Viihde

Olivia Myllylä, 19, leimattiin isänsä vuoksi – ystävät hylkäsivät ja poikaystävää varoitettiin: ”Huutelijat eivät tiedä minusta mitään”

Julkaistu:

Kuuluisan isän jalanjäljissä kasvaminen on tehnyt Olivia Myllylästä vahvan ja itsenäisen. Matka tähän pisteeseen ei ole kuitenkaan ollut helppo.
Nuoren naisen olemus on täynnä intoa, kun hän astuu kameran eteen. Kokkolasta Helsinkiin saapunut Olivia Myllylä, 19, väläyttää parhaimman hymynsä juuri samaan aikaan, kun salamavalo räpsähtää.

Helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna Olivia on yksi niistä kaunottarista, jotka tavoittelivat Helsingissä järjestettävillä moottoripyörämessuilla kirkkainta Miss MP19 -kruunua. Olivia sijoittui kilpailussa toiseksi.
Hallussaan hänellä on kuitenkin kirkkaimmat kruunat Miss Kokkola- ja Miss Pohjois-Suomi Beauty -kilpailuista.

Ensi kesän unelmakin siintää jo Olivian mielessä: oma moottoripyörä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Harmittaa vähän ajatella, että tämä moottoripyöräharrastus olisi voinut olla minun ja iskän juttu. Hän olisi ollut tässäkin todella isona tukena.


Olivian isä Mika Myllylä oli jokaisen suomalaisen tuntema urheilijalegenda ja maamme menestyneimpiä mieshiihtäjiä. Olivia tottui jo varhain julkisuuden eri puoliin kuuluisan isänsä myötä.

– Kaverit aina kertoivat koulussa, että isäsi on taas lööpeissä. Oli ihan tavallista, että muut luulivat tietävänsä meidän perheen asioista enemmän kuin me itse.

Olivia leimattiin erilaiseksi, joukosta erottuvaksi. Alakoulussa hänen kaverinsa tuli eräänä päivänä ilmoittamaan Olivialle, että he eivät voi olla enää ystäviä.

– Hänen vanhempansa olivat sanoneet, että hän ei saa olla minun ystäväni isäni takia. Jälkikäteen kun miettii, niin ihme, että olen kestänyt tuollaista noin nuorena.


Haapajärvellä syntyneelle ja Kokkolassa kasvaneelle Olivialle isä oli kuitenkin tavallinen isä: rakastava, innostava ja urheilullinen esikuva, joka tsemppasi tytärtään kaikessa mihin tämä ryhtyi. Isän myötä Olivia innostui jääkiekosta, jalkapallosta, pesäpallosta ja monesta muustakin lajista.

– Isä oli todella hyvä valmentamaan minua. Olin vähän sellainen iskän prinsessa.

Olivia menetti isänsä vuonna 2011 ollessaan vain 12-vuotias. Suvi-äidin, Olivian ja hänen kahden veljensä elämä muuttui kertaheitolla.

– Isän myötä harrastuksetkin jäivät kokonaan pois elämästä. Sen jälkeen en tiennyt enää yhtään, mihin olisin keskittynyt.

 

Minut on vuosien varrella leimattu monesti nimeni vuoksi.

Isän kuolema osui vaikeaan ajankohtaan, sillä teini-ikäinen Olivia yritti etsiä itseään.

– Etsin kovasti itseäni, kapinoin ja ajauduin vähän väärien ihmisten seuraan. Oli kuitenkin tietty raja, jonka yli en koskaan mennyt.

Rohkeasti pukeutuvasta ja omaa tietään kulkevasta Oliviasta oli helppo keksiä ilkeitä juoruja Kokkolan kokoisessa kaupungissa.

– Minut on vuosien varrella leimattu monesti vain nimeni vuoksi, enkä koe olevani kovin pidetty ihminen pienessä kaupungissa ja pienissä piireissä. Minulla on vain muutama ystävä eikä kavereita juuri ollenkaan.


Vaikka Olivia ei koe joutuneensa varsinaisesti kiusatuksi, on hänet kuitenkin usein tuomittu ennen kuin hän on voinut näyttää todellisen itsensä. Opiskellessaan Olivia sai kuulla luokkakavereilta, että he olivat olleet jo etukäteen kauhuissaan siitä, että Myllylä oli tulossa heidän kanssaan samalle luokalle.

– He olivat porukalla miettineet, että mitä he tekevät kanssani. Ihmiset olettavat jostain syystä, että olen ylimielinen ja itsekäs, vaikka en ole tehnyt kenellekään mitään pahaa.

Myös poikaystävä Linus on kohdannut tilanteita, joissa häntä on varoiteltu Oliviasta ja kehotettu miettimään kahteen kertaan.

– Onneksi Linus luottaa minuun. Hän on niitä harvoja, jotka tuntevat minut oikeasti. Nämä huutelijat eivät tiedä minusta mitään.

– Olen joutunut karsimaan elämästäni paljon ihmisiä pois, vielä ihan viime vuosinakin. Olen päättänyt, että haluan elää ilman turhaa negatiivisuutta.


Tällä hetkellä Olivia on ammattikoulusta valmistunut parturikampaaja ja työskentelee omalla toiminimellään kokkolalaisessa kampaamossa. Olivia ehti asua hetken omillaan, mutta muutti äskettäin kahden koiransa kanssa takaisin äidin luokse.

– Itsenäistyminen on ollut paikoin rankkaa. Äiti on kuitenkin suuri esikuvani, koska hän on vahvuudellaan näyttänyt, että mistä vain voi selvitä. Sen sijaan sisukkuuteni olen perinyt isältäni.

Olivia otti suuren askeleen muutama vuosi sitten, kun urheilutoimittaja Kaj Kunnas pyysi häntä lähtemään mukaan kirjaprojektiin. Syntyi Kohtaaminen-kirja, jossa Olivia puhui ensimmäistä kertaa julkisesti elämästään isänsä kuoleman jälkeen.

– Se oli todella helpottavaa, koska niistä asioista ei oltu puhuttu muuta kuin perheen sisällä ennen sitä.


Rankat kokemukset ovat muokanneet Oliviasta vahvan, itsenäisen ja suoraselkäisen ihmisen. Sisimpänsä Olivia kertoo avaavansa nykyään kuitenkin vain lähipiirilleen.

– Olen ehkä antanut itsestäni muulle maailmalle liian vahvan kuvan. Sellaisen, ettei minua koskaan satu. Totta kai sattuu, ihan kuin ketä tahansa muutakin ihmistä.

Nimensä vuoksi joskus raskastakin taakkaa kantanut Olivia oli onnensa kukkuloilla kuullessaan äskettäin Miss MP -kisan järjestäneeltä Helena Riihituvalta, ettei tämä tiennyt nuoren missikaunottaren taustoista tai kuuluisasta isästä mitään.

– Hän sanoi, että olet päässyt ihan omilla ansioilla ja hyvällä hakemuksella finaaliin, eikä nimelläsi ollut tässä mitään merkitystä. Se oli ihana kuulla.


Nyt Oliviasta tuntuu, että koko maailma odottaa ovet avoinna. Hän haluaa matkustaa, muuttaa suurempaan kaupunkiin ja luoda uran muodin tai kauneuden parissa. Jos joku on varmaa, niin se, ettei kovissa liemissä keitetty nainen kaadu pienistä vastoinkäymisistä.

– Tasapainoilen edelleen sen kanssa, että pystyisin olemaan yhtä aikaa vahva ja rohkea, mutta samalla myös avoin ja herkkä.

Rahan ja glamourin sijaan Olivia haaveilee ihan tavallisesta elämästä.

– Haluan tehdä asioita, joita rakastan, mutta kaikkein eniten haluan perustaa perheen ja olla terve sekä onnellinen. Siinä se.

Tyyli: Mirkka Siusluoto. Meikki ja hiukset: Tiia Loikkanen. Vihreä mekko: Ferrer, www.ferrer.fi. Korvikset: Glitter, www.glitter.fi. Korkkarit: Mango Forum. Leopardikuvioinen paita ja mustat housut: Gina Tricot. Mustat nahkashortsit: Dante/Villa Tremondo. Valkoinen t-paita: Gina Tricot.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt