Viihde

Pihla Viitalan jakama kirjoitus Matti Nykäsestä aiheutti somekohun – poisti kuvan ja pyytää nyt anteeksi

rac

Julkaistu:

Pihla Viitala pyytää anteeksi julkaistuaan kuvakaappauksen blogikirjoituksesta, jossa puhuttiin Matti Nykäsen elämän varjopuolista.
Mäkihyppylegenda Matti Nykäsen, 55, kuolema kosketti maanantaina koko Suomen kansaa. Maanantaiyönä menehtynyt Nykänen oli saanut kotonaan sairauskohtauksen. Hänen vaimonsa Pia oli elvyttänyt, mutta tuloksetta.
Mäkikotkaa, hänen menestyksekästä uraansa ja värikästä elämäänsä muistettu sankoin joukoin.

Sosiaalinen media on täyttynyt kuluneen vuorokauden aikana lukuisten julkisuudesta tuttujen henkilöiden ja miehen fanien julkaisemista muistokirjoituksista.


Samaan aikaan sosiaalisessa mediassa ryöpsähti myös toisenlainen keskustelu. Useat jakoivat Helmi Kekkosen Matti-nimistä blogikirjoitusta, jossa hän nostaa esille Nykäsen rikoshistorian.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Hän oli yksi menestyneimmistä suomalaisista urheilijoista. Tämän lisäksi hänet on myös useita kertoja tuomittu eri puolisoidensa pahoinpitelystä. Hän on huitonut veitsellä ja yrittänyt kuristaa. Hänet on tuomittu törkeistä pahoinpitelyistä, Kekkonen kirjoittaa.

Blogikirjoituksen tarkoituksena oli, että ”asioista puhuttaisiin niiden oikeilla nimillä ja suoraan. Lakattaisiin hyväksymästä, hyssyttelemästä ja salailemasta. Tästä puhuminen on tärkeää. Se ei ole mukavaa, mutta se on tärkeää.”


Kirjoitus levisi eilen sosiaalisessa mediassa, ja sen myötä syntyi keskustelua Nykäsen elämän varjopuolista. Myös näyttelijä Pihla Viitala otti tiistaina asiaan kantaa jakamalla Instagram-tilillään kuvakaappauksen Kekkosen blogikirjoituksesta.

Viitalalla on Instagramissa liki 12 000 seuraajaa. Julkaisun kommenttikenttä täyttyi pian lukuisista kommenteista, joissa Viitalaa kritisoitiin paitsi kuvan julkaisemisen ajankohdasta.

Viitala poisti kuvan Instagram-tililtään tiistaina päivällä.

Pian kuvan poistamisen jälkeen hän julkaisi kuvan, jossa oli käsinkirjoitettu anteeksipyyntö.

– Pyydän anteeksi julkaisemaani kuvakaappausta. Se oli minulta ajattelematonta ajankohdan huomioon ottaen, Viitala kirjoitti.

Pian anteeksipyynnön julkaisun jälkeen Viitala vaihtoi Instagram-tilinsä yksityiseksi.

Juttua muokattu 5.2.2019 kello 13:37: Artikkelista poistettu bloggaajan virheellinen sitaatti, jonka mukaan Nykänen olisi tuomittu tapon yrityksestä.

Juttua muokattu 5.2.2019 kello 15:11: Lisätty tieto siitä, että Viitala on tehnyt Instagram-tilistään yksityisen.