Saija Palin on nyt asuntomyyjä - Viihde - Ilta-Sanomat

Saija Palinia kosiskeltiin pitkään kiinteistön­välittäjäksi – mieli muuttui vasta muutama kuukausi sitten

Missinä ja juontajana tunnetuksi tullut Saija Palin ryhtyi asuntomyyjäksi. Hän tietää, että juontajan töissä pitää jossain vaiheessa antaa nuoremmille tilaa.

Saija Palin kertoo aina olleensa kiinnostunut kiinteistönvälityksestä.­

2.2.2019 12:17

Saija Palin on yksi monista julkisuuden henkilöistä, jotka ovat innostuneet kiinteistönvälityksestä. Hän kertoo itse asiassa aina olleensa alasta kiinnostunut.

– Ympärillä on ollut paljon kiinteistönvälittäjiä, jotka ovat sanoneet, että se olisi ihan näköistäsi työtä, Saija kertoo.

Asian ovat ottaneet puheeksi muutkin kuin kaverit.

– Minua on viiden vuoden ajan lähestytty eri tahoilta ja kysytty, haluaisinko tulla heille myymään asuntoja. Olen ajatellut, että mielenkiintoista, mutta en kuitenkaan ole lähtenyt.

Muutama kuukausi sitten Solid Housen myyntijohtaja Riku Koskinen otti yhteyttä.

– Sanoin silloinkin ei, mutta hän ja Päivi Koskinen jatkoivat houkuttelua. He olivat niin ihania, että tutustuin tarkemmin yritykseen ja päätin lähteä mukaan. Koko brändi on mun näköinen.

Sekin helpotti, että Saija tunsi Päivi Koskisen entuudestaan niiltä vuosilta, kun tällä oli kauneushoitola. Saija oli omilla kasvoillaan mukana kauneushoitolan markkinoinnissa.

Uudessa työssä Saija hyppää valmiiseen tiimiin, joka auttaa, koska hänitse vasta aloittelee hommia.

Saija on mukana osakassopimuksella, eikä hän saa kuukausipalkkaa. Hän maksaa ns. pöytävuokraa, jolla saa käyttöönsä kaikki Solid Housen tarjoamat palvelut.

– Saan apua myyntisopimusten tekemisessä, minua koulutetaan ja saan markkinointiapua. Palkka tulee provisioina.

Itsenäinen työ ei ole Saijalle uutta. Hän on tehnyt yrittäjänä töitä siitä lähtien, kun vuosituhannen vaihteessa menestyi missikisoissa. Saija on muun muassa vuoden 2000 Miss Skandinavia.

Menestyksen tuoma julkisuus ja sitä seurannut kysyntä mahdollistivat yrittäjäksi ryhtymisen. Saija tekee keikkaa juontajana televisiossa, messuilla ja erilaisissa muissa tilaisuuksissa.

Saija on kouluttautunut myös keramiikkataiteilijaksi. Hänellä on kodin yhteydessä oma keramiikkapaja. Keramiikan tekeminen ja myynti on osa Saijan yrittäjätoimintaa.

Saija Palin keskustelee kaupantekoon liittyvistä asioista omakotitalonsa myyntiin laittaneen Seppo Myllyn kanssa.­

Yrittäjällä on harvoin säännöllisiä työaikoja. Saija on tottunut siihen, että töitä on iltaisin ja viikonloppuisin. Siinä suhteessa mikään ei muutu. Asuntonäytön ajankohta on harvoin kahdeksan ja neljän välillä.

Juonto- ja muiden töiden kautta Saija on ollut tekemisissä sisustamisen kanssa. Jopa niin, että piipahtaessaan Salatut elämät -sarjassa Saijan henkilöhahmo Niina Kanerva oli sisustussuunnittelija.

Saijalla on aina ollut silmää kauneudelle.

– Asuntokauppa on aika visuaalista työtä. Olen kiinnostunut myös taloista ja niiden rakenteista. Kun perheemme talo rakennettin, halusin olla mukana jokaisessa työvaiheessa ja palaverissa.

Saija paneutuu täysillä kaikkeen tekemiseensä. Sama koskee asuntovälitystä. Ensi vuoden puolella Saija aikoo suorittaa LKV- eli laillistettu kiinteistönvälittäjä -tutkinnon.

– Asunnonvälityksessä ollaan tekemisissä suurien rahojen ja ihmisten isojen unelmien kanssa. Ei siihen sovi suhtautua leväperäisesti.

Uusi työ ei tarkoita, että Saija lopettaisi täysin muut hommat.

– Iltaisin vetämäni jumpat jäävät luultavasti tauolle. Keramiikkaa teen, jos jää aikaa. Juontokeikkoja yritän tehdä edelleen, mutta ehkä hiukan valikoiden. Asuntoja myydessä pystyy aika hyvin sopimaan aikatauluista. Työ ei sido olemaan tiettyyn aikaan toimistolla.

Saija on nyt nelikymppinen. Hän katsoo uuden työn myötä kauas tulevaisuuteen.

– Josko tämä olisi eläkeammatti. Tiedostan, että maailmalta pukkaa koko ajan uusia juontajia. Vanhemmiten voi joutua antamaan tilaa nuoremmille, hän miettii.

– Minulla on tosin juontajana vakiintunut asiakaskunta, mikä on hirmu kivaa. Luultavasti olen tehnyt jotain oikein, kun olen voinut olla kaksikymmentä vuotta alalla. Juontajana yleisöä ja asiakasta pitää kunnioittaa. Samalla tavoin täytyy toimia asuntoja myydessä.

Saija on helposti lähestyttävä ihminen, jonka kanssa on vaivatonta keskustella. Hän uskoo, että sosiaalisuudesta on hyötyä uudessa työssä.

– Olen sosiaalisissa tilanteissa omimmillani. Haluan olla hyvä myös lakiasioissa ja niitä nyt opiskelen. Kaikkeen ei voi tietää vastausta, mutta aina sen pystyy selvittämällä löytämään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?