Ex-vaimo Sari järkyttyi syvästi Matti Nykäsen kuolemasta – kun pari avioitui, Matti vannoi rilluttelun loppuneen - Viihde - Ilta-Sanomat

Ex-vaimo Sari järkyttyi syvästi Matti Nykäsen kuolemasta – kun pari avioitui, Matti vannoi rilluttelun loppuneen

Matti Nykänen oli naimisissa kuusi kertaa viiden eri naisen kanssa. Ex-vaimo Sari Wikholm (ent. Paanala) ei muistele hänen ja mäkikotkan liittoa pahalla.

Sari Paanala ja Matti Nykänen olivat naimisissa kaksi vuotta.

4.2.2019 18:45

55-vuotiaana menehtyneen Matti Nykäsen rakkaushistoria on värikäs. Hän ehti elämänsä aikana olemaan kihloissa seitsemän kertaa ja naimisissa kuusi kertaa. Aviopuolisoita oli viisi. Lapsia on tiettävästi kolme, joista yksi on syntynyt avioliiton ulkopuolella.

Matti Nykäsen kolmas vaimo Sari Wikholm (ent. Paanala) sanoo IS:lle tiedon Matin kuolemasta tulleen suurena järkytyksenä. Hänelle jäi yhteisistä vuosista monia hyviä muistoja, eikä hän muistele liittoa pahalla.

– Olen yhtä surullinen ja järkyttynyt hänen poismenostaan kuin koko Suomen kansa, Paanala sanoo IS:lle.

Nykäsen ja Wikholmin ystävyys syveni rakkaudeksi 1995. Tuolloin kaksi kertaa eronnut mäkikotka muutti hänen luokseen Uuraisiin ja työskenteli Wikholmin ravintolassa.

– Minä tarvitsen naisen, joka on vahva ja pitää minut tiellä, Matti sanoi tuolloin IS:lle.

Pari vihittiin elokuussa 1996 Uuraisten kirkossa kaikessa hiljaisuudessa ja Matti otti vaimonsa sukunimen. Nykänen vaikutti viimein löytäneen paikkansa tuulisessa maailmassa.

– Kyllä minä olen kaikki nuoruuden temput jo tehnyt. Rilluttelu on minulta ohi, Nykänen vannoi.

Matti Nykänen ja Sari Wikholm (ent. Paanala) kuvattuna 1998.

Parin häämatka Kanarialla sai kuitenkin dramaattisen käänteen kun Matti oli valitellut kipua rinnassaan. Hän kertoi myöhemmin käyneensä tutkimuksissa sydämen rytmihäiriöiden takia, mutta unohtaneen jatkotutkimukset hääkiireiden vuoksi.

Nykäsen kolmas liitto päättyi yllättäen kahden vuoden jälkeen 1998. Nykänen kertoi tuolloin Ilta-Sanomille vaihtavansa sukunimensä takaisin Paanalasta Nykäseksi ja aloittaneen työskentelyn järvenpääläisessä ravintolassa.

Eron jälkeen mies oli kärsinyt ahdistuksesta, johon hän oli hakenut apua terapiassa.

– Psykiatrilla käynti onkin helpottanut oloani selvästi, Nykänen sanoi.

Hänen ja Matin eron jälkeen Sari Wikholm ei ole viihtynyt julkisuudessa enää vuosikausiin.

Lue lisää: Matti Nykänen oli naimisissa kuusi kertaa viiden eri naisen kanssa – tällainen oli mäkihyppylegendan ja Pia-vaimon viimeinen yhteishaastattelu

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?