Saara Aalto paljastaa karun totuuden Dancing On Ice -sarjan taustalta – tuotanto vaatii lähes mahdottomia: kilpailijat jopa vaarassa

Julkaistu:

dancing on ice uk
Saara Aalto kilpailee jälleen sunnuntai-iltana Britannian Dancing on Ice -kisassa. Laulaja paljastaa IS:lle, että todellisuudessa ohjelman kuvaaminen on äärimmäisen raskasta.
Saara Aalto kilpailee tällä hetkellä Britannian suositussa Dancing On Ice -sarjassa yhdessä brittijulkkisten kanssa. Kilpailussa julkisuudesta tutut henkilöt saavat parikseen ammattiluistelijat ja opettelevat taitoluistelemaan.

Sarja on edennyt nyt viidennelle viikolle ja Aalto esiintyy jälleen tänään sunnuntaina suorassa lähetyksessä. Suomessa sarja nähdään Jimillä viikon viiveellä.

Aalto joutui viime viikolla yhdessä parinsa Hamish Gamanin kanssa pudotusuhan alle, mutta selvitti tiensä jatkoon. Nyt hän paljastaa IS:lle, millaista jättimäiseen tv-tuotantoon osallistuminen todellisuudessa on ja miten haastava luistelu on sujunut.

Aallon mukaan upeiden esitysten taustalla on valtava määrä työtä, epätoivoa ja harjoitustunteja. Hän on harjoitellut parinsa kanssa 5–6 tuntia päivässä viime syksystä lähtien. Kova treenitahti on uuvuttanut Aallon sekä fyysisesti että henkisesti ja hän on jopa harkinnut luovuttavansa.

– Ihan joka paikkaan sattuu ja tuntuu ihan hirveältä. Tällä viikolla mulla meni nilkka keskiviikkona ja ajattelin, että ei tästä tule yhtään mitään ja nyt minä luovutan. Että en vain jaksa enää, Aalto kertoo IS:lle.

– Tämä on raskainta, mitä olen ikinä elämässäni tehnyt. Minusta tuntuu joka ilta, että en jaksa seuraavaa päivää enää, mutta silti sitä uudella sisulla lähtee aina uuteen aamuun ja siitä selviää.


Aallon mukaan ohjelman tuotanto vaatii osallistujilta näyttäviä ja viihdyttäviä esityksiä viikko toisensa jälkeen. Koska kyseessä on suuri viihdeohjelma, odottaa tuotanto kilpailijoilta vaikeita ja jopa vaarallisia temppuja, ja niihin yltääkseen on hyväksyttävä se, että fyysinen rasitus on jopa sietämätöntä. Välillä temput asettavat kilpailija jopa vaaraan.

– On tämä oikeasti hirvittävä selviytymistaistelu. Täällä vaaditaan niin paljon. Täällä on hirveän tärkeää, että viihdeohjelma todella on viihdyttävä. Sen takia meidät laitetaan tekemään asioita, joita ei meidän tasolla oikeasti pystyisi tekemään. Jokainen meistä on aivan äärirajoilla, Aalto sanoo.

Pahoja loukkaantumisia

Osallistujien väsyessä ja esitysten vaikeutuessa on kisassa sattunut runsaasti loukkaantumisia. Esimerkiksi Westlife-yhtyeestä tunnetulta laulaja Brian McFaddenilta lähti olkapää kokonaan sijoiltaan. Eräs kilpailijoista puolestaan joutui pitämään väliviikon, kun hän ei kyennyt kävelemään lainkaan.

– Täällä on tullut ihan hirveitä kolhuja ja loukkaantumisia. Kaikki on aivan rikki, mutta silti kaikilla on kunnianhimo tehdä hienoja esityksiä ja hyvää tv-viihdettä. Rehellisesti sanottuna tämä on aivan hullua hommaa, Aalto kertoo.

– Yksi meistä on ollut pyörätuolissa tämän viikon. Me olemme kaikki aivan loppu.
Myös Aalto on kärsinyt kisan aikana loukkaantumisista. Hän on loukannut ranteensa, kyynärpäänsä ja viimeisimpänä nilkkansa. Hän kertoo kuitenkin pystyvänsä luistelemaan sunnuntain lähetyksessä.

– Jääpaloilla ja kylmägeelillä sain nilkan rauhoittumaan sen verran, että olen pystynyt harjoittelemaan. Minulla on koko ajan rannetuki, mutta silti kättä särkee ihan koko ajan.

Viime viikolla Aallon esiintyminen oli vaakalaudalla, kun hän satutti niskansa eikä saanut päätään liikutettua lainkaan.

– Se oli viime sunnuntain esiintymispäivänä ja siinä mietittiin sitten, että miten ihmeessä tästä selvitään, kun pääni ei liikkunut lainkaan. Fysioterapeutit tekivät sitten ihmeitä, saivat pääni toimimaan ja pystyin esiintymään.
Aallon mukaan Dancing On Ice -kisan aikana elämä on yhtä vuoristorataa. Sunnuntain suoran lähetyksen jälkeen iskee aina tolkuton väsymys ja epätoivo ja alkuviikko menee luovuttamista harkiten.

– Olet niin väsynyt, koska sinulla ei ole yhtään välipäivää ja joudut opettelemaan heti uutta. Tuntuu, että aviot tai kroppa eivät pysty ottamaan mitään vastaan, mutta tiedät, että sinulla on vain neljä päivää aikaa opetella uusi esitys. Silloin tuntuu epätoivoiselta ja siltä, ettei pysty eikä jaksa.

– Yleensä perjantain paikkeilla olo helpottuu, kun esitys on kasassa. Maanantaina sama alkaa kuitenkin taas alusta.

Tärkeänä tukena rankkojen harjoitusten keskellä on toiminut Aallon kihlattu ja manageri Meri Sopanen. Sopanen on matkustanut Lontooseen tukemaan puolisoaan.

– On ihan huippua, että Meri on täällä kanssani. Olin loppuvuoden yksin täällä, kun Meri oli Suomessa. Se oli tosi rankkaa, kun tuli väsyneenä kotiin eikä ollut ketään, kenen kanssa jakaa sitä. Nyt on ollut ihanaa, kun Lilli-koirakin on mukana.


Luottavainen jatkosta

Väsymyksestä huolimatta Aalto toivoo saavansa jatkaa kilpailussa loppuun saakka. Hän ei pelkää kisasta putoamista, vaan luottaa siihen, että sunnuntain esitys uppoaa britteihin ja hän saa jatkaa kisassa jälleen ensi viikkoon.

Luvassa on Fairytail-teema, jossa osallistujat ammentavat esitykseensä inspiraatiota satuhahmoista. Aallon esityksen musiikkina toimii Britannialle vuonna 1967 euroviisuvoiton tuonut Puppet on a String -kappale.

– Olen esityksessäni nukke ja show on tosi hauska, teatraalinen ja koominen. Uskon, että yleisö tykkää siitä. Ja jos ei mene ja joudun taas pudotusuhan alle, luistelemme taas henkemme edestä ja katsomme, miten käy, hän sanoo luottavaisena.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt