Jasper Pääkkönen muistelee Matti Nykästä – julkaisi koskettavan yhteiskuvan: ”Kaikkien aikojen paras mäkihyppääjä”

rac

Julkaistu:

matti nykänen 1963-2019
Jasper Pääkkönen julkaisi Facebookissa koskettavan yhteiskuvan hänestä ja edesmenneestä mäkikotkasta.
Mäkihyppylegenda Matti Nykänen on kuollut 55-vuotiaana. Entisen mäkihyppytähden vaimo Pia Nykänen vahvisti kuolinuutisen Ilta-Sanomille maanantaiaamuna.

Legendaa on muisteltu monin tavoin sosiaalisessa mediassa, ja myös julkisuudesta tutut henkilöt ovat julkaisseet muistojaan Nykäsestä.

Mäkikotkaa Matti-nimisessä elokuvassa (2006) näytellyt Jasper Pääkkönen muisti Nykästä koskettavalla yhteiskuvalla. Facebookiin jaetussa vuosien takaisessa mustavalkoisessa otoksessa Nykänen on nostanut nauruun purskahtaneen Pääkkösen syliinsä.
Pääkkönen kehuu englanniksi kirjoitetussa kuvatekstissä Nykäsen olevan kaikkien aikojen paras mäkihyppääjä.

– Rest In Peace Matti Nykänen, the greatest ski jumper of all time, Pääkkönen kirjoittaa.


Nykäsen kuolema on herättänyt kansan riveissä suuria tunteita. IS:n tavoittama kaksi kirjaa Matti Nykäsestä julkaissut Kai Merilä ei voi uskoa kuolinuutista todeksi.

– Tämä oli suuri järkytys, kun kuulin aamulla. Huh huh, ei meinannut uskoa todeksi, hän huokaa.

– Todella epäuskottava fiilis. Oli pakko soittaa muutamalle meidän kaveripiirin kaverille ja Pialle. Ei tätä pysty käsittämään.

Merilä kertoo jutelleensa Nykäsen vasta muutama päivä sitten.

Mäkikotkaa muistelivat muiden ohella sosiaalisessa mediassa myös toimittaja Maria Veitola, Euroopan investointipankin varapääjohtaja Alexander Stubb, Duudsoneista tuttu Jukka Hildén ja kansanedustaja Paavo Arhinmäki.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt