Lauri Markkanen asuu huikeassa pilvenpiirtäjässä Chicagossa – oma kuntosali ja uima-allas: luksuslukaalin vuokra 7000 dollaria kuukaudessa - Viihde - Ilta-Sanomat

Lauri Markkanen asuu huikeassa pilvenpiirtäjässä Chicagossa – oma kuntosali ja uima-allas: luksuslukaalin vuokra 7000 dollaria kuukaudessa

Torstain Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa päästään kurkistamaan NBA-tähti Lauri Markkasen arkeen.

Markkanen ja hänen vaimonsa Verna asuvat upeassa pilvenpiirtäjässä, josta he maksavat vuokraa 7000 dollaria kuussa.

6.2.2019 6:31

Juontaja-toimittaja Maria Veitola yökyläilee Lauri Markkasen ja hänen vaimonsa Verna Ahon kotona Chicagossa. Yhdessä he käyvät läpi miehen tietä Jyväskylästä Chicago Bullsiin.

21-vuotias koripalloilija asuu vaimonsa ja parin pienen Alvar-pojan kanssa pilvenpiirtäjässä aivan Chicagon keskustan kupeessa West Loopin asuinalueella.

Innokkaat fanit eivät pääse yllättämään idoliaan, sillä talossa on valvonta ja aulassa päivystää vuorokauden ympäri ovimies.

Olohuoneen valtavista ikkunoista avautuu henkeäsalpaava näkymä kaupungin ylle.

– Tähän maisemaan ei kyllä helposti kyllästy, Markkanen hymyilee.

Asunto on sisustettu skandinaaviseen tyyliin valkoisen, mustan ja harmaan sävyin. Huonekaluissa ei ole hienosteltu, sillä ne ovat Ikeasta. Treenaamaan Markkasen ei tarvitse mennä kotia kauemmaksi, sillä pilvenpiirtäjässä on oma kuntosali ja uima-allas. Perhe asuu kattohuoneistossa vuokralla ja pulittaa asunnosta muhkean kuukausivuokran.

– Tämä on näin lähellä keskustaa ja tässä on autopaikat, niin kyllä tästä reilun seitsemän tonnia maksaa kuussa, Markkanen kertoo.

Markkasen vaimo Verna on nähty harvak sel taan julkisuudessa. Pari tapasi toisensa ylä koulussa ja rupesi seurustelemaan lukiossa.

Veitola kummastelee ohjelmassa, onko 7000 dollaria, eli reilu 6100 euroa vähän vai paljon Chicagossa.

– On se täällä vähän, pari toteaa ja kuvailee vuokratason olevan hyvin erilainen kuin Suomessa.

Markkanen on pitänyt perhe-elämänsä visusti poissa julkisuudesta, mutta Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa pari puhuu avoimesti elämästään Chicagossa. Verna Aho toteaa heidän elävän hyvin tavallista vauva-arkea, vaikka Lauri onkin NBA-tähti.

– Ihmiset kai ajattelevat, että me eletään vähän erilaista arkea, mutta tällaista tämä on, hän hymyilee Alvar-poika sylissään.

Lauri Markkanen keräilee kenkiä ja olohuoneessa pariskunnalla onkin suuri hylly täynnä tennareita.

Tutut pyytävät rahaa

Jyväskylän kasvatti Markkanen on kertonut haastatteluissa elävänsä hyvin vaatimattomasti ja ostaneensa NBA-sopimuksen jälkeen äidilleen Toyotan. Markkanen tienaa noin 3,6 miljoonaa euroa kaudessa, mutta äkkirikastuminen ei ole sekoittanut nuoren miehen päätä.

Lenkkarit ovat Markkasen ainoa pahe. Kalliit autot tai kellot eivät kiinnosta häntä. Louis Vuittonin toilettilaukkuun hän sanoo törsänneensä, kun Verna oli hämmästellyt miehen tapaa säilyttää hammasharjaa ja tahnaa kulahtaneessa minigrip-pussissa.

– Mikä sun suhde on rahaan? Millaista se on, kun on yhtäkkiä tosi paljon rahaa? Maria Veitola tiedustelee ohjelmassa.

– Kyllä se varmasti auttaa joissakin asioissa. Ei tarvitse stressata asuinpaikasta tai varsinkaan tässä maassa terveydenhuollosta.

213-senttinen Markkanen erottuu hyvin katukuvasta.

Markkanen ei tiedä tarkkaa summaa, millä hänet saatiin Chicago Bullsiin. Menestys ja etenkin raha ovat tuoneet mukanaan myös ikävän ilmiön. Tutut ja tuntemattomat pyytävät Markkaselta rahaa mitä erilaisimpiin asioihin.

– On yläastekavereita ja lukiokavereita. Jotkut tulee vähän ovelammin kysymään, jotkut tulee suoraan, että voisitko rahoittaa tätä meidän juttua. Se on vähän omituista, Markkanen sanoo.

– Olen auttanut läheisimpiä, mutta en vanhoja tuttuja.

Yökylässä Maria Veitola MTV:llä torstaisin klo 21.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?