Tunnetut suomalaiset muistelevat Matti Nykästä –”Lepää rauhassa legenda, suomalaisten sydänten sulattaja” - Viihde - Ilta-Sanomat

Tunnetut suomalaiset muistelevat Matti Nykästä –”Lepää rauhassa legenda, suomalaisten sydänten sulattaja”

Twitter ja Instagram täyttyivät maanantaiaamuna mäkihyppylegendaa koskevista kirjoituksista.

4.2.2019 10:04

Tunnetut suomalaiset ovat muistelleet sosiaalisessa mediassa Matti Nykästä, joka kuoli sunnuntain ja maanantain välisenä yönä 55-vuotiaana.

Kirjoituksista käy ilmi, että mäkihyppylegendan äkillinen poismeno koskettaa ihmisiä syvästi.

– Niin surullista kuulla, että yksi kaikkien aikojen parhaista mäkihyppääjistä, Matti Nykänen, on nukkunut pois 55-vuotiaana. Legenda niin monella tavalla. Hänellä tulee aina olemaan erityinen paikka talviurheilufanien sydämissä ympäri maailmaa, Euroopan investointipankin varapääjohtaja Alexander Stubb kirjoittaa Twitterissä englanniksi.

– Lepää rauhassa Matti. Olit minulle aina yksi suurimmista. Lennä nyt korkeammalle kuin muut, jyväskyläläinen kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo sanoo.

– RIP Matti Nykänen. Ystävä lähti liian aikaisin, toteaa urheilutoimittaja Jari Porttila.

– Lepää rauhassa Matti Nykänen – legenda ja mestari, jolla ei ollut helppoa! RIP, Duudsoneista tuttu Jukka Hildén kirjoittaa suomeksi ja englanniksi.

– Matti Nykänen on lentänyt ajasta ikuisuuteen. Matti Nykänen on ollut aina erittäin ristiriitainen hahmo ja tehnyt paljon pahoja asioita, itselleen ja muille. Mutta kyllä hän antoi myös iloa ja ylpeyttä suomalaisille urheilusaavutuksillaan. Yksi kaikkien aikojen urheilijoista, sanoo kansanedustaja Paavo Arhinmäki.

– Matti Nykänen on kuollut. Yksi aikamme suurimmista urheilulegendoista on poissa. Pysäyttävä ja surullinen uutinen, kansanedustaja Sari Multala tiivistää.

– Suomalainen mäkihyppylegenda, nelinkertainen olympiavoittaja Matti Nykänen on poissa. Hän oli kiistatta yksi merkittävimmistä suomalaisurheilijoista, kirjoittaa eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho.

– Suuri mäkikotkamme on lentänyt tuonpuoleiseen. Hiljaiseksi vetivät aamun uutiset. Yritin siinä hämmentyneenä sitten selittää pian 2-vuotiaalle minua tuijottaneelle, että legenda Matti Nykänen on kuollut... R.I.P. Matti Nykänen ja paljon voimia hänen läheisilleen, kansanedustaja Jaana Pelkonen kirjoittaa.

– Kevyet mullat. Matti Nykänen on kuollut, näyttelijä Eppu Salminen kommentoi.

– Muistan Bisquitin kirjoittaneen 80-luvulla Iltis-pakinassaan Nykäsestä, joka katosi hypätessään Englannin kanaalin yli, tullakseen tähtitieteilijöiden mukaan näkyviin jälleen kymmenen vuoden kuluttua… Monelle tuon ajan vanhemmalle ihmiselle Nykänen oli ”meidän Matti”. Lämmöllä, kertoo kapellimestari Atso Almila.

– Lepää rauhassa legenda, suomalaisten sydänten sulattaja ja vertaistuki, mäkikotka, herkkä sielu Matti Nykänen. Kiitos että luotit minuun monta kertaa ja jaksoit tähän asti. Voimia surutyöhön läheisille ja kaikille suomalaisille. Erityisen iso halaus Joutsenoon Pialle, toimittaja, käsikirjoittaja ja talk show -emäntä Maria Veitola tunnelmoi Instagramissa.

Uintilegenda Jani Sievinen on julkaissut vanhan yhteiskuvan Nykäsen ja nuoremman mäkihyppysuuruuden Janne Ahosen kanssa.

– Matin päivä ❤️ sanoit että kadun aina jos en lähe lentämään ❤️ Oli kunnia ja etuoikeutettu olo viettää kanssasi aikaa niin vilpitön, lämmin ja sympaattinen ihminen olit ! Suru on suuri ❤️😢 Rest In Peace Matti, kirjoittaa golffari Minea Blomqvist, viitaten taannoiseen Supertähdet-ohjelmaan.

– Matti Nykänen – oman lapsuuteni ylivoimaisin suomalainen urheilija! Aika monta kertaa tuli laskettua takapihan pikku kummulta kuomat jalassa ja hypättyä lumikasaan samalla selostaen kuinka Weissflog ja Pavel Ploc jäi taakse. Lepää rauhassa Matti, kirjoittaa koripallosuuruus Hanno Möttölä.

Toimittaja Jussi Pullinen kommentoi Nykäsen suurta julkisuutta.

– Mitä suomalainen yhtenäiskulttuuri lopulta onkaan, oli sen keskiössä Matti Nykänen. Yksi niistä suomalaisista, jonka kaikki tunsivat nimeltä: sankarina, vajonneena sankarina tai yleensä molempina. Nykänen henkilöi Suomesta jotakin, ei häntä muuten olisi tunnettu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?