Ex-kihlattu Susanna Ruotsalainen meni surusta sekaisin kuultuaan Matti Nykäsen kuolemasta – ”Tämä on ollut ihan järkyttävä päivä” - Viihde - Ilta-Sanomat

Ex-kihlattu Susanna Ruotsalainen meni surusta sekaisin kuultuaan Matti Nykäsen kuolemasta – ”Tämä on ollut ihan järkyttävä päivä”

Matti Nykäsen ex-kihlattu Susanna Ruotsalainen muistelee entistä puolisoaan lämmöllä. Nyt läsnä on valtava suru.

Susanna Ruotsalainen ja Matti Nykänen Urheilugaalassa vuonna 2013.

4.2.2019 22:38

55-vuotiaana menehtynyttä Matti Nykästä jäi kaipaamaan suuri joukko läheisiä. Nykänen ehti elämänsä aikana kihloihin peräti seitsemän kertaa ja hänen kuolemansa kosketti syvästi entisiä puolisoja. Yksi heistä on Nykäsen ex-kihlattu Susanna Ruotsalainen.

Diili- ja Viidakon tähtöset -ohjelmista tuttu Ruotsalainen kihlautui Nykäsen kanssa vuonna 2011. Pari ei kuitenkaan ehtinyt koskaan naimisiin, vaan purki kihlauksensa keväällä 2013. Ruotsalainen toimi myös Nykäsen managerina.

Ilta-Sanomat tavoitti murtuneen Ruotsalaisen, joka kertoo olevansa äärimmäisen surullinen Nykäsen kuolemasta.

– Tämä on ihan kamalaa. Olen niin surusta sekaisin, että en ole jaksanut kommentoida ja muutenkin tuntuisi hölmöltä sanoa mitään, kun Matin vaimolla, äidillä ja siskoilla suru on varmasti vielä suurempi. Mutta kyllä tämä on totta puhuen ollut minullekin ihan järkyttävä päivä... Ruostalainen viestittää IS:lle.

Matti Nykänen ja Susanna Ruotsalainen olivat kihloissa parin vuoden ajan. Kuva vuodelta 2011.

Nykäsen kuolema oli monille suuri shokki – niin myös Ruotsalaiselle. Hän muistaa entisen kihlattunsa kilttinä miehenä. Myös muistot parin suhteesta ovat lämpimät, vaikka rakkaus ei lopulta kestänytkään.

– Erostamme huolimatta Matilla oli aina paikka sydämessäni ja tulee siellä ikuisesti säilymään, Ruotsalainen sanoo.

– Matissa oli jotain todella ainutlaatuista, herkkyyttä ja kiltteyttä, joita harvemmat pääsivät näkemään ja kokemaan. Se mitä Matti oli aidoimmillaan, oli kaikessa hauraudessaan niin kaunista, että olen onnellinen, että sain nähdä ja tuntea sen.

Ruotsalaisen mukaan hänen ja Nykäsen välillä oli jotain aivan erityistä.

– Kokemani tunne ja välittäminen Mattia kohtaan oli sellaista, jota en pysty selittämään niin, että muut sen täysin ymmärtäisivät. Tiedän myös sen, että vastaavanlaista tunnetta en tule koskaan enää kokemaan.

Lopuksi Ruotsalainen haluaa muistaa Nykäsen läheisiä ja perhettä.

– Haluaisin myös välittää syvimmät osanottoni Matin äidille ja siskoille sekä hänen vaimolleen, hän sanoo.

  • Alla olevalla videolla kooste Nykäsen elämästä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?