Teuvo Lomania syytetään törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä – rikoksen epäillään tapahtuneen 20 vuotta sitten - Viihde - Ilta-Sanomat

Teuvo Lomania syytetään törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä – rikoksen epäillään tapahtuneen 20 vuotta sitten

Asia vahvistetaan IS:lle Helsingin käräjäoikeudesta.

6.2.2019 11:05 | Päivitetty 6.2.2019 14:10

Teuvo Lomania vastaan on käräjäoikeudessa nostettu syyte törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Syyte vahvistetaan Ilta-Sanomille Helsingin käräjäoikeudesta. Asiasta kertoi ensimmäisenä Seiska.

Helsingin käräjäoikeuden mukaan asia on tullut vireille 6. heinäkuuta 2018.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan rikoksen epäillään tapahtuneen vuoden 1999 tammikuussa.

Asiaa käsitellään oikeudessa suljetuin ovin ja tapaukseen liittyvät asiakirjat on näin ollen myös salattu.

Kysymyksessä on vakava rikosepäily. Törkeän lapsen seksuaalisen hyväksikäytön rangaistushaitari on vuodesta kymmeneen vuoteen vankeutta.

Sama syyttäjä kuin Jari Sillanpäällä

Jutun syyttäjänä on Nina Keskinen. Hän on profiloitunut vakavien seksuaali- ja väkivaltarikosjuttujen hoitamisessa, mutta hän oli syyttäjänä muun muassa laulaja Jari Sillanpäätä ja hänen diileriään koskevissa huumejutuissa.

Alustavasti Lomanin tapauksen käsittelyyn on varattu oikeudessa kolme päivää, joista viimeisin käsittelypäivä on torstai 14. helmikuuta.

Loman, 56 vuotta, on tehnyt töitä julkisuudessa vaate-, trendi- ja sisustussuunnittelijana, kampaajana, mallina ja laulajana. Hän on esiintynyt muun muassa MTV:n Pientä pintaremonttia -ohjelmassa.

Loman on tehnyt töitä myös laulajana. Hänen käsialaansa on muun muassa Helsinki City Boy -hitti.

Epäillyn rikoksen tapahtuma-aikaan 1990-luvun lopussa Loman tunnettiin eritoten julkkisten suosimana kampaajana ja hän suunnitteli muun muassa Suomen Miss Universum -edustajien asut.

Juttua päivitetty lisätiedoilla kello 13.54 ja 14.10.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?