 11 Oscar-patsasta.­

10.2.2019 12:29

– I’m the king of the world, Leonardo DiCaprio karjui käsi ylös ojennettuna Titanic-laivan keulassa.

Kyseinen kohtaus on yksi kaikkien aikojen menestyneimmän elokuvan tunnetuimmista. DiCaprio oli tuolloin itse vasta 23-vuotias näyttelijänalku.

Ohjaaja James Cameron paljasti nyt vuosien jälkeen, että kuuluisan kohtauksen tekeminen syntyi pitkällisen purnauksen jälkeen. Nuori Leonardo piti kohtausta ja varsinkin repliikkiään täysin naurettavana.

– Sanoin hänelle, että nyt vaan v***u teet sen, Cameron sanoi BBC 1 -radiokanavan haastattelussa elokuvakriitikko Ari Plumbille.

Ohjaaja pakotti 23-vuotiaan Leonardo DiCaprion karjumaan repliikkiä, joka oli tähden mielestä typerä.­

Cameron otti samassa haastattelussa kantaa myös Titanicin kenties ikonisimpaan ja myös kiistellyimpään kohtaukseen.

Elokuvan lopussa on kohtaus, jossa Titanic on jo uponnut ja veden varaan jääneet Rose (Kate Winslet) ja Jack (DiCaprio) taistelevat hengestään. Jack antaa Rosen maata kelluvan puisen oven päällä. Hän itse potkii hyytävän veden varassa.

Lopulta Jack kuolee ja Rose selviytyy.

Tämä kohtaus on yksi Titanicin kiistellyimpiä.­

Lukemattomat Titanic-elokuvan fanit ovat puineet kohtausta jälkikäteen raivoisasti. Monet tuntuvat olevan sitä mieltä, että Jack olisi mahtunut myös oven päälle eikä hänen olisi tarvinnut hukkua.

Cameronin mielestä argumentti kelluvan oven koosta on typerä.

– Minusta on hölmöä käydä tätä keskustelua vielä 20 vuotta myöhemmin, mutta se osoittaa sen, että elokuva teki Jackista niin rakastettavan hahmon, että yleisöön sattui nähdä hänen kuolevan, Cameron sanoi.

– Jos hän olisi jäänyt eloon, elokuvan loppu olisi ollut ihan merkityksetön. Siinä elokuvassa on kyse kuolemasta ja eroon joutumisesta. Hänen täytyi kuolla.

– Oli siinä sitten kyse kelluvasta ovesta tai että savupiippu olisi kaatunut hänen päälleen, niin hän olisi kuollut joka tapauksessa. Sitä kutsutaan taiteeksi. Asiat tapahtuvat taiteellisten syiden takia, eivät fyysisten, ohjaaja sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?