Viihde

Hampaansa menettäneen näyttelijän tv-esiintyminen järkytti katsojat – yritti valehdella, mutta karmea totuus ongelmista paljastui silti

Julkaistu:

EastEnders-tähti Danniella Westbrook sai tv-ohjelmassa kehotuksen hakeutua vieroitushoitoon. Näyttelijä myönsi, että oli käyttänyt huumeita vain pari päivää aiemmin.
EastEnders-tv-sarjasta tuttu näyttelijä Danniella Westbrook, 45, on ollut viime vuosina runsaasti julkisuudessa hurjan syöksykierteensä vuoksi. Suosittu saippuatähti on kokenut kovia, kamppaillut vaikean päihderiippuvuuden kanssa ja joutunut useita kertoja sairaalahoitoon.

Torstaina Westbrook vieraili Britanniassa The Jeremy Kyle Show -ohjelmassa kertomassa nykytilanteestaan. Daily Mailin mukaan ohjelman isäntä Jeremy Kyle ei päästänyt entistä saippuatähteä helpolla, vaan vaati tältä kärkkäästi vastauksia vaikeisiinkin kysymyksiin.

Westbrook puhui tv-sarjassa elämästään ja päihdeongelmistaan. Hän muun muassa myönsi, ettei ole ollut tekemisissä tyttärensä kanssa kolmeen vuoteen.

Westbrook väitti aluksi, ettei ollut käyttänyt huumeita kahdeksaan viikkoon, mutta myönsi lopulta, että todellisuudessa hän oli turvautunut kokaiiniin kuluneen viikon aikana.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tv-sarjan tuotantotiimin epäili Westbrookin sortuneen huumeisiin aivan lähiaikoina, sillä tämän käytös takahuoneessa oli arvaamatonta. Niinpä Kyle jatkoi Westbrookin kovistelua ja sai tämän myöntämään, että huumeidenkäytöstä oli itseasiassa kulunut vain kolme päivää. Näyttelijä myönsi, että olisi käyttänyt kokaiinia sen jälkeenkin, mutta hänen ystävänsä oli vahtinut häntä viimeiset päivät.
Kyle yritti saada Westbrookin tekemään huumetestin ohjelmassaan, mutta näyttelijä ei suostunut siihen. Pian Westbrook murtui kyyneliin ja selitti lohdutonta tilannettaan.

– Joskus minusta tuntuu, että olisi parempi, jos en olisi täällä lainkaan. Viimeisen seitsemän päivän aikana olen kamppaillut mielenterveyteni kanssa valtavasti. Ja se on todella, todella vaikeaa, Westbrook nyyhkytti Daily Mailin mukaan.

Näyttelijä kertoi, että persoonallisuushäiriö ja muut mielenterveysongelmat ovat hänelle haastavia, sillä hän ei ymmärrä niistä kirjoitettuja, monimutkaisia taudinkuvia.
Kyle tiedusteli, oliko selvästi järkyttynyt ja pois tolaltaan oleva Westbrook nauttinut alkoholia edeltävänä iltana.

– Join vodkaa eilen illalla, kyllä. Join vodkaa, kun matkustin junalla tänne eilen. Olin ulkona syömässä yhtenä iltana, join muutaman pullon viiniä ystäväni kanssa ja se on paljon minulle, näyttelijä kertoi.

– Käytän sitä turruttaakseni itseni, se on apuvälineeni tällä hetkellä, hän jatkoi.

Daily Mailin mukaan EastEnders-tähti myönsi, että hänet pitää erossa huumeista vain rahapula. Hän on tuhlannut koko omaisuutensa päihteisiin ja elää nyt kädestä suuhun.

– Kuule, jos minulla olisi rahaa, olisin taas siellä, missä olin aiemmin – käyttäisin 11 pussia päivässä. Olen nyt aivan rehellinen sinulle, minä tekisin niin, Westbrook kertoi Kylelle.


Illan isäntä kuunteli tarkkaavaisena Westbrookin kertomusta ja päätti auttaa näyttelijää. Hän tarjosi tälle 12 viikon katkaisuhoito-ohjelmaa. Juontaja kertoi, ettei tarjous ollut etukäteen suunniteltu, vaan hän halusi spontaanisti auttaa Westbrookia.

– Minusta olisi ihanaa mennä. En karkaa sieltä. Minä lupaan, sataprosenttisesti, häkeltynyt näyttelijä kiitteli.

Brittilehtien mukaan Westbrook todella suostui Kylen ehdotukseen ja suuntaa pian vieroitushoitoon.

Tv-katsojat järkyttyivät

Westbrookin tv-esiintyminen sai The Jeremy Kyle Show’n katsojat järkyttymään. Moni kommentoi haastattelua Twitterissä ja kertoi olevansa äärimmäisen surullinen siitä, miten pitkälle Westbrookin ongelmat olivat menneet.
– Miten hän ei näe vahinkoa, jota hän tekee. Hänellä on tuhoutunut nenä, hän ei näe lapsiaan ja hän silti kamppailee yhä saadakseen itsensä kuntoon. Minä todella säälin tuota naista, eräs nainen kommentoi Twitterissä.
– Törmäsin tänään sattumalta videoihin Danniella Westbrookista Jeremy Kyle Show’ssa ja olen palasina. Naisparka tarvitsee niin paljon apua. Todella sydäntäsärkevää, harmitteli eräs mies.
– Sydämeni särkyi, kun katsoi Danniella Westbrookia Jeremy Kylessa, kolmas kirjoitti järkyttyneenä.

Westbrookin elämä lähti jyrkkään alamäkeen, kun hän erosi aviomiehestään Kevin Jenkinsistä vuonna 2014. Näyttelijä menetti erossa liki kaiken ja haki lohtua kokaiinista, vaikka oli aiemmin kärsinyt huumeriippuvuudesta. Westbrook oli ollut kuivilla 13 vuotta ennen kuin huumeet veivät hänet uudelleen. Hän on kertonut aiemmin, että käytti jopa 400 euroa päivässä kokaiiniin.


Westbrook tuhlasi liki koko omaisuutensa huumeisiin ja myös hänen uransa mureni syöksykierteen myötä. Hän menetti kotinsa ja autonsa sekä lopulta myös hampaansa. Myös hänen poskipäänsä, nenänsä ja ikenensä rapistuivat huumeidenkäytön seurauksena.

Westbrook on näytellyt suositussa EastEnders-saippuasarjassa useita kertoja, viimeisimpänä vuonna 2016. Hänet on nähty myös Britannian Dancing On Ice- ja I’m a Celebrit... Get Me Out of Here! -sarjoissa ja Julkkis Big Brotherissa. Westbrook on myös vieraillut useissa muissa tv-sarjoissa.