Lauri Markkanen saa häikäilemättömiä pyyntöjä – avautuu tv:ssä miljoonaomaisuuden varjopuolista: ”Jotkut tulevat ovelasti kysymään...”

Julkaistu:

yökylässä maria veitola
Chicago Bullsissa pelaava Lauri Markkanen kertoo Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa tuttujen ja tuntemattomien pyytävän häneltä rahaa.
Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa NBA-tähti Lauri Markkanen toteaa, ettei pysty enää liikkumaan julkisilla paikoilla. 213-senttinen NBA-tähti huomataan, minne tahansa hän meneekin.

– Sä et ikinä tee tällaista, että lähtisit pelaamaan julkiselle kentälle? Maria Veitola kysyy.

– Ei, noi alkaa jo nyt kattelee… Markkanen irvistää huomatessaan puistossa koripalloa pelaavien miesten kuikuilevan hänen suuntaansa.

Pian ilmassa kajahtavat riemastuneet Markkanen-huudot, kun miehet tunnistavat hänet.

– Vähän ahdistaa kyllä, Markkanen tuskailee.

Markkanen olisi halunnut viedä Veitolan pelaamaan koripalloa, mutta tilanne tuntui tähdestä liian tukalalta. Autossa Veitola huomaa Markkasen olevan hyvin apea.

– Onko kaikki hyvin? hän kysyy.

– Joo, harmittaa vähän, ettei pystynyt menemään kentälle. Olisi ollut hauskaa, Markkanen suree.

Veitola kysyy, mikä tilanteesta teki erityisen ahdistavan.

– Vähän just se, kun tietää, millaista se on. Arvostan tietysti, että fanit tykkää, mutta ei siellä rauhassa olisi saanut kyllä olla. Se on vähän menetetty se yksityisyys.


Markkanen sanoo, ettei olisi koskaan uskonut olevansa sellaisessa tilanteessa, että hän joutuisi miettimään menemisiään tai tekemisiään.

– Se tuli itselle yllätyksenä, vaikka käytännössä tavoitteli sitä, että pelaa NBA:ssa. Ei sitä ajatellut, että siinä tulee mukana kaikkea muuta. Se on vähän ristiriitaista. Siitä haluaa periaatteessa nauttia, että ihmiset tunnistavat ja saat huomiota.

Vaimo Verna ja vuoden vanha Alvar-poika ovat Markkaselle tärkein tukiverkosto Chicagossa.

– Verna ja Alvar helpottavat todella paljon. Ajattelen aina, että hommasin meille asunnon ja Verna teki siitä meille kodin, hän sanoo.

Jyväskylän kasvatti Markkanen on kertonut haastatteluissa elävänsä hyvin vaatimattomasti ja ostaneensa NBA-sopimuksen jälkeen äidilleen Toyotan. Markkanen tienaa noin 3,6 miljoonaa euroa kaudessa, mutta äkkirikastuminen ei ole sekoittanut nuoren miehen päätä.

Lenkkarit ovat Markkasen ainoa pahe. Kalliit autot tai kellot eivät kiinnosta häntä. Louis Vuittonin toilettilaukkuun hän sanoo törsänneensä, kun Verna oli hämmästellyt miehen tapaa säilyttää hammasharjaa ja tahnaa kulahtaneessa minigrip-pussissa.

– Mikä sun suhde on rahaan? Millaista se on, kun on yhtäkkiä tosi paljon rahaa? Maria Veitola tiedustelee ohjelmassa.

– Kyllä se varmasti auttaa joissakin asioissa. Ei tarvitse stressata asuinpaikasta tai varsinkaan tässä maassa terveydenhuollosta.


Menestys ja etenkin raha ovat tuoneet mukanaan myös ikävän ilmiön. Tutut ja tuntemattomat pyytävät Markkaselta rahaa mitä erilaisimpiin asioihin.

– On yläastekavereita ja lukiokavereita. Jotkut tulee vähän ovelammin kysymään, jotkut tulee suoraan, että voisitko rahoittaa tätä meidän juttua. Se on vähän omituista, Markkanen sanoo.

Hän kertoo ohjelmassa, että yhteydenottoja tulee myös tuiki tuntemattomilta ihmisiltä sosiaalisessa mediassa.

– Olen auttanut läheisimpiä, mutta en vanhoja tuttuja.

Yökylässä Maria Veitola MTV:llä torstaisin klo 21.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt