Brittilehti väitti Mel C:n pyytäneen Saara Aaltoa mukaan Spice Girlsiin – nyt Aalto puhuu suunsa puhtaaksi: ”Olin ihan, että apua!” - Viihde - Ilta-Sanomat

Brittilehti väitti Mel C:n pyytäneen Saara Aaltoa mukaan Spice Girlsiin – nyt Aalto puhuu suunsa puhtaaksi: ”Olin ihan, että apua!”

Saara Aalto kertoo IS:lle, mistä uutisessa hänen ja Spice Girls -tyttöbändin yhteistyöstä oli todellisuudessa kyse.

Saara Aallon mukaan The Sunin artikkeli yhteistyöstä Spice Girlsin kanssa perustui kuukausia vanhaan videohaastatteluun.

1.2.2019 20:59

Britanniassa asuva Saara Aalto nousi pari viikkoa sitten valtavaksi puheenaiheeksi, kun brittiläinen The Sun -lehti uutisoi, että suomalaislaulaja olisi liittymässä mukaan tyttöbändi Spice Girlsin paluukiertueelle. The Sun uutisoi näyttävästi, että Aallolle oli tarjottu esiintymispestiä yhtyeen ”viidentenä jäsenenä”.

The Sun antoi ymmärtää, että Sporty Spicena tunnettu Mel C olisi kysynyt Aaltoa mukaan bändiin. Lehden artikkeli antoi ymmärtää, että kyse olisi tuoreesta haastattelusta, mutta tarkemmin tarkasteltuna jutun kirjoittanut toimittaja vaikuttikin pohjaavansa väitteensä viime vuonna kuvattuun videoon, jolla Mel C vain vitsaili Aallon voivan liittyä yhtyeeseen.

The Sunin uutinen kuitenkin levisi kulovalkean tavoin. Aalto itse ei kommentoinut uutista tuoreeltaan, mutta hänen tiedottajansa viestitti Helsingin Sanomille, että ”The Sun -lehden videosta löytyy kaikki informaatio ja muuta ei tässä kohtaa kommentoida”.

Epäselväksi jäi, oliko siis kyse pelkästä vitsistä, joka oli kaiken lisäksi heitetty jo kuukausia aiemmin.

Nyt Aalto kertoo itse IS:lle, mistä uutisessa todella oli kyse ja nähdäänkö hänet oikeasti Spice Girlsin riveissä.

– Siinähän tapahtui tällainen ihan perinteinen klikkiotsikkopeli, että The Sun oli tästä videosta tehnyt tämän jutun. Täällä Britanniassa asioiden dramatisointi menee ihan omalle tasolle. Toki sitä on muuallakin, mutta täällä se on vielä astetta kovempaa, Lontoossa oleva Aalto selittää.

Hänen mukaansa The Sun -lehti siis liioitteli asiaa sekä pohjasi juttunsa vuoden 2018 UMK:n yhteydessä kuvattuun videohaastatteluun, jossa Mel C vitsailee asialla.

– Minusta oli huvittavaa, että Suomessa kirjoitettiin siitä niin paljon. Olin ihan, että apua! Täällä Britanniassa, kun tehdään tuollainen juttu, niin kaikki kuitenkin tietää, että sitä ei kannatta ottaa hirveän tosissaan. Kukaan ei jää täällä miettimään sitä, vaan siirtyy muihin asioihin jo seuraavana päivänä.

Aalto kisaa tällä hetkellä Britannian Dancing on Ice -sarjassa ja on kiireinen luisteluharjoitustensa kanssa. Hän kertoo olleensa todella hämmästynyt, kun kuuli Spice Girls -uutisen leviämisestä, sillä ei ollut itse lukenut uutisia lainkaan.

– Se oli aika huvittavaa, kun olin ollut vain treenaamassa enkä seuraa oikein mitään mediaa ja sitten kuulen, että media vaan hulluna puhuu tällaisesta. Mietin, että miten tämä voidaan ottaa tosissaan? Ajattelin, että hyvänen aika katsokaa nyt se video. Se oli kuvattu, kun Mel C oli mun UMK-keikalla.

– Ajattelin myös, että kannattaa odottaa, että se tulee suoraan minulta ennen kuin uskoo, mitä täällä viihdelehdet kirjoittavat.

Saara Aalto kilpailee tällä hetkellä Dancing on Ice -kilpailussa yhdessä luistelija Hamish Gamanin kanssa.

Aalto ei kuitenkaan uutisen levittyä kommentoinut asiaa suomalaismedioille muuten, kuin ilmoittamalla, että tarvittava informaatio oli The Sunin artikkelin videolla.

Nyt Aalto kertoo, ettei kokenut siihen tarvetta.

– Olen tottunut siihen, että minusta kirjoitellaan asioita, jotka ei ole totta ja minä en lähde niitä korjaamaan, hän toteaa.

Lue lisää: Kommentti: Saara Aallon ja The Sunin artikkelin taustalta paljastuu likainen vyyhti – kaksi seikkaa jäi monilta huomaamatta

Onko Saara Aalto siis tekemässä jonkinlaista yhteistyötä Spice Girlsin kanssa vai ei?

– Ei valitettavasti, mutta toivo elää, ehkä joskus! Osaan kaikki ne koreografiat jo ja minut voisi kyllä heittää sinne lavalle ja pärjäisin siellä, Aalto nauraa.

The Sunin artikkelissa kerrottiin myös, että Spice Gilrsistä tuttu Geri Halliwell olisi tehnyt kappaleen Aallolle. Laulajan mukaan se pitää paikkaansa.

– Se oli kyllä ihan totta. Katsotaan, että saadaanko sitä ikinä julkaistua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?