Viihde

Daruden ensimmäinen UMK-biisiehdokas julki! Onko tässä Suomen seuraava euroviisukappale?

Julkaistu:

Suomea euroviisuissa edustavan Daruden ensimmäinen UMK-kappale on julki.
Darude, oikealta nimeltään Ville Virtanen, edustaa Suomea euroviisuissa. Kansa pääsee valitsemaan, millä kappaleella Darude kisaa viisuvoitosta Tel Avivissa.

Daruden ensimmäinen UMK-viisuehdokasbiisi julkaistiin keskiyöllä ja se kantaa nimeä Release Me. Kappaleen solistina toimii näyttelijänä ja laulajana tunnettu Sebastian Rejman.

Darude kuvailee Ylen tiedotteessa kappaleen olevan hänen kolmesta viisuehdokaskappaleestaan kaikista henkilökohtaisin.

– Release Me on kotoa poissa olevan vanhemman synninpäästöpyyntö, jossa riittämättömyyden tunnetta huudetaan universumillle. Minulla on asiat hyvin balanssissa, mutta välistä tulee syyllisyydentuntoja, sydämenpistoksia tai hirveä koti-ikävä reissussa. Uskon, että monella vanhemmalla on joskus sellaisia tuntemuksia, hän pohtii.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tältä kuulostaa Daruden ja Sebastian Rejmanin Release Me:Darude on säveltänyt ja sanoittanut kappaleen yhdessä Jaakko Mannisen ja Brandyn Burnetten kanssa. Kappaleen ovat tuottaneet Darude ja Petri Alanko. Kappaleen julkaisee Armada Music. Musiikkivideon on ohjannut Jaakko Manninen.


Vuoden 2019 euroviisut järjestetään Tel Avivissa 14.5.–18.5. Suomen euroviisuedustaja valittiin tänä vuonna Ylen kutsumana, aivan kuten viime vuonna, jolloin Suomea edusti Saara Aalto. Kyseessä oli ensimmäinen kerta UMK-kisan historiassa kun kansa ei saanut valita viisuedustajaa, vaan äänesti mikä kappale kilpailuun lähetetään.

Suomen edustuskappale valitaan Uuden Musiikin Kilpailussa lauantaina 2.3. UMK järjestetään tänä vuonna Logomossa, Turussa.

Yle satsasi viime vuonna euroviisuihin enemmän kuin koskaan ennen. Euroviisuhuuma päättyi viime vuonna Lissabonissa suomalaisten osalta kuitenkin pettymykseen, sillä Monsters-kappaleella Suomea edustanut Saara Aalto jäi finaalissa toiseksi viimeiseksi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt