Matti Nykäsen kuolema järkytti Kanarian Iskelmä-baarissa – mäkikotkan oli tarkoitus esiintyä lavalla jo tässä kuussa

Julkaistu:

Matti Nykänen oli usein nähty artistivieras Kanariansaarten Iskelmä-baarissa. Baari-isäntä Hanski Rantala muistelee edesmennyttä mäkimiestä ystävänä, yhteistyökumppanina ja yhtenä baarin kovimmista vetonauloista.
Maanantain vastaisena yönä kuollut mäkihyppylegenda Matti Nykänen oli usein nähty artisti Gran Canarialla, Playa del Inglesissä sijaitsevassa Iskelmä-baarissa. Seuraavan kerran Nykäsen oli tarkoitus laulaa baarissa jo tässä kuussa, viikoilla 10 ja 11.

Tänään suomalaisten suosiman baarin tunnelma ei ole ollut kuin tavallisena päivänä.

– Kyllähän tämä asia kaikkien huulilla on, kertoo päivän töissä ollut baari-isännäksi itsensä tituleeraava Hanski Rantala.

– Täällä henkilökunta suree. Matti on kuitenkin sekä vanha kaveri että yhteistyökumppani vuosien takaa. Surullista, todella surullista, Rantala toteaa vakavana.

Rantala sai kuulla suru-uutisen Suomessa asuvilta ystäviltään heti aamusta herättyään.

Kysyttäessä miehen muistoja yhteisistä hetkistä Matin kanssa, on Rantalan vaikea valita yhtä tapausta yli muiden.

– Niitä on niin paljon, kaikenlaisia hässäköitä, Rantala nauraa.

– Mutta sanotaanko näin, että ne muistot ovat oikeastaan pelkästään positiivisia asioita siinä mielessä, että hän on aina ottanut yleisönsä keikalla hyvin huomioon ja jopa lavalle asti usein... melkeinpä aina. Sellainen tietynlainen valovoimaisuus ja positiivisuus olivat Matin kantava juttu täällä mielestäni.

– Ja se, miten hän suhtautui esimerkiksi baarin henkilökuntaan. Kaikki tunsivat, että ovat ennemmin kavereita hänen kanssaan.

Rantala kuvailee Nykästä vaatimattoman oloiseksi.

– Kun hän tässä kävi, saattoi hän istua terassilla asiakkaiden kanssa vaikka kuinka kauan, kahvin merkeissä.

Iskelmä-baarissa vierailee tiheään suomalaisia artisteja. Tällä viikolla baarin lavalla käyvät esimerkiksi Muska ja Frederik. Nykänen esiintyi baarissa viimeksi joulukuun 18. päivä ja keräsi tuolloin Rantalan mukaan tuvan täyteen.

– Matti oli baarin parhaiten yleisöä vetäviä artisteja.

Rantala kertoo, että Gran Canarialla ollessaan Nykänen vietti vapaa-aikaa usein hiekkadyyneillä kävely- tai juoksulenkkien merkeissä.

– Se on jäänyt mieleen, että aika usein Matti treenaili. Hän teki pitkiäkin lenkkejä ja piti sillä tavoin kunnostaan huolta, vaikka tosin joskus kävi baareissakin. Mieleen on jäänyt, miten hän jaksoi sillä tavoin tarpoa siellä dyynien hiekassa.

– Jos seurana oli baarin henkilökuntaa, silloin varmaan käveltiin, mutta muuten varmaan juoksenteli, Rantala nauraa.