HS: Jaajo Linnonmaa myöntää, että hänellä on kavereidensa kanssa viestirinki, jonka avulla he ovat päässeet Instagramissa megasuosioon - Viihde - Ilta-Sanomat

HS: Jaajo Linnonmaa myöntää, että hänellä on kavereidensa kanssa viestirinki, jonka avulla he ovat päässeet Instagramissa megasuosioon

Somessa aktiiviset julkkikset sopivat keskenään somenostatuksesta ja aktiivisesta kommentoinnista, selviää Helsingin Sanomien selvityksestä.

Juontaja Jaajo Linnonmaa on onnistunut kasvattamaan seuraajamääriään somessa selkeällä strategialla.­

30.1.2019 13:40

Sosiaalisen median anonyymeilla kommenttipalstoilla on jo pitkään ihmetelty sitä, miten samat suomalaisjulkkikset kommentoivat aktiivisesti toinen toistensa Instagram-päivityksiä.

Maallikon korviin se kuulostaa hyvin viattomalta ja siltä, että kyseiset julkkikset ovat vain toinen toistensa kavereita.

Nykyajan somemaailma ei kuitenkaan ole aivan näin yksinkertainen. Samat julkkikset saattavat kommentoida toinen toistensa kuvia, jotta he saisivat somessa suotuisan yhteisvaikutuksen ja mahdollisimman paljon lisää seuraajia ja tykkäyksiä.

Strategia on kansainvälisesti jo hyvin tunnettu. Suomeen se on kuitenkin rantautunut vasta viime vuosina.

”Tykätään, kommentoidaan ja kehutaan kavereiden kuvia”

Suosittua Pelaaja2-Instagram-tiliään ylläpitävä juontaja Jaajo Linnonmaa myöntää HS:n aiheesta kertovassa pitkässä artikkelissa, että hänellä tosiaankin on kaveriensa kanssa viestirinki, jossa he pyytävät toinen toisilleen nostatusapua somessa.

Linnonmaa kiinnostui Instagram-suosion kasvattamisen tavoista, koska hänellä on useita yrityksiä, joille hän pyrkii saamaan mahdollisimman paljon näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa.

– Laitoin kaveripiiriini noin 10 ihmiselle infoa, että kuunnelkaa tätä ohjelmaa. Kyselin, kiinnostaako heitä alkaa porukalla tutkia sitä, miten kaveriporukkamme seuraajamäärät kasvavat. Olen nyt puolentoista kuukauden ajan laittanut kaveriporukalleni kahden viikon välein raporttia siitä, mikä toimii, hän selittää HS:ssa.

– Tykätään, kommentoidaan ja kehutaan kavereiden kuvia. Heitetään hyvää läppää. Aika lailla sellaista, mitä normaalistikin tulee tehtyä. Jos esimerkiksi kommentoin Aku Hirviniemen julkaisua, kommentti nousee kommenttikentässä helposti ensimmäisenä esille. Silloin se tuo näkyvyyttä myös mulle. Tykkääminen ja kommentointi on ylipäänsä tapa, jolla kaikki maailman Instagram-vaikuttajat kasvattavat tilejään, hän selventää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?