Seiska: Pia-vaimo löysi Matti Nykäsen kuolleena pesuhuoneesta – kertoo mäkikotkan viimeiset sanat - Viihde - Ilta-Sanomat

Seiska: Pia-vaimo löysi Matti Nykäsen kuolleena pesuhuoneesta – kertoo mäkikotkan viimeiset sanat

Mäkihyppylegenda Matti Nykänen, 55, kuoli kotonaan maanantain vastaisena yönä.

7.2.2019 7:42

Seiska-lehden mukaan Matti Nykänen saapui viikonloppuna kotiin huonovointisena keikkamatkaltaan Helsingistä. Pia Nykänen kertoo miehensä oksentaneen pihalle. Lopulta ennen puoltayötä sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Pia havahtui Matin kävellessä pesuhuoneeseen petivaatteiden kanssa.

– Matti sanoi, että nämä pitää laittaa pyykkiin. Ne jäivät Matin viimeisiksi sanoiksi, Pia kertoi Seiskalle.

Pia meni Matin perään pesuhuoneeseen, jossa oli hiljaista ja pimeää.

– Matti istui lattialla aivan valkoisena suu ja silmät auki. Huusin Miska-pojalleni, että tulee pian tänne, Matti on kuollut, Pia kertoo lehdelle.

Maanantaiaamuna uutinen Matti Nykäsen kuolemasta levisi laajasti tiedotusvälineissä Suomessa ja ulkomailla.

Nykäsen viimeiseksi jäänyt keikka oli perjantaina vain kaksi päivää ennen hänen kuolemaansa Helsingin Laajasalon ravintola Pallogrillissä.

Hyvin sujuneella keikalla Nykänen kertoi yleisölle joutuneensa hiljattain pieneen onnettomuuteen.

– Viime viikolla lumia puottelin katolta ja tipahin sieltä. Onneks tää vasen jalka jäi kiinni ränniin. Kipusin kaivinkoneen päälle ja rintalasta vähän niinku murtui, Nykänen kertoi keikalla.

– Söin kahdeksan Buranaa päivässä ja Panadolia... ajattelin, että ei pysty hengittämään... hän kuvaili hurjaa tilannetta.

– Tällä hetkellä kaikki on hyvin ja kaikki menee mitä tulee, Nykänen veisteli kuitenkin tarinan lopuksi ennen seuraavan biisin alkua.

Vaiherikkaan elämän elänyt Nykänen löysi kesällä 2013 elämäänsä aivan uudenlaisen rauhan ja tasapainon. Matti tapasi Pia Nykäsen (ent. Talonpoika) Joutsenossa, kun Matti oli bändinsä kanssa keikalla paikallisessa baarissa. Pian Nykänen muuttikin Pian luo ja mäkikotka kosi rakastaan. Matti ja Pia avioituivat vuonna 2014 alle vuoden seurustelun jälkeen.

Nykänen kertoi hänen ja Pian yhteishaastattelussa kesällä 2017 olevansa onnellisempi kuin koskaan. Nykänen eli vihdoinkin kaipaamansa rauhallista arkea ja kävi laulukeikoilla. Pari katseli yhdessä James Bond -elokuvia tv:stä, puuhasteli kotihommien parissa ja saunoi.

– Arkemme on todella tavallista, ja juuri sellaista kaipaankin. Kaipaan ennen kaikkea rauhaa, Matti alleviivasi IS:n haastattelussa.

– Voi sanoa, että suhteemme on vastoinkäymisten vahvistama. Luonteenpiirteissämme on paljon samaa, ja vaikka välillä räiskyykin, osaamme vastaavasti leppyä nopeasti. Matti on hyvä pyytämään anteeksi, mikä myös on tärkeää, Pia korosti.

Vain pari viikkoa sitten elämän iloa uhkunut Nykänen sanoi Ilta-Sanomien haastattelussa odottavansa innokkaasti tulevia keikkoja.

Nykäsellä todettiin diabetes viime kesänä. Miehen oli aluksi vaikea hyväksyä sairauttaan.

– Viime kesän keikkailu uuvutti meikäläistä, kun piti jatkuvasti istua autossa ympäri Suomea. Nyt minulla on kuitenkin helkkarin hyvä fiilis. Edes diabetes ei masenna, Nykänen riemuitsi.

Pia-vaimostaan hän puhui viimeiseksi jääneessään haastattelussa kauniisti.

– Minulla ja Pialla menee oikein mukavasti. Tämä rakkaus on näemmä tehty kestäväksi, Matti lausui.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?