Lapsen törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä syytetty Teuvo Loman poisti sometilinsä - Viihde - Ilta-Sanomat

Lapsen törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä syytetty Teuvo Loman poisti sometilinsä

Teuvo Loman poisti suositun Instagram-tilinsä. Vaatesuunnittelijaa ei löydy enää myöskään Facebookista.

Teuvo Loman keskiviikkona Helsingin käräjäoikeudessa.­

8.2.2019 7:54

IS uutisoi keskiviikkona, että sisustus- ja vaatesuunnittelija Teuvo Lomania syytetään törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Syyte vahvistettiin IS:lle Helsingin käräjäoikeudesta.

Helsingin käräjäoikeuden mukaan asia oli tullut vireille 6. heinäkuuta 2018. IS:n tietojen mukaan rikoksen epäillään tapahtuneen vuoden 1999 tammikuussa.

Asiaa käsitellään oikeudessa suljetuin ovin ja tapaukseen liittyvät asiakirjat on näin ollen myös salattu. Kysymyksessä on vakava rikosepäily. Törkeän lapsen seksuaalisen hyväksikäytön rangaistushaitari on vuodesta kymmeneen vuoteen vankeutta.

Torstaina Lomanin suosittu Instagram-tili katosi yllättäen kuvapalvelusta. Lomanin tilillä oli yli 10 000 seuraajaa, joille hän jakoi runsaasti kuvia arjestaan. Hän on esimerkiksi julkaissut tilillään nostalgisen kuvan 1980-luvulta sekä kuvia matkoiltaan ja erilaisista juhlista. Yhteensä julkaisuja oli yli 2 000.

Kun Lomanin Instagram-tilille yritti perjantaiaamuna mennä, ei tiliä ollut enää lainkaan olemassa, vaan vastaan tuli ainoastaan ilmoitus, joka kertoi sen kadonneen palvelusta: ”Tämä sivu ei ikävä kyllä ole käytettävissä. Seuraamasi linkki voi olla virheellinen tai sivu on voitu poistaa.”

Lomania ei löydy enää myöskään Facebookista.

Teuvo Loman kieltäytyi käräjäoikeudessa kommentoimassa syytettään millään tavalla.­

Lomanin tapausta käsiteltiin oikeudessa tällä viikolla. Sen käsittelyyn on alustavasti varattu oikeudessa kolme päivää, joista viimeisin käsittelypäivä on torstaina 14. helmikuuta.

Loman kieltäytyi keskiviikkona Helsingin käräjäoikeuden istunnon tauolla kommentoimasta tapausta. Hän piileskeli tauon ajan käräjäoikeuden vessassa. Kun hän vihdoin tuli ulos wc-tiloista, ei hän kommentoinut syytettä medialle sanallakaan.

Kysyttäessä tämänhetkisiä tuntemuksia Loman näytti ainoastaan peukkuaan.

56-vuotias Loman on tuttu televisiosta sekä työstään muotialalla. Hän on tehnyt töitä esimerkiksi kampaajana, mallina ja laulajana sekä viime vuosina muoti- ja sisustussuunnittelijana. Loman on suunnitellut asuja esimerkiksi Miss Suomi -kisaan.

Epäillyn rikoksen tapahtuma-aikaan 1990-luvun lopussa Loman tunnettiin eritoten julkkisten suosimana kampaajana.

Loman on julkaissut myös musiikkia. Hänen laulajanuralta parhaiten muistetaan kappale Helsinki City Boy.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?